Cum ar fi – p.2

Cum ar fi să vrei să te duci să-ți iei țigări într-o seară, să deschizi poarta și să pui un picior afară din curte? Întuneric de noapte, becurile pâlpâind straniu, nimeni pe stradă. Strada lungă. Și-n capăt de stradă o monstruozitate de câine. Nu urât. Habar n-am cum arată fața lui. Da` cât un vițel. Mă, mare, mare de tot. Și becurile alea nu ajută deloc, că pâlpâie din ce în ce mai straniu, și câinele nu dă nici un semn c-ar vrea să părăsească colțul străzii. Și-ar trebui să treci pe lângă el ca să ajungi la țigările multdorite, da` între a fuma relaxat și viziunea unei decapitări totale bagă, Camelia, piciorul la loc în curte, și fă-te că n-ai nici un chef să fumezi, și mulțumește-te cu cele două pe care le mai ai, că strada-i lungă, noaptea – noapte și câinele – păzitor al integrității plămânilor tăi.

Și cum ar fi să te urci în taxi, bun bazată că taximetriștii conduc bine și poate și prudent dar, în goana aceea, taximetristul s-o calce mai mult decât prevede legea, și să ai impresia că ai ajuns într-un avion de teste. Fața deja în spate, adânc lipită de spătarul scaunului, și tu arătând ca un shar pei fixat în fața ventilatorului. Și când ajungi la destinație să-ți spui că nu te mai urci cu șoferul ăla, dar să uiți să-i iei indicativul și, peste ceva timp, să dai tot peste el?

Sau, cea mai obsedantă, cum ar fi să te trezești c-o melodie în cap, după ce-ai visat-o toată noaptea, să te obsedeze, da` să nu mai știi cum o cheamă, și s-o cauți înnebunit pe tot netul? Și să te mai obsedeze câteva zile după, pentru că o obsesie nu-i obsesivă dacă durează mai puțin.

Ar fi mirobolant și total adevărat…

Pân` la următoarele aventuri, la bună vedere!

Comments (8)

 1. Teo

  Vecina mea a avut o saptamana in care asculta obsesiv o melodie care parea cantata de o voce asemenatoare cu Dido. Faina melodia, da nu intelegeam versurile.
  M-a obsedat, am cautat toate albumele lui Dido si le-am ascultat, nu am gasit-o.
  Voiam sa ma duc sa-i bat la usa, s-o intreb ce melodie asculta ea la 2 noaptea, ca imi place… :D
  N-am mai aflat…

  Reply
  1. Camelia Bucur

   dacă vecina mai e tot vecină, nu-i timpul pierdut. poate o să mai aibă o săptămână, cu aceeași melodie ;)

   Reply
 2. deus_pax

  palpitanta viata!!! :P:P:P
  shi mie mi se intampla, numai ca invers :)) ( nu, nu raspund la intrebarea “cum adica invers?”; ei… da, destul de des :P )

  P.S. – :D

  Reply
  1. Camelia Bucur

   hmmm… câinele apare când te întorci, taximetristul merge prea încet și nu melodia te obsedează, tu obsedezi melodia? :D

   P.S. – >:D<

   Reply
  2. deus_pax

   shi-ai uitat sa spui ca intreg universul se invarteshte incet dar sigur in jurul centrului meu de greutate :)))

   P.S. >:D<

   Reply
  3. Camelia Bucur

   cum de-am omis tocmai asta? :D

   P.S. – :P

   Reply
 3. schtiel

  prefer sa fac fata la catelul ala :lol:
  taximetristului nu ma pot abtine si i-as zice cate ceva si precum stim , au bate de baseball si statie sa-si cheme ortacii :lol:

  Reply
  1. Camelia Bucur

   la cât era de mare, nu cred că mă ajuta decât un costum de fotbal american…
   cât despre taximetriști, noroc că se termină destul de rapid drumul :D

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *