Sfaturi despre pisici și decorațiuni interioare

”Dragă Doctor Deco,

Am o cameră mare. Atât de mare încât, uneori, am impresia că vorbesc și-mi răspunde ecoul. Pat, birou, vreo două corpuri de mobilă și cam atât. N-am multe decorațiuni interioare, pentru că din cauză de pisici. Vreau o cameră care să iasă din anonimat și altfel decât prin pisici plimbătoare și torcăitoare.

Am încercat în fel și chip să împac nevoia mea de estetic, cald, calm cu mania lor de a distruge totul.

Am zis c-o vază mare, de ceramică, într-un colț de cameră ar da o notă personală. A dat, într-adevăr. Timp de câteva ore. Când m-am întors acasă, frumoasa mea vază era transformată-n cioburi.

Am încercat și-o veioză. Mică, în așa fel încât să nu le stea în cale, drăguță, alb cu negru, la fel ca mobila. Punctul slab? Corp de ceramică. A rezistat, într-adevăr, câteva săptămâni, până au descoperit-o, și-atunci a avut aceeași soartă ca și vaza.

Draperiile verticale pe care mi le-aș dori sunt un vis frumos, pentru că le-ar transforma în cel mai autentic parc de aventură. Le vizualizez cățărându-se până sus, o scurtă excursie pe corniză și-apoi folosindu-le pe post de suport de ascuțit unghiile.

Îs curioase, îndrăznețe, nimicitoare cu obiectele decorative care au obiceiul de a se sparge când le trântești, decorațiunile de sticlă ar fi cea mai gravă investiție pe care aș putea-o face, am intrat în pană de idei.

Ce recomandări mi-ați putea face în așa fel încât să împac și pisicile aventuriere, și dorința mea de a-mi transforma camera dintr-un spațiu cu ecou, într-un spațiu primitor, confortabil, estetic și șic?

Cami, posesoare de pisici inamice ale decorațiunilor interioare.”

”Dragă Cami,

Se pare că problema ta principală nu e nici lipsa de spațiu, nici cea de idei. Problema ta principală e să găsești acele obiecte care să reziste atacurilor prietenilor mici și să dea, în același timp, o notă personală camerei tale.

Am înțeles din ce mi-ai scris că alb-negru predomină la tine în cameră. M-am consultat cu întreaga echipă și am găsit câteva soluții care sperăm noi să-ți fie de folos.

Un panou metalic Marilyn Monroe s-ar potrivi cu alb-negrul din cameră dându-i, în același timp o nuanță de culoare. După cum sigur știi, o pată de roșu e mereu bine-venită.

Tot pentru perete, ți-aș recomanda un set de stickere. Ceva cu vaze, să compenseze imposibilitatea ta de a păstra o vază intactă, fără a renunța la pisici.
Obții astfel un efect de nișă 3D, un set de vaze imposibil de spart și-un perete personalizat.

În aceeași ordine de idei, o veioză Je suis une lumiere îmbină utilul cu plăcutul. E disponibilă în 3 culori, dar eu aș merge pe varianta roșie. Nu vei mai duce lipsă de lumină și nici nu va trebui să-ți faci griji că ar putea să se spargă, pentru că e o îmbinare de textil cu metal. Chiar dacă pisicile tale au lipsă de fier, poți sta liniștită, nu vor reuși nici măcar s-o zgârie.

Poți opta, de asemenea, și pentru un abat-jour cu fluturi, pentru momentele în care lumina veiozei nu e de ajuns. Garantat pisicile tale vor fi intrigate dar, în același timp, nu vor putea ajunge chiar să vâneze acei fluturi.

Câteva perne decorative, răspândite prin colțurile camerei, vor produce efectul de cozy pe care ți-l dorești. Poți alege chiar dintre modelele cu pisici, pentru a avea nu doar pisici aventuroase, ci și câteva leneșe, aproape statice. Bănuiesc că pisicile tale vor fi încântate de noile locuri de leneveală, iar tu vei fi rezolvat problema camerei cu aparență prea goală.

În plus, o figurină African Vintage, din rășină și praf de marmură, va putea sta liniștită pe unul dintre rafturi, aducând un plus de acel ”je ne sais quoi” care spuneai că lipsește camerei tale.

În speranța că răspunsurile mele ți-au fost de folos, te las să te decizi. Sunt totuși convins că atât tu cât și pisicile tale veți reuși să ajungeți la o înțelegere, astfel încât ele să aibă spațiul de care au nevoie și tu – camera visurilor tale.

Cu drag,

Doctor Deco, specialistul tău în decorațiuni.

P.S. – Dacă imaginile de pe site-ul nostru nu te-au convins, fă-ne o vizită la magazinul fizic, în Str. Blănari nr. 12, Bucuresti.

Te așteptăm cu drag, cu idei și sugestii.”
doctor-deco-superblog

Poză din arhiva personală, cu vaza înainte de a fi transformată-n cioburi, pentru Spring Superblog 2014, etapa 4.

Comments (2)

  1. florentin draganescu

    Am intrat pe site-ul ala si mi-au placut decoratiunile acele interioare…eu unl cautam ceva pentru un tavan , de vreo 25 de metri patrati…nu-s asa de norocos cu o camera mare:)

    Reply
    1. cami (Post author)

      cred că nu contează neapărat cât de mare e camera, contează ce fel o decorezi :)
      pentru tavan? stickere, steluțe, un prieten talentat care să-l picteze ;)

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *