Nimic sfânt

E musai să mă tund, altfel ajung în curând ca Rapunzel. În Tangled.
Și pentru că de ceva luni încoace coafeza mea preferată a fost în concediu maternal, am zis că e mai sigur să sun, să văd dacă s-a întors și să-mi fac o programare. Dacă nu s-ar fi întors, aș fi amânat cu încă o lună tunsul. Și aș fi început să-mi împletesc părul, ca să nu calc pe el. Sunt o sirenă și nu mi-e rușine s-o recunosc.

Sun, aflu că s-a întors, că muncește doar de la 9 la 13, da, și sâmbăta, doar de la 9 la 13, da, poate să mă înghesuie în programul ei încărcat, da, da, nu-i nici o problemă, da, sigur, nu, de după amiază nu lucrează, doar de la 9 la 13 pentru că, știi (și aici un ton complice) alăptează. Rewind. Nu, de după amiază nu lucrează, doar de la 9 la 13 pentru că, știi (și aici un ton complice) ALĂPTEAZĂ!

Știam c-a fost în maternal. Mi-am dat seama după amănunte subtile, gen burta care creștea de la un tuns la altul, nu cred c-a stat mai mult de 5 luni în concediu, nu-mi închipuiam că deja își hrănește copilul cu cârnați și tocăniță dar, în numele bunei zeități a celor care nu vor să-și vizualizeze  coafezele drept mamifere care nasc pui vii și-i hrănesc cu lapte, de ce a trebuit să-mi împărtășești asta la telefon?  Nu mai există nimic sfânt pe lumea asta? Lipsea să-mi spună că folosește o pompă de muls și că obișnuiește să păstreze laptele în frigider, cu etichete, ca să nu se confunde cu laptele pe care-l bea la cafea.

Nu sunt pudică. Nu vorbesc sotto voce când vine vorba de sex, tampoane sau ginecolog. Dar imaginea unei persoane profesioniststrăine alăptând e prea mult, chiar și pentru mine. Alăptatul nu e făcut să fie public decât dacă ești pisică. Atunci mă înmoi. Mă softizez. Când vine vorba de coafeză, mă aricizez și-mi pun mâinile la urechi, strigând tare blablablablabablaabala, I don` want to know!

Prefer să șterg amănuntul ăsta din minte, ca atunci când dau ochii cu ea să nu o vizualizez pregătind prânzul copilului, despuiată și cu pompa aproape, făcând rezerve pentru o gustare ulterioară. Nu e imaginea pe care vreau s-o am despre persoana căreia îi încredințez prețioasele-mi pletele.

Pân` la următoarea manie, la bună vedere!

Comments (10)

 1. Simion Cristian

  Cand o sa devii mama o sa-ti schimbi optica. Ti-o spun ca parinte. Si eu priveam lucrurile la fel ca tine…

  Reply
  1. Camelia Bucur

   ideea e că n-o să devin.
   și dacă, cumva, prin absurd, ne lovește apocalipsa, cataclismul și sunt singura persoană de sex feminin de care depinde salvarea planetei (?!) tot o să-mi hrănesc copilul în intimitate.

   Reply
 2. Anonymous

  It’s a pity you don’t have a donate button!
  I’d without a doubt donate to this fantastic blog! I suppose for now i’ll settle for
  book-marking and adding your RSS feed to my Google account.

  I look forward to fresh updates and will talk about this blog with my Facebook group.
  Talk soon!
  Here is my web sitecheck this out

  Reply
  1. Camelia Bucur

   thanks, thanks and… ok :)

   Reply
 3. gretaantal

  i love tits

  Reply
  1. Camelia Bucur

   și eu. dar nu alăptând. sau, n-au decât, dar fără știrea mea

   Reply
  2. gretaantal

   i love morena’s tits. taci acum.

   Reply
  3. Camelia Bucur

   am tăcut

   Reply
 4. Mistocareala

  Si zici ca ai vazut-o alaptand copilul ??? :-w … wtf ??

  Reply
  1. Camelia Bucur

   nuuuu! m-a anunțat gagica de la recepție că ăla e programul coafezei pentru că alăptează. aș fi fost traumatizată s-o și văd.

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *