…dacă nu e și fudul

Avea Bucur o vorbă: ”dacă prostia ar durea, câți n-ar țipa în chinuri groaznice…” Și nu pricepeam pe atunci, pentru că la 6 ani prostia maximă e să-ți rupi piciorul jucând atinselea. Și aia se cheamă ”împiedicat”. De-abia când mai crești poți vorbi despre prostie. Și despre răutate gratuită. Și despre prostia din răutate gratuită.

Unii ar spune că cel mai tare îi disperă minciuna. Alții – falsitatea. Îngâmfarea. Orgoliul extrem. Viciile. Snobismul. Pe mine – răutatea gratuită.

Să-ți explic: știi că facerea de bine e futere de mamă, nu? Și că șarpele pe care-l crești la sân… Și știi că n-am un drăgan deosebit pentru expresii, da` când găsești pe cineva care le adună pe toate… Cum să nu le crezi?

Și ce altă părere pot avea despre tine când o mână mi-o pui pe obraz, să mă săruți de noapte bună, și-n cealaltă ai cuțitul cu care mă-njunghii pe la spate? Mă, miraculosule, mă, viteazule, mă, bărbate, ia-ți o vacanță. Caracterul nu mi-l predici, mi-l dovedești. Cuvintele sunt multe, și-s frumoase, și pline de inspirație pentru omenirea fericită, da` nu dau doi bani pe cuvinte dacă-n fapte te comporți exact ca înălțimea pe care o ai. Minimă.

Și-aș putea vorbi despre persoanele care și-au luat-o-n freză din neutralitate, și despre cum blugii trebuie să ți-i porți cu toți nasturii închiși, și despre cum cintea se face alternativ, nu doar dintr-o singură parte, și despre ”cojones” care nu-i fizic, e psihic, da` m-a pocnit o silă…

Așa că pân` la următorul gust amar, la bună vedere!

Comments (12)

 1. tot Iisus

  Pro…fund !

  Reply
 2. Camelia Bucur

  @tot Iisus – fără fund, n-auzi!

  Reply
 3. cineva cu link

  ba cu fund, dar fără cap.

  Reply
 4. Camelia Bucur

  @cineva cu link – părerile pare-se că-s împărțite…

  Reply
 5. cineva cu link

  unii au fund (prea mare chiar), dar n-au cap și-astfel se transformă în vulpea care n-ajunge la struguri și zice că n-are fund.

  Reply
 6. Camelia Bucur

  @cineva cu link – partea nașpa e că te mănâncă de fund, chiar dacă nu-l ai…
  pt lipsa capului se recomandă sepuku.

  Reply
 7. Torden

  … cum le mai intelegi tu pe toate, Cami…
  Daca ai fi fost atenta, ai fi observat. Cum cel pe care-l vorbesti “de bine” a bagat mana in buzunar ca sa-si plateasca berea, si i s-a spus in mod repetat “stai linistit”. Daca ai fi ascultat, acum ai fi stiut de ce nu s-a intamplat atunci, si s-a intamplat dupa aceea.
  Si daca ati fi avut rabdare – tu si inca cineva, acum lucrurile erau discutate si asezate, si n-ai mai fi avut acea sila de care vorbesti.
  Zici ca te dispera rautatea gratuita? Pe mine – bunatatea inchipuita si scosul pe nas a lucrurilor intelese pe jumatate.
  Daca-ti foloseai cum trebuia neuronul ala despre care tot vorbesti… acum nu mai scria nici unul dintre noi chestii de genul.
  Tie ti-e sila? Mie imi vine sa rad. Ce circ.
  Dar lasa. Sa ai tu dreptate. Si sa traiesti cu ea.

  Reply
 8. Camelia

  Faptele pe care le faci ,iti dovedesc si caracterul.Ca de vorbe, oricine-i satul.Aprecieri deosebite, pentru modul cum scrieti.Felicitari!

  Reply
 9. Camelia Bucur

  @Torden – îmi place comentariul tău, dar nu înțeleg de ce crezi că e vorba despre tine. te recunoști cumva?

  Reply
 10. Camelia Bucur

  @Camelia – fapte, nu vorbe, clar.
  mulțumesc.

  Reply
 11. Inache

  auzi, guru-le, pariu că cineva ți-a citit titlul “…dacă nu e și fuNdul”?
  știi ce? io zic ca următorul gust amar să fie doar din cauza unui gin tonic meserie…;)

  Reply
 12. Camelia Bucur

  @Inache – și bine a citit;)
  amen to that gin!

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *