În serie

Am oroare de produsele în serie. Că-i vorba de haine, cărţi sau nimicuri. M-ai terminat dacă-s făcute pe bandă rulantă. E de ajuns să văd trei exemplare ale aceleiaşi chestii ca să mi se ridice părul. Până şi şosetele mă enervează dacă sunt multe şi identice dar, nah, au parte de prezumţia de nevinovăţie, pentru că e mai greu să faci rost de şosete personalizate.

Poate mi se trage din copilărie, când majoritatea copiilor aveau bluze la fel, pantaloni la fel, pantofi la fel. Sau poate din adolescenţă, când existau mari şanse de a avea bluză la fel cu a colegului de bancă. Sau poate e manie mai nouă, stimulată de magazinele care au baloţi întregi de bluze gemene. Nu ştiu.

Cert e un singur lucru: mi se strepezesc dinţii când le văd pe toate înşirate frumos, pe umeraşe, şi-s trase la xerox, copiate la indigo, ce mai; parcă s-a trezit unu’ într-o dimineaţă, a luat o idee şi a multiplicat-o, pentru c-a rămas setat pe ea. Mi se pune pata. Coşmar total: o gaşcă de produse în serie care încearcă să mă invadeze.

Şi nu înţeleg sincer cine le cumpăra, şi de ce. Mă depăşeşte avântul pe care şi l-au luat; mă intrigă existenţa lor pentru că dacă există ofertă, clar există şi cerere; nu pricep de ce ai vrea ceva pe care-l mai poartă încă jumătate de glob. Cu lăbuţa pe inimă spun, nu pricep. Să mă lămurească cineva, pentru că-i o dilemă majoră; mai ceva ca misterul Sfântului Graal.

Pân’ la următoarea dilemă, la bună vedere!

Comments (22)

 1. Alki

  Sa inteleg ca urasti tendintele? Si din ce ai scris, esti destul de inversunata cat sa urasti pana si gemenii, ca deh, si ei sunt la fel si pe aceeasi banda scosi.Sa inteleg ca urasti tendintele? Si din ce ai scris, esti destul de inversunata cat sa urasti pana si gemenii, ca deh, si ei sunt la fel si pe aceeasi banda scosi.

  Reply
 2. Mihai Motrescu

  prietena mea are aceeasi problema iar anul trecut s-a procopsit cu o colega de camera care daca vedea ca prietena isi ia o pereche de pantofi faini a doua zi mergea si isi lua si ea…multi nervi si-a facut din cauza asta

  Reply
 3. Torden

  … printre altele… si de asta imi plac mie hainele fara dungi/imprimeuri si alte mizerii. Eu fac haina, nu ea pe mine :P
  … te tau, te tau :))

  Reply
 4. Ioana

  Mi-am mai pus si eu intrebarea de ce ar vrea lumea sa se imbrace la fel! La mine cred ca se trage oroarea de la uniforma, care m-a urmarit si in liceu! Nu stiu….e de nerezolvat

  Reply
 5. oana

  really? really? de unde conceptul ăsta? cine poartă haine unicat? arată-mi mie persoana, și dau fuga la ea să îmi creeze o garderoba nouă.

  Reply
 6. ada

  si ce propui?

  Reply
 7. Camelia Bucur

  @Alki – am spus că urăsc produsele în serie. “tendinţele” de obicei sunt stabilite de produse unicat;)
  şi cum nu-mi plac copiii, e uşor de înţeles ce părere am despre gemeni.

  Reply
 8. Camelia Bucur

  @Mihai Motrescu – a avut de-a face c-un copycat; grav.

  Reply
 9. Camelia Bucur

  @Torden – clar depinde de persoana care poartă haina; doar că, uneori, e şi invers;)

  Reply
 10. Camelia Bucur

  @Ioana – poate pentru că suferă de-o lipsă acută de personalitate?

  Reply
 11. Camelia Bucur

  @oana – posibil să existe şi persoane care poartă doar articole unicat; dar nu despre asta era vorba. era vorba despre serii. 50 de produse identice, de-o calitate îndoielnică, în acelaşi magazin.

  Reply
 12. Camelia Bucur

  @ada – masacrul produselor în serie.

  Reply
 13. oana

  pai… il spunem stoc :P toti il au, chiar daca nu “on display”

  Reply
 14. Camelia Bucur

  @oana – eu nu vorbesc de stoc. nici de bluze care seamănă între ele. vorbesc de produse pe bandă rulantă, de o calitate oareşcare.

  Reply
 15. oana

  da, same shit. traim intr-o lume pe banda rulanta de la domnu’ Ford incoace. serios ca nu vad problema..
  aa si acum vad.. tendintele sunt stabilite de produse unicat? come on!

  Reply
 16. Camelia Bucur

  @oana – o fi lumea pe bandă rulantă; asta nu înseamnă că trebuie să fim şi noi “în ton”.
  păi, cam da…

  Reply
 17. oana

  dar esti! suntem. aproape tot ce ai tu, ai si alte sute si sute de mii de alti oameni. de-asta functioneaza statistica atat de frumos. don’t kid yourself.
  pai.. cam nu. chiar deloc nu. produsele unicat stau la Karl Lagerfeld in dulap. tendintele sunt date de H&M, Levi’s, Adidas, samd.

  Reply
 18. Camelia Bucur

  @oana – or fi având, dar nu le văd la tot pasul.
  “trend”-ul meu presupune Lagerfeld, nu Adidas şi compania.

  Reply
 19. oana

  mie imi place sa port sutien exact ca al Madonnei in Blond Ambition Tour, ca doar l-a creat Jean-Paul Gaultier, nu de’alde amaratii de la Victoria’s Secret. Nu imi explic de ce nu a prins mai bine la public..

  Reply
 20. Camelia Bucur

  @oana – aha…

  Reply
 21. Inache

  spuse camelia, împingându-și agale cușma către ceafă, în timp ce sprânceana îi porni nedumerită spre creștetul capului… :D

  Reply
 22. Camelia Bucur

  @Inache – cine ştie, cunoaşte;)

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *