Dilema metrică

Eu nu-nțeleg care-i faza cu măsurile. Bine, trecând peste faptul că nu știu măsurile la sutiene, și nu-nțeleg bancurile cu cupa D sau C. La mine-i simplu: îmi dau seama din ochi. Și nu m-am înșelat niciodată. Și dup-aia am trecut pe bustiere, că mi se par mai comode. Și-acolo tot din ochi îmi dau seama. Bineînțeles că la cât sunt eu de dotată, nu-i mare șmecherie. Vorba unei colege, platfus. N-am probleme cu asta, pentru că da biga da bubs mi-ar strica chi-ul și zen-ul. Dar, revenind la mărimi.

Ce se-ntâmplă cu mărimile în ziua de azi? De când mă știu, când ceream blugi 29 cu 34, orice vânzătoare mă servea cu zâmbetul pe buze. Știa despre ce vorbesc și-mi aducea mărimea perfectă. Nu, că vezi tu, că acum nici una nu mai știe ce-i aia. Blugii vin c-o singură mărime! Blasfemie! Și cum faci diferența între lățime și lungime? Că eu am nevoie de blugi mici în talie, lungi în craci.
Am făcut inventarul. Printre blugi, am un S care mi-e larg și a trebuit să-l și scurtez, un 29 care-mi vine perfect și-un 27 care mi-e lărguț.
Sincer, nu știu ce să cer când vreau să probez.

De când mă știu, port 39-40, în funcție de tipul de încălțăminte. Am probat un 42 care-mi stătea ca un 37. Nici nu-mi încăpea piciorul ca lumea. Trebuia să-mi tai călcâiul, iar eu nu vreau să fiu sora Cenușăresei. Cer 40 și mi se aduce încălțăminte pentru copii. Cine naiba poa` să bage piciorul într-un 40 cât palma mea?

Plus mărimile la șosete. Cică-s pentru 37-42. What the what? Matematica mea zice că 37 nu poate fi egal cu 42, da` așa scrie pe ele, alb pe negru. Bizar.

Noroc că nu port dresuri, fuste, rochii și că la chiloți încă nu s-au apucat să numeroteze, că m-aș fi dus cu ruleta după mine la cumpărături. Să se hotărască odată, și să nu se mai joace cu mărimile. Se joacă în același timp și cu paranoia mea, și nu e amuzant deloc.

Pân` la următoarea dilemă, la bună vedere!

Comments (2)

 1. maya

  mda ca sa fie si mai frumos daca eu stiu ca port 36 de franta dar imi iau haine pe care masurile sunt de la italieni clar o sa-mi fie mari sau mici ca nu-mi aduc aminte care sunt “delicati”

  Reply
  1. Camelia Bucur

   și măsurile de la asiatici sunt grave de tot. până și cele mai mari îmi sunt mici :l

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *