Prima de Crăciun

Pentru mine, vajnic muncitor 8 ore pe zi, în decembrie e momentul primei de Crăciun. Că am muncit un an întreg, că e vremea cadourilor, că tre’ să ne bucurăm şi noi, mă rog, d’astea de argumentează o primă la sfârşit de an.

Ei, şi ca să primeşti prima cu pricina, tre’ să fi muncit cred că vreun an în firmă. Adică, nu te-ai angajat în noiembrie şi pac! în decembrie te premiază. Corect sau nu, astea-s regulile.
Da’ nu, că vezi tu că ăştia mai mici s-au trezit că vor şi ei. Să le fie de bine. Să le dea şi lor, nu mă interesează. Până aud varianta ailaltă: căăăă, să înjumătăţească prima ăstora mai vechi, ca să fie buget să ia şi ei, că altfel nu e corect.

Pe bune? Să mori tu! Zi zău, că altfel nu te cred. Adică, eu-mi tocesc coatele pe birou un an întreg şi, la urmă, ia să fac eu act de caritate şi na, mă, ia de la mine juma’ de primă că doar ai ţi-ai tocit coatele vreo 2 luni. Meriţi, mă!

Căăă, aşa e corect şi colegial. O fi, nu zic nu, da’ newsflash! (clişeu) viaţa nu-i corectă. Cât despre colegial, dacă erai în locul meu, ai mai fi fost atât de colegial?

Şi dacă tot e corect să împart prima cu tine, n-o fi corect să-mpart şi salariul, că tot am eu spor de vechime, şi tu nu? Şi, stai să-mi aduc aminte, salariile diferă că, deh, facem chestii diferite, nu vrei să facem jumi-juma şi acolo? Da’ eu propun o chestie: cum eu am multe concedii fără plată, hai să le-mpărţim şi pe alea: tu-ţi iei mai puţin, stând la muncă, eu – mai mult, plecând. Ce zici? Că aşa e corect şi colegial.

Pân’ la următorii nervi, la bună vedere!

Comments (14)

 1. Natural

  Prima de Craciun si a doua de Anu’ Nou, la urari :))

  Reply
 2. Rus Bianca

  Esti norocoasa…eu lucrez pt o companie spaniola, si astia nu stiu ce e aia prima sau sporuri, decat multa munca…sau dupa noua restructurare, mai multa munca pe aceeasi bani ;)

  Reply
 3. clarra

  la noi s-a scos cu totul prima de Craciun, ca sa nu mai fie motiv de suparare :P

  Reply
 4. Alexiuss

  Adica cum? Sa le dea si la aia de au muncitara numa’ doua luni prima pe care ti-o da tie? Sau sa taie de la tine? Shiisshh, eu le puneam coji de banane pe coridor, doar-doar!:))

  Reply
 5. fabian

  Cami nu uita ca e decembrie, trebuie sa fim mai buni, mai de omenie, si alte d’astea :))) lol. naspa.

  Reply
 6. Florin Ciobanu

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! …. aaai dreptateeeeee!!! :)) :|

  Reply
 7. Camelia Bucur

  @Natural – aşa să fie;)

  Reply
 8. Camelia Bucur

  @Rus Bianca – ei, la noi încă se păstrează obiceiul; cât mai mult timp, sper…

  Reply
 9. Camelia Bucur

  @clarra – păi, faptul că nu mai există nu e de ajuns motiv?

  Reply
 10. Camelia Bucur

  @Alexiuss – e o idee asta cu cojile; sau…mai bine îi las să se enerveze în continuare:D

  Reply
 11. Camelia Bucur

  @fabian – da, da, da, siiigur:)))

  Reply
 12. Camelia Bucur

  @Florin Ciobanu – ştiu;)

  Reply
 13. Costin Comba

  la vechiu meu loc de munca, au spus ca ne dau prima. Au orgnizat si o petrecere de sfarsit de an. Cam aiurea, sa vina 4-500 de angajati, doar din Bucuresti, dar ma rog. dupa 1 bucata ora am zis ca e mai bine acasa. dupa toate astea, cad a fost sa ne dea prima, a dat cu 1 milion mai putin, pentru ca au oprit pentru petrecere.
  Mi-a fost o scarba maxima.

  Reply
 14. Camelia Bucur

  @Costin Comba – din fericire, există bugete separate, deci nu se pune problema. dar da, a fost urâtă faza din partea lor…

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *