21 de zile

Eu zic că oamenii muncitori, ca mine, sunt discriminați. 21 de zile de concediu pe an, asta-i clar bătaie de joc. Noi muncim 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, după ce ne-am frecat uniformele pe bănci mizere, ne-am agățat blugii în cuiele acelorași bănci, ne-am frecat coatele pe băncile facultății, am făcut foame în timpul acelei facultăți, ne-am chinuit mintea cu examene care nu ne-au învățat nimic și acum, când ar trebui să fie momentul nostru, 21 de zile de concediu. Bătaie de joc.

Elevii și studenții au mai bine de 3 luni de vacanță și nu produc nimic. Pensionarii au un concediu etern și nu produc nimic. Eu, care produc, n-am destul concediu. Se adeverește faza cu nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită. Practic, duc pe umerii mei mici economia unei națiuni, și națiunea îmi dă mult mai puțin concediu decât îmi trebuie. Națiunea mă pedepsește pentru că o întrețin. Codul muncii rânjește la mine pentru că-i dau un scop să existe.

Ăla mic și murdar, care așteaptă să lași coșul cu 5 mii în parcare la supermarket face mai mulți bani decât mine și nu muncește. Hălăduiește. Din coș în coș. Ăla nu trebuia să fie la școală? Sau să-și facă lecțiile? Sau să se uite la desene animate, să facă o baie și dup-aia să se culce devreme, că a doua zi are școală? Nu trebuia să devină următoarea generație de om cu prea multe studii și cu prea puțin timp liber? Nu trebuia să știe de mic că banii nu cresc în copaci și că, pentru a face bani, trebuie să muncești din greu? Mă enervează ăla mic și murdar care așteaptă să-mi ia coșul. Mă enervează și ăla mare care face aceeași chestie.

Mă enervează c-am învățat prea mult, că nici un salariu nu se mulează pe cât am învățat, că n-am decât 21 de zile de concediu pe an, că copiii prezenți de 15 ani sunt mult mai dezghețați decât eram noi, că știu mai multe, că-s naturali și inventivi, că eu sunt între studenție și pensie, că statul degeaba nu-mi ajunge, că uneori fac febră musculară de la atâta stat și că statul nu vrea să dea măcar o săptămână de concediu la fiecare lună muncită.

Pân` la următorii nervi, la bună vedere!

Comments (10)

 1. Ana Elisabeta

  “CAPITOLUL III – Concediile
  SECŢIUNEA 1
  Concediul de odihnă anual şi alte concedii ale salariaţilor
  Art. 145
  (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.”

  Deci mai taie o zi de pe listă :)

  Reply
  1. Camelia Bucur

   ba mai pun una. uite așa, 22, că am vechime :D

   Reply
  2. Ana Elisabeta

   Păi atunci să studiez şi eu treaba cu vechimea, poate-mi mai iese şi mie ceva în plus! :D

   Reply
  3. Camelia Bucur

   cred că depinde de fiecare firmă în parte :-??

   Reply
 2. Cudi

  Off topic.
  Multumesc ca m-ai adaugat in lista matinala cu bloguri si ca imi schimbi linkul dupa schimb eu satra. Is mandra de onoare, esti cea mai tare blogarita, scrii misto de tot, cel mai misto, esti zenul blogosferei, am zis. :p

  Reply
  1. Camelia Bucur

   :D
   săru` mâna :P

   Reply
 3. traveller

  Nice. 21 de zile mi-a adus aminte de un film, 21 de grame. Un gram din sufletul acumulat peste an pe zi de concediu:)

  Reply
  1. Camelia Bucur

   prea puține zile de concediu pentru suflet

   Reply
 4. clarra

  cand esti la scoala ai 3 luni de vacanta ca esti mica si ai nevoie de odihna… pe la facultate din 3 luni raman vreo doua… apoi iti ajung si 21 de zile… pe urma te mai odihnesti tocmai la pensie, ca ai muncit o viata intreaga… asta daca mai apucam pensia :)

  Reply
  1. Camelia Bucur

   da` mie nu-mi ajung 21 de zile. mi se pare ATÂT de puțin :(

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *