Maidanezi, martirism și poliția animalelor

Unele știri, cu toate că par foarte reale, sunt vrăjeală. Cum a fost aia cu Bor-ul care pune taxă pe numele de sfinți. Bine, eu n-am citit-o pe times new roman, de unde a pornit, da` oricum era ceva ce părea plauzibil.
Altele, oricât de neverosimile ar părea, sunt de-a dreptul adevărate și I don` want to live on this planet anymore.

Când eram mică am rămas puțin marcată de ăia care erau arși, crucificați sau dați la lei pentru că spuneau că-s creștini și nu voiau în ruptul capului să nege existența dumnezeului nou descoperit. Era o poveste frumoasă, despre cum unii mor pentru ceea ce cred, cu destul de mult sânge ca să-mi dezvolte imaginația, cu bucăți de istorie și mult mit, mă rog, îmi lăsa același sentiment pe care l-am avut mai târziu când am văzut Braveheart sau Rob Roy. Doar ăia din prima categorie au ajuns martiri religioși. Că a trecut mult timp de atunci și biserica s-a gândit să le dea un titlu pentru că, pe spatele lor, s-a consolidat și a crescut. Și mai sunt și alții, care-au avut idei, care s-au impus, care au făcut ceva practic pentru gloria și preamărirea religiei. Nu, nu discutăm azi dacă e ok sau cât de ok e religia.

Da` ce folos măreț și indubitabil a adus băiețașul ăla presupus omorât de maidanezi într-atât încât să fie martirizat? Să spunem că l-au omorât maidanezii. Să spunem. L-a omorât și neglijența bunicii. S-a ridicat o mișcare pro-contra eutanasie. Au murit câini. S-au bătut polițai cu hingheri, polițai cu ăștia de la protecția animalelor, oameni pro drept la viață cu oameni care dau cu lopata-n cap câinelui. S-au strâns fonduri, s-au strâns câini, s-au chinuit câini, s-au isterizat mulți, multe mâini pline de sânge, au murit nervi pe bandă rulantă.
Plodul ăla rămâne mort dintr-o neglijență.

Dacă ar fi să fie martirizat pentru că o familie nu știe ce să mai facă ca să atragă atenția, ar trebui să martirizăm fiecare persoană care amurit, într-un fel sau altul, din neglijență. Și pe ăia loviți pe trecerea de pietoni de-un șofer mai mult sau mai puțin beat, și pe ăia morți prin spitale că nu s-a uitat nimeni la ei la timp sau li s-a aplicat alt tratament decât le trebuia, și pe ăia care au luat foc că n-aveau încălzire și s-au gândit să facă focul în mijlocul camerei, și pe ăia care s-au asfixiat că au adormit cu aragazul deschis.
Și să martirizăm și victimele criminalilor în serie, și plozii morți de inaniție, și toată populația Africii, că acolo se moare pe capete. Ba chiar se mai găsește câte unul pe care-l mănâncă leul. Pe ăla să-l facem martirul-șef.

Înțeleg că familia vrea despăgubiri materiale. Că au găsit calea de îmbogățire rapidă și sigură. Le-a murit un copil, cer bani că să mai facă încă câțiva și să-i poată crește decent și, dacă mai moare vreunul dintre ei, să nu se simtă diferența, că au înlocuitori. Și doar a murit din cauza maidanezilor, nu că persoana care-l supraveghea și-a băgat picioarele. Să cerem bani, că exact asta e ce acoperă golul lăsat de o persoană pe care ai iubit-o. Banii.
Să nu judecăm. Fiecare reacționează în felul lui.
Dar de aici până la martiriu, cale lungă. Că toți banii din lume nu te pot trata de prostie.

Partea socială a martirismului e că gagica aia polițistă care a scos pisica maltratată din casa unora care n-ar trebui să aibă voie să aibă copii a fost concediată. Că i-a apărut fața pe sticlă. Că și-a făcut publicitate pe spatele poliției române.
Nu că ar fi fost una dintre puținele imagini pozitive despre poliția română din ultimul timp. Nu că ar fi făcut o chestie bună. Nu că am rămas surprinsă să văd poliția animalelor că chiar face ceva. Nu că ar fi fost publicitate pozitivă pentru ei, în primul rând, și de-abia apoi pentru ea.

Nope. Au dat-o afară că. Că se poate. Că a băgat amenzi unor retardați. Că după filmul ăla nu știu de ce nu s-a sesizat și protecția copilului. Că la noi, cu toate că există titulatura, se pare că nu poți pune animalele înaintea oamenilor și nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită.

Dar hai s-o dăm afară. Că e ok să înveți plodul de mic să maltrateze animalele, da` să ți-o iei pentru asta nu-i.
Pentru mine, mesajul clar transmis de poliția animalelor e că, în ciuda faptului că există, e doar de fațadă. Că poți să maltratezi cât vrei, nimeni n-o să-ți facă nimic. Dacă se atinge cineva de tine, va fi dat afară. Simplu. Poliția animalelor e mai mult pentru protecția animalelor umane.

Și da, să martirizăm un plod mort, la fel ca oricare alt plod mort și să epurăm justiția de persoanele care chiar se implică. Nu-i loc de oameni în societate. E loc doar pentru înapoiați, încuiați și drone. Restul, scapă care cum poate.

Iar știrile cele mai neverosimile chiar sunt adevărate și sunt acolo ca să-ți arate că realitatea e mai gravă decât toată imaginația din lume.

Comments (6)

 1. mihaela

  M-am gandit chiar ieri la copilul cu maidanezii, treceam din greseala peste niste stiri la tv si vorbeau despre o fetita de 3 ani oparita, pentru ca ea e mica si parintii nu au fost atenti ce face, si m-am intrebat acum ce facem? Intezicem si apa calda?

  Reply
  1. cami (Post author)

   și jucatul în nisip, că se poate îneca cu el, și apa, că la fel, și aerul, că e poluat.

   Reply
   1. EUTANASIATI MAIDANEZII

    Tot timpul se gasesc niste zoofili sa devieze subiectul …MAIDANEZII OMOARA OAMENI !!

    Reply
    1. cami (Post author)

     marș!

     Reply
 2. creve

  În România e foarte greu să găsești ceva care funcționează corect sau măcar decent. Românii sunt conduși de sentimente, de stări și de impresia de moment. Spiritul de turmă domnește în România.

  Reply
  1. cami (Post author)

   aici sunt de acord cu tine. bine că măcar unii ies din turmă

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *