Free Willy – p.3

Despre tampoane se vorbește-n șoaptă și se vând pe sub mână de parc-ar fi heroină, nu o bucată de bumbac pe care ți-o îndeși în… mă rog, fără detalii grafice dar, până la urmă, e o nenorocită de bucată de bumbac. Atâta secretism de parc-ar fi Sfântul Graal. Tampoane. Tampoane. TAMPOANE! Nah, poate nu mai roșiți când le cumpărați sau când vorbiți despre ele.

Cu chiloții, aceeași dramă. Că eu port blugi cu talie joasă care, pe lângă că-s joși, mai și pică și da, mi se mai vede bata de sus, o bucată de dantelă, mă rog, știe toată lumea cum arată o pereche de chiloți. Vai, ce rușine! Da` când stai cu haida-n sus la plajă, cu slipu` minuscul care de-abia acoperă fără detalii grafice, nu e aceeași chestie? Ce-ți arăți fasolile la mine că mi-ai zărit chiloții de sub blugi, când la plajă sunt miliarde de chiloți și nu-i pasă nimănui? O să-mi îndes o pereche de chiloți în buzunarul de la spate, să atârne în toată splendoarea lor, și-atunci să văd cât poți să te hlizești până să-ți înghiți limba sau să faci infarct.

Dacă ar fi doar tampoanele și chiloții, lumea ar fi un loc mai bun și sărbătorile ar putea să fie mai pline de magie. Da` nu, frate, că idioții retardați, pedofili, curvari și alcoolici se hlizesc și la hârtia igienică. Ca proasta-n târg când vinde linguri. Hă, hă, hă, și-a luat hârtie igienică. Cur-papier. Hă, hă, hă. Te-a tăiat, nu? E nașpa să te taie și să rămâi fără cur-papier, hă, hă, hă!

Nu pricep. Tu când te caci, ce folosești? Limbi de unicorn? Nu, nu-mi spune, după fiecare câcare, te duci direct sub duș, cu toate că se vede pe tine că ești cam certat cu apa și, cel mai probabil, faci duș o dată-n săptămână. Dar hârtia igienică este de-a dreptul hazlie. Cum să cumperi în văzul lumii hârtie igienică?
S-a tâmpit lumea de-a dreptul? Nu se cacă toată lumea și dup-aia folosește sus-numita hârtie? Nu folosește toată lumea buda? N-are fiecare în casă măcar un sul?
Sau poate că-și închipuie că sulul ăla pe care-l găsesc ei în baie e adus pe aripi de dragoni sau de Moș Crăciun, pe gaura ușii. Nu-nțeleg ce poate fi atât de amuzant la o hârtie igienică.

A, da, și-am folosit și the C word. Să ne isterizăm. Că, atunci când ești nervos, clar spui: ce fecală! Sau – m-am stricat la burtă și-am defecat într-un stil major. Sau – câte fecale de câine pe acest trotuar. Sau – ești un fecălos!

Cuvintele-s cuvinte, acțiunile-s acțiuni, toți le folosim, toți le facem, și dacă unii preferă să folosească sintagme gen am fost acolo unde până și regele stă jos și-am dat tot ce-i mai bun din mine, sau – am fost la ritiradă și aici completează c-un semn subtil din ochi, sau – ce film de cacao, îmi pare rău că nu trăim toți într-o lume roz, ideală și metaforică.

Eu când am ciclu folosesc tampoane, port chiloți și nu mi-e rușine cu asta și o dată pe zi mă cac și cumpăr hârtie igienică, că n-am de gând să mă șterg cu mâna. Îmi pare rău că v-am distrus mitul, da` până și-un guru ca mine folosește buda, la fel ca orice alt muritor. Acum puteți arunca cu pietrele deja pregătite.

Comments (6)

 1. Ana

  S-a zis cu pudoarea la mine pe când avea nepotul meu vreo 5-6 ani şi învăţase un cuvânt nou, pe care îl striga în gura mare peste tot: tangaaaaaaaaaaaaaaaa!

  Reply
  1. cami (Post author)

   uite un copil care-mi place :D

   Reply
 2. Florin

  Am cazut sub birou de ris:)) In secolul XXI zici ca se mai intimpla asa ceva, ooo, e tragi-comic..Mi-a placut cum zici cu detaliile grafice, pai poti sa folosesti termeni din anatomie, ca tamponul se intro-baga in vagin, nimic mai simplu si firesc..
  Si inca ceva, astazi costumele de baie sint minuscule, asa ca diferentele intre nudisti si ceilalti sint minime..La mare cum de e normal sa stea toti in pielea goala, si in cealalta societate nu? Problema reala e de fapt cu prostia si ipocrizia, hai sa fim seriosi, ca traim totusi in secolul asta, si nu in evul mediu.. Dar, acuma e problema cu mentalitatea..La nordici e natalitatea scazuta, si statul incurajeaza familiile sa faca-copii cit mai multi, si de asta sexul si pornelurile sint absolut normale, acolo nu se scandalizeaza nimeni..
  Tu spui foarte bine o chestie care ma mira inca..Multi perversi o fac pe pudibonzii..Stiu genul ala de abrutizati prefacuti..E plin de ei, mai ales in Galati, oho..Doar am copilarit si crescut in tiglina 3:)

  Reply
  1. cami (Post author)

   vagin? vrei să ia foc instant? păi, și ăla e un termen de nerostit!

   faza cu plajă/nonplajă mă bagă-n ceață total. și-mi imaginez că-și activează personalitatea în funcție de locul în care se află.

   păi, de obicei, ăla care țipă mai tare e cel mai vinovat; da` încearcă să abată atenția de la ei.
   :)) și eu o bucată de timp. am făcut naveta între 17 și 18 ;)

   Reply
 3. mihaela

  Te inteleg, eu am avut o criza de gen cand ii explicam unei ploade de vreo 4 ani despre vrabii si am avut proasta inspiratie sa zic pasarica, sa vezi hlizelile pamantului, de ce naiba nu le putem spune copiilor cuvintele exacte si faptul ca e tot o parte din ei doar nu vezi pe nimeni capiat de ras cand zici ceva despre un ochi

  Reply
  1. cami (Post author)

   pentru că unii părinți sunt pudibonzi și, în loc să-nvețe copilul ce și cum, se ascund după ”metafore”. și rămân toată viața cu impresia că anumite chestii trebuie spuse doar în șoaptă, sau deloc

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *