Opriți planeta, vreau să cobor

Oamenii îs de câcat. Și-s atât de adânc îngropați în câcat, încât nici nu-și dau seama că put. Pentru că totul în jurul lor pute a câcat, ei put a câcat, au impresia că așa tre` să fie, și au impresia că nu-s chiar atât de câcat. Da` sunt.

Un minut peste ora 10. Intrat în magazinul care nu avea pus semn cu închis și-avea și vânzătoarea din dotare acolo. Neapucat să scoți nici un cuvânt pentru că ea, vânzătoarea, sare cu gura mare și te face de câcat, că nu vezi cât e ceasul? Magazinul e închis și cum îți permiți să intri într-un magazin pe care nu scrie închis, cu lumina aprinsă și cu vânzătoare? Ești tâmpit?

Singurul taximetrist dintre sutele peste care am dat care refuză să-ntoarcă pe linia întreruptă că ce, vrei să-și piardă carnetul, și te lasă peste drum de destinație, pe-o stradă fără trecere de pietoni, 4 benzi, mașini din toate părțile, da` ce, te doare mâna să traversezi? El cum să-ntoarcă? Doar e linie întreruptă, da` e prea mare deranjul pentru cât de mică-i cursa, și ieși dracu` din mașina mea mai repede, până nu-ți dau și două palme.

În parc, într-o cutie de carton cât mai la vedere, un tricou jerpelit și doi căței. Al treilea, puțin mai încolo, mort. Frig. Lăsați la mila cui o vrea, sau la-ndemâna înghețului. Pentru că e greu să-ți sterilizezi cățeaua, dar e ușor să găsești o consignație care să-ți dea o cutie, să renunți la un tricou pe care oricum nu-l mai porți și să-i abandonezi. Că da, cresc, și-or să mănânce mult, și n-ai timp și chef să ai grijă și de ei.

Sterilizează-ți, dracu` potaia! Nici măcar nu costă. E gratis. Și așa eviți să te plângi dup-aia că maidanezii se-nmulțesc, că sunt violenți, că-s în haite, că au halit nu`s ce plod, că nu se mai poate, să facem ceva, da-ți-le-n cap, omorâți-i cu pietre.
Tu i-ai pus în stradă. Tu i-ai făcut să se-nmulțească. Tu ești de câcat și câcatul se-nmulțește pe străzi din cauza ta. O să spui că tu nu te caci în stradă, că ești civilizat și folosești buda din casă, dar îți abandonezi cățeii, dobitocule.

Cum să-i lași, mă, în frig, în stradă? Cum să nu-i ții până le găsești un adăpost? Cum să-ți lași cățeaua să mai facă și alții, și alții, pe care la fel să-i lași și dup-aia, la o șuetă cu amicii, să te lauzi că ce om bun ești tu, că ai un câine pe care-l hrănești și nu-l ții în lanț? Cum mai dormi noaptea și cum de nu mori în somn?

Oamenii sunt de câcat.
Și mai sunt și oamenii ăia, din cauza cărora dai la o parte ideea unei bombe atomice. Chestii mai mari sau mai mici, care-ți arată că nu chiar totul pute.
Vânzătoarea care, după 10 ore te muncă, încă-ți mai zâmbește și te-ntreabă cum a fost servirea; taximetristul care-ți admiră inelul și dup-aia tace din gură tot drumul, conducând frumos și curat; ăia care iau cățeii de pe stradă și-i duc la adăpost, chit că nu știu nimic despre căței, și cățeii sunt mici, și put și-ți fac casa să arate ca după uragan; ăia care fac adăposturi, cu toate că nu-i plătește nimeni, și ăla nu-i un job din care să te-ntreții, e o plăcere și-o pasiune; ăia care strâng câcatul câinelui pe care tu l-ai aruncat în stradă; ăia care-ți trimit câinele sterilizat spre adopție în afară; ăia care fac chetă ca să sterilizeze câinele de la firmă.
Ăștia și alții, care nu se bat cu pumnul în piept, fac doar ce simt și fac bine.

Oamenii sunt de câcat. Noroc că nu toți, altfel ar puți mai grav ca-n haznaua publică.

Comments (24)

 1. Tury

  Așe!

  Reply
 2. castiel

  in afara de linia continua sunt de acord cu tine, asta in cazul in care soferul ala ar respecta cu strictete toate regulile de circulatie. Cu titlul asta mi-ai amintit de orry….

  Reply
  1. cami (Post author)

   era întreruptă, nu continuă

   Reply
 3. Dinu Roman

  Și eu.
  Și eu sunt foarte de câcat că nu știu să dau bună ziua, să folosesc ”te rog frumos și din suflet și uite o vioară mică și iartă-mă că te-am deranjat de la făcut nimic”, să bag juma de oră o poveste lacrimogenă cu descrieri colorate.
  Asta ca să obțin un număr, un reper, un sfat.
  Pe principiul: anunți că moare buna și un dobitoc sinsistru te întreabă cu ce e îmbrăcată.

  Reply
  1. cami (Post author)

   you`ve got friends, cats and dogs. and beer.

   Reply
 4. Iustina

  Mă obsedau versurile astea în ultimul timp, dar nu ştiam de ce să le leg. Că bine zici, poate din asta vreau să cobor. Din autobuzul cu oameni răi.
  Bye,bye, să fim aproape doar de oamenii frumoşi cu suflete mari.

  Reply
  1. cami (Post author)

   să fim :)

   Reply
 5. Anonim ca pan'acu

  Nu ți-am citit postul decât pe diagonala dar șansele sa fiu pe lângă is slabe.
  Oamenii nu sunt egali… Nici nu trebuie ca ei sa fie egali. La fel si cu animalele. Se cheamă Selecție Naturala si nu tine seama de specie, rasa, sex. Nici nu trebuie.
  Te grabesti cu judecata si Vorbești in necunoștință de cauza. Puii aia poate nu au avut “stăpâni”, s-au născut maidanezi si ma-sa i-a abandonat sau a murit si ea la rândul ei sau era plecată după mâncare. Si unii câini is ” de cacat”. Iar cutia si tricoul poate au fost plasate acolo de unul din “oamenii buni” care s-a gândit ca nu poate separa puii de mama sau sa țină astfel de animale intr-un apartament de 80 de metrii pătrați ca intr-o cușca si sa il subjuge sa ii aducă slugarnic papucii.
  Si ma enervează când 90% din cretinii care iubesc animalele se descotorosesc de “pet”(-uri) mai târziu sub motive sentimentale bine plasate ca nu cumva sa își pateze constiinta imaculata de virgini cerebrali.
  E același lucru cu vegetarienii care mănâncă peste ca el nu simte durerea…( sa muriți voi; ca sa omori un somon de 5-6 kile ii dai cu ceva in cap. Si atunci scoate scancete de copil. La fel si crapul…) Sau ca idiotii care nu mănâncă vânat ca e barbar da halesc găini de la supermarket crescute in cuști de 30 de cm pe 30 de cm…
  Iar cu gigel de taxi… Simplu. Nu sunt la destinație nu îți plătesc cursa.

  Reply
  1. cami (Post author)

   deja e o întreagă teorie a conspirației cu puii ăia. poate i-au lăsat extratereștrii; la asta nu ne-am gândit.
   dacă ai fi văzut unde și cum erau, ai fi ajuns la aceeași concluzie ca și mine. deci, cine vorbește în necunoștință de cauză? :)
   cât despre gigel… numai de alergat în mijlocul coșbucului cu un taximetrist furios după mine nu-mi ardea, cosmine!

   Reply
   1. Anonim ca pan'acu

    Tocmai asta e ideea ca si eu si tu vorbim in necunoștință de cauza. Cum au ajuns acolo nu se știe iar posibilitatile is multe.
    In afara de asta… Ce ma enervezi la faza cu cea conspiratie… Ma simt luat peste picior cu remarca asta…
    Întrebare: dacă mâncăm găini ca le Crestem noi ( indiferent dacă in cuști sau nu) si nu mâncăm căprioare, iepuri… ETC etc … Căci os libere si nevinovate;
    Atunci:
    Avem drept de viața sau moarte asupra a tot ceea ce Crestem domestic, ce nu e liber. Câinii sunt domestici. Pam pam.
    Exercițiu logic. Astept contra

    Reply
    1. cami (Post author)

     Teoria conspirației/luat peste picior : puțin.
     Nu vorbesc niciodată în necunoștință de cauză.
     Poate odată, la o cafea, o să-ți povestesc despre câini, pisici și oameni dobitoci cu exemple și argumente.
     Exercițiul tău logic îmi sună a eu te-am făcut, eu te omor. Made in 1900 toamna.

     Reply
    2. Mab

     Si daca mananc si gaini si caprioare si crap si ce vrei tu, unde e logica exercitiului tau?

     Iar in legatura cu puii de caine, i-am dus la adapost. Ca asa mi s-a parut mie civilizat.

     Drept de viata si de moarte? Da. As fi putut sa ii omor si sa-i fac carnati. Asta m-ar face civilizata? Poate da. Poate nu. Depinde de cei care judeca.

     Daca imi pasa de cei care judeca? Cu siguranta nu.

     Reply
 6. Eljjcvvd

  Exercițiul meu logic pune o singura întrebare: cu ce e mai presus câinele decât găina? Ai lăsa o găina sa moara de frig abandonată? De ce? Care e diferența?

  Reply
  1. cami (Post author)

   n-am spus că e mai presus.
   singura diferență e că eu mănânc găini dar câini nu.
   dorm în pat cu câinele dar nu cu găina.
   și nici n-am văzut găini comunitare.

   Reply
   1. Vhjdjk

    Pai si un elvetian de mănâncă si pui si câine… Are dreptul? Iar la ei nu exista câini comunitari ca ar de free food iar carnea e destul de scumpă. Pe același idee la noi dacă nu am mânca găini ar fi si ele comunitare.
    Ce vreau sa subliniez e ca treaba asta e personală si tine de opiniile fiecăruia.
    Treabacu dreptul de viața si moarte era o parabola si se folosește azi. Ți-e foame tai o găina. Si mu e greșit. Iar alții fac asta cu câinii. Si atunci ei sunt nemernici si criminali fără suflet de câini. Tu de găini.
    Dacă il faci pe gigel de cacat ca nu ii pasa dacă moare un câine degerat; atunci si gigel e indreptatit sa îți răspundă cu aceiasi moneda când tu nu dai 2 bani pe găini. Ca poate el doarme un pat cu ele. Si dacă trăiește in Elveția, Vietnam… Mănâncă si câine.

    Reply
    1. cami (Post author)

     normal că are dreptul, la fel ca mine.
     iar dacă un gigel se va hotărî să mă facă de câcat pe pagina lui pentru că mănânc găini, o să mă gândesc puțin dacă să-l contrazic, sau să-i respect opinia.
     posibil să i-o respect, pentru că și-o exprimă frumos, la el ”acasă”.

     Reply
 7. valentin

  cum sa fie egali cainele si gaina? n-am vazut gaini care sa salveze oameni de la inec, sa te apere de eventuali agresori sau sa ajute vreun orb etc. fiecare animal are locul sau in fiecare cultura, in cea europeana se stie foarte bine locul gainii. iar cei care au adaposturi primesc finantare europeana si de la primarii, au si ei mare parte de vina, pentru ca le-au deturnat in loc sa plateasca voluntarii ori sa faca vreo campanie de sterilizare… iar despre oameni de cacat ar fi de povestit la vro’ 10 navete de bere, dar nu prea merita efortul, prefer sa beau berea de placere. valentin

  Reply
  1. cami (Post author)

   păi, e simplu: cine vrea să pună egal între câine și găină, are tot dreptul s-o facă; atât timp cât nu încearcă să impună cu forța acest aspect.
   total de acord la faza cu berea. da` și-o discuție din asta merge, măcar la 2 beri

   Reply
 8. valentin

  ar merge una de placere si una pt discutie despre oameni de c… deci, cand ma scoti la 2 beri? :D

  Reply
  1. cami (Post author)

   când se pupă salariul de la etajul 2 cu salariul de la etajul 3 :D

   Reply
   1. valentin

    :)) conditie foarte improbabila sa se intample simultan. la etajul 3 salariul se pupa pe 11 si n-am timp sa-i dau vr’un french kiss pana dispare si nu-i nevoie de tot salariul pentru 2 beri, nu mergem sa le bem pe coasta de azur :D

    Reply
    1. cami (Post author)

     până la etajul 3, salariul de la 2 e amintire :)))
     nu pe coastă? damn! și eu care-mi făceam iluzii :P

     Reply
     1. valentin

      eram sigur ca-i o conditie greu de indeplinit, ai putea sa mai tai din conditii si sa ramana pupat salariul la etajul 2, eu mai traiesc si din amintiri, mai ales daca ma mai loveste si melancolia :)) – kidding. ti-am facut praf postul cu egalitatea dintre caini si gaini. :P

     2. cami (Post author)

      vedem, negociem :))
      de la egalitate am ajuns, inevitabil, la bere. că aia e egală pentru toți!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *