Pisica – p.1

Îmi place căldura unei pisici în momentul în care stau în pat, și vine și se-ncolăcește torcând lângă mine. Îmi place cum vine atunci când mi-e rău, și mă supraveghează atent, de parcă ar vrea să mă facă bine din priviri.

Cum se învârte de cinci ori într-un loc pentru a se așeza exact în poziția inițială. Cum trebuie să stau pe marginea scaunului, puțin într-o parte, pentru că oricât de mult loc ar avea, tot mai vrea din locul meu. Și dacă-i las tot scaunul, în curând se va da jos pentru a mi se așeza în brațe.

Cum mă așteaptă în fața porții, chiar dacă nu e momentul obișnuit în care trebuie să vin, dar cică mă poate recunoaște de la câțiva kilometri, și mă așteaptă să mă conducă-n casă. Și cum încearcă să deschidă ușa, chit că n-a ajuns încă la performanțe din astea.

Cum mă trezește dimineața, torcând ca un tractor și cum a învățat că alarma de la ceas înseamnă liber la iubire pentru câteva minute. Cum merge ca un motan cu toate că-i pisică și cum vânează tot ce prinde, chit că nu-i e foame, ci doar chef de aventură.

Și cum doarme cuminte, adânc lipită de mine, chiar dacă-i mai cald caloriferul și chiar dacă patul ar putea adăposti zeci de mâțe. Doar pentru că-s eu acolo…

Comments (6)

 1. moilolita

  Oh…the love of a cat! Nothing like it!

  Reply
 2. Inache

  foarte frumos! și pufi…
  o tot citesc de dimineață…
  place mult! da’ mult…:)
  >:D<

  Reply
 3. Camelia Bucur

  @moilolita – hmmm, nici chiar așa…

  Reply
 4. Camelia Bucur

  @Inache – știi sentimentul, d`aia;)

  Reply
 5. Anonymous

  Dupa cum bine s-a scris pe o poza stil “caption”: Nothing says “I love you!” like a paw in the eye”

  Reply
  1. Camelia Bucur

   true, true

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *