Magia sărbătorilor

M-aș lăsa pătrunsă de magia sărbătorilor. Pe bune că m-aș lăsa. Îmi place și mie mirosul călduț de brad, cadorisitul, desenele vechi de Crăciun, Miracle on 34th street, beculețele clipocind straniu în noapte, așteptarea, blablamagia. DA` NU C-O LUNĂ ÎNAINTE!

Peste tot doar cântece de Crăciun, inclusiv ăla deprimant cu so this is Christmas and what have you done.
Chiar trebuie să-mi aduci aminte că da, a mai trecut un an, posibil să-mbătrânesc, e timpul ăla în care faci bilanțul anului anterior, vezi că ai avut planuri și speranțe, doar parte dintre ele s-au îndeplinit, mai amâni un an, îți spui că da, poate la anu`, mai trece un an și John Lennon e tot acolo, neîmbătrânit, poate doar mai mort, să-ți tatueze pe creier că, spre deosebire de el, tu ești doar ăla patetic care-i ascultă melodia și-și face mustrări de conștiință. In your face, motherfucker!
Eu aș bana melodia asta în decembrie. Aș da voie să se asculte doar vara, la mijloc de an. Optimist: mai ai încă 6 luni timp să faci tot ce ți-ai propus.

În magazine – decorațiuni de Crăciun. Salariul – atât de departe. Bradul făcut la vecinul de alături. Și-a decorat și casa cu beculețe și-un Moș Crăciun cățărător, creepy și voyeur, iar soneria lui sună pe Jinggle bells.
Peste tot mesaje motivaționale și lacrimogene despre cum poți ajuta nu`ș ce orfelinat, copiii străzii, bătrânii, tarantulele și bieții elefanți care, în sălbăticie, nu sărbătoresc crăciunul. Ba chiar am văzut și-un text în care Isus era foarte trist că toată lumea îl așteaptă pe moș și nimeni nu-i mai spune la mulți ani, că doar e a 2013-a lui aniversare.
Toți se enervează previzibil pe trio-ul Fuego, Bănică jr și Hrușcă, dar toți îl ascultă, în secret și cu lumina stinsă.
Isteria postului a lovit din nou. Preambulul la marea îndopare de sărbători, după care se vor întoarce cu 10 kile-n plus, cu dilema cum de m-am îngrășat și cu visul următorului post pe post de dietă.
Am auzit discuție despre un porc de 150 de kile care urma să fie făcut cârnați și mă-ntreb în câți ani mănânci cârnații dintr-un porc de 150 de kile.

E de-abia 3 decembrie! Cu decorațiuni, colinde și magia băgată pe gât cu polonicul, nu faceți decât să scurtați anul. Îl reduceți la 11 luni, un Crăciun și-un Revelion. Știu acum cum se simte curcanul ăla umplut de ziua recunoștinței. Îmi îndesați magie pe cur și vomit globuri mărunțite. Nu e un curcubeu frumos.

M-aș lăsa pătrunsă de magia sărbătorilor, dacă n-ar fi un viol în grup.

Comments (23)

  1. cami (Post author)

   :))) cam așa ceva

   Reply
 1. Tury

  Ououu, felicitări pentru noul look al blogului, dragă Cami! Fain!

  Reply
  1. cami (Post author)

   ms, ms :P

   Reply
 2. Mihaela

  te inteleg, insa pe mine ma cucereste aceasta avant-premiera a Craciunului. Dupa un an greu, in care am facut enorm de multe, in care am schimbat/modificat/investit/spetit atat in viata profesionala cat si cea privata, sincera sunt, nu mai am rabdare sa vina odata Craciunul. Am nevoie de aceste sarbatori! :) Mi-am scos deja decoratiunile, le-am sters de praf, am facut planuri ce si cum si cat, m-am gandit si ma tot gandesc la ce voi pregati, cu cine ma voi vedea, ce voi cumpara/cadorisi. Dupa un an in care asa multe am facut si atat de departe mi-am impins viata am, nevoie de acest Craciun ca de o gura de aer proaspat. Cu siguranta voi face bradul mai devreme, imi voi lua niste zile libere din timp si voi trai la maxim fiecare secunda de liniste, vacanta si nefacut nimica! Asa ca mie imi place cand aud in magazine colinde, cand vad brazi facuti, mos craciuni, luminite. Imi da o stare de bine, de parca salvarea/ scaparea e foarte aproape! :))

  Reply
  1. cami (Post author)

   mă, și mie îmi place. da` nu de la începutul lui decembrie. deja se grăbește timpul, forțat. mie-mi place încă ideea de brad împodobit pe 24, cadouri luate pe 20 și colinde de undeva de pe 18.
   concediu? ce-i ăla? :)))

   Reply
 3. Lisa

  Trebuie să te hotărăşti, ori Crăciun, ori crăciun.
  Crăciunul nu este decât un business, trebuie să ne asumăm asta. Nu mai există farmecul Crăciunului sau a sărbătorilor de iarnă. Exista doar farmecul ideii că poţi accepta de la tine însuţi că poţi cheltui mai mulţi bani ca de obicei sau decât ai, în speranţa că nu o să te simţi nevoiaş. De Crăciun Corp.

  Reply
  1. cami (Post author)

   tocmai asta e faza: eu vreau crăciunul fără partea de business. sau fără publicitate excesivă, ceea ce e cam aceeași chestie

   Reply
   1. Lisa

    Şi nu o să-l ai niciodată. Cert. Poate doar dacă reuşeşti să te izolezi îndeajuns :-)

    Reply
 4. ionicame

  Pe mine ma dispera filmele pe care le repeta iar si iar de sarbatori. Pun pariu ca si anul asta o sa vad filmul ala cu TurboMan, in care Schwarzenegger alearga tot filmul dupa figurina aia. Nu zic ca nu e ok filmul, e chiar ok, am ras, si la prima vizionare si la a doua, parca si la a treia dar acum cred ca o sa dau in plans.

  Reply
  1. cami (Post author)

   aici am soluția: eu nu mă uit la tv ;)

   Reply
 5. Silving

  Zic sa te bucuri daca te simti agasata de la inceputul lui decembrie ;) Ce zici de noiembrie,ba chiar si sfarsit de octombrie? Lucruri craciunesti deja apar in supermarketuri din toamna,incat pana la sarbatori esti deja imun :D.

  Reply
  1. cami (Post author)

   asta înseamnă deja un an de 10 luni :( enough is enough already!

   Reply
 6. Mucegai

  Sărbătorile vin, sărbătorile vin…
  Și vin atât de des, de previzibil si de devreme încât atunci când ajung la scadență cu adevărat, nu le mai simți.

  Reply
  1. cami (Post author)

   exact! prefer să mă surprindă. propun sărbători cu dată variabilă!

   Reply
 7. mihaela

  Io la obiect saraca de mine, nu mananci prea mult timp carnati din porcul ala pentru ca sunt 150 de kile in mare parte inutile, oase, organe, urechi, pricepi ideea, carnatii daca ajung pentru o luna. Am si eu tristetile mele de Craciun ce vrei :P

  Reply
  1. cami (Post author)

   eu am mâncat 2 cârnați anul trecut :( anul ăsta nu cred că-mi depășesc recordul :)))

   Reply
 8. Creare site

  intr-un fel, asa parca tine mai mult nu doar 3 zile :)

  Reply
  1. cami (Post author)

   dar ce e prea mult, strică!

   Reply
 9. mihu

  Io unul aş pătrunde-o pe una cu parfum de atmosferă de sărbători dar…mda… le găseşti pe centură pe individele cu pricina.

  Reply
  1. cami (Post author)

   strici bunătate de parfum

   Reply
 10. Alin

  CAND AM CITIT PRIMELE 3 CUVINTE, DEJA MI-AM IMAGINAT CUM AR FII…

  Reply
  1. cami (Post author)

   și dup-aia, dezamăgire totală :)))

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *