S-O PIPăm ACTual

Până zilele trecute habar n-aveam ce-i aia SOPA, PIPA sau ACTA. Erau 3 cuvinte, 4 litere, niște chestii care apăreau peste tot. N-am mai rezistat atacului psihologic, și-am intrat să văd despre ce-i vorba.
Mda… blablabla, îngrădire, n-ai voie, nu downloada, blablabla, amendă, închisoare, blablabla, fără torrente, fără pirate bay, grav, critic, de nesuportat.

Recunosc cinstit că nu prea contribui la bunăstarea artiștilor. Iau ce-mi place, ascult, triez la sânge, prea puțini sunt cei care mă fac să vreau să am tot albumul. Cred că-i pot număra pe degetele de la o mână. Altfel, câte o melodie, și-atât.
Cu filmele e mai grav: cum aflu de câte unul și mă-ncântă descrierea, cum vreau să-l văd. Și, de cele mai multe ori, nu merită osteneala. Descrierea e mai genială decât filmul. Neeext!

Pentru a cumpăra toate filmele care mă încântă la prima vedere, ar trebui să fiu proprietarul unui cinematograf. Pentru a cumpăra toate albumele care au o singură piesă de-mi place, ar trebui să am un studio de înregistrări. Și nici așa nu cred că m-aș ajunge.

SOPA, PIPA sau ACTA. Mai vine și Google-ul cu noua politică de confidențialitate; cică o să știe mai multe despre mine decât Cami. Fie, trec și peste asta. Mai vine și facebook-ul cu noul timeline obligatoriu… Mă simt ca la școală, unde aveam obiecte opționale, da` care erau, de fapt, obligatorii. Mă simt prizonier în propriul meu net. Ce mai lipsește? Să mă trezesc dimineața și să aflu că am parolă la comp; că și-a ales-o singur și tre` să-mi bat capul s-o aflu. Sau nu, pentru că d`asta s-a autoparolat. BRRR! Coșmar de-a dreptul!

Pân` la următorul coșmar, la bună vedere!

Comments (2)

 1. Eclipse

  vezi? sa mai spui ca americanii nu au dreptate cand vorbesc de viitorul controlat la sange prin internet, camere de vedere etc. o sa fie Big Brother mondial in curand :(

  Reply
  1. Camelia Bucur

   văd. și nu-mi place ce văd…

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *