Lemo-diete și lemo-rețete

De undeva de pe la 40 de ani, maică-mea trăiește într-o continuă dietă. I-a intrat în cap că trebuie să recâștige forma pe care o avea în fragedă tinerețe și, de mai bine de 20 de ani încoace, când o întrebi, e la regim. Nu mănâncă mult, dar nu mănâncă nici regulat, nici ce trebuie. Amestecă vegan cu dietă cu proteine, dietă cu legume la grătar cu dieta cu orez, cura cu lămâie cu cura cu mere și se așteaptă la rezultate miraculoase peste noapte. Evident că nu-i iese și încep să cred că-i face plăcere să testeze chestii noi, doar de dragul de a avea o ocupație.

Primele noțiuni despre kilograme și diete le am de la ea. Astfel am auzit eu de supa de varză timp de o săptămână, de pastilele de detoxifiere, de ceaiul magic care te face să slăbești 10 kile în 5 zile, de mâncat doar fructe, legume și brânză de vaci timp de nu știu câte zile, de amestecuri bizare de plante, mă rog, tot arsenalul care cică trebuie să te facă să dai jos kilogramele deranjante.

Sport? Zero. Rezultate de mai bine de două decenii încoace? Zero.

cartofi-vs-salata

După fiecare dietă cu rezultate zero, intra în depresia aia cu eu de ce nu pot slăbi, nu-mi mai pasă, urma cam o lună în care nu mai conta ce mânca, și-apoi înapoi la diete. Adică ce, eu nu pot slăbi? Nu mai mănânc pâine, nu mai mănânc după ora 6, nu mai mănânc glucide, lipide, proteine, nu mai mănânc nimic! În continuare rezultatele se lasă așteptate…

În plus, cum femeile sunt obsedate de diete și de kilograme și am norocul de a lucra într-o firmă plină de femei, am auzit tot ce se putea auzi despre chestia asta. De la înfometare la post ținut integral, ca motiv religios pentru a nu ataca orice aliment care ți-ar putea strica dieta. Persoane care după ora 6 nu mai mănâncă dar, până la 6, balotează mai mult decât mănânc eu într-o săptămână. Fată, de 10 zile sunt la dietă, n-am văzut nici o schimbare, așa că ieri am mâncat o găletușă-ntreagă de Finetti, de supărare. Ei, fată, lasă, la mine e mai grav, că nu mănânc toată ziua și seara-mi fac doar o porțioară de cartofi prăjiți cu un ou, și tot nu slăbesc. Alerg în fiecare dimineață câte 2 kilometri, și nu văd nici un rezultat; să fie oare pentru că, după ce alerg, mi se face atât de foame încât îmi cumpăr o pizza și-o mănânc pe toată? Dar e imposibil, pentru că e singura mea masă consistentă. În rest mănânc doar fructe și legume…

Și exemplele pot continua, în același stil.

Din punctul meu de vedere, chestia e simplă: în primul rând, metabolismul diferă de la organism la organism. Dacă eu pot mânca două felii de pizza fără să se pună, nu înseamnă că pe tine nu se văd imediat. În al doilea rând, nu e necesar să renunți la orice e bun de mâncare, pentru că ți se pare bombă calorică. Ia o linguriță, fă-ți pofta, dar oprește-te înaine de a devora tot platoul. Și, în al treilea rând, degeaba ții dieta aia drastică, dacă nu faci și puțină mișcare. Nu mult, măcar juma` de oră pe zi, cât să arzi surplusul și să-ți ajuți organismul să realizeze că da, e timpul să slăbești puțin.

N-am ținut o dietă în adevăratul sens al cuvântului în viața mea. Pentru că și construcția, și metabolismul au fost prietenoși cu mine. Dar, la un moment dat, am avut o perioadă în care pusesem. Nu mult, vreo 5 kile. Se vedeau? Puțin. Le simțeam și-mi stăteau pe creier? Da. Și-o bucățică de celulită? Și. Și-am zis că e momentul să iau măsuri, înainte ca alea 5 kile să se-nmulțească.

Am tăiat din rația de dulciuri, am spus că nu mai beau chestii acidulate decât ocazional, am aplicat faza aia cu o felie de portocală are același gust ca toată portocala, am trecut pe mai puțini cartofi prăjiți, mai multe fructe și legume, înainte de culcare o salată, măcar 2 litri de apă pe zi și juma` de oră de sport. În 2 luni am scăpat de alea 5 kile.

eu-inainte-vs-dupa

Recunosc, am aplicat și din secretele de familie: în fiecare dimineață, pe stomacul gol, un vârf de aloe vera, producție proprie, că au ai mei crescătorie de aloe, înghițit cu o ceșcuță de apă caldă turnată peste jumătate de lămâie verde. În fiecare seară, masat cu cremă cu extras de guarana, că auzisem eu că arde grăsimile.

Și auzisem bine, și n-am dat greș. Asta se întâmpla acum câțiva ani buni.

Între timingrediente-lemosilhuettep am auzit de LemoSilhouete, care adună parte din rețeta mea într-o singură capsulă: lămâia verde pentru că arde rapid grăsimile și ajută la detoxifierea organismului; aloe vera – pentru că ajută la arderea caloriilor și crește producția de colagen; guarana (da, știu, nu cum o foloseam eu, ci ingerată) – pentru că are efect energizant și relaxant. În plus, chestii pe care nu le știam pe atunci, ananas – care accelerează metabolismul, L-arginină ca detoxifiant și protector hepatic și portocalul amar care stimulează, în primul rând, destocarea grăsimilor. Toate astea adunate într-o singură capsulă, în timp ce eu amestecam separat parte din ingrediente, în același scop comun, lupta împotriva kilogramelor.

Partea amuzantă e că dieta mea, făcută după ureche și extrem de personalizată, e pe același sistem cu LemoSilhouette-ul. Adică nu e de ajuns să iei pastila și kaboom! ai slăbit miraculos. Iei capsula, nu te extenuezi la sală, dar faci un minimum de efort fizic și da, alegi ce mănânci, nu mănânci tot ce-ți pică-n mână. Pentru că minunile nu se întâmplă decât în povești și-n filme.

Până la urmă cred că mi-am greșit vocația și trebuia să mă fac nutriționist…

Spring Superblog 2014, etapa 7.
P.S. – o porție de cartofi prăjiți și-o salată de pe net combinate, eu – cu și fără 5 kilograme, ingrediente LemoSilhouette de pe http://lemosilhouette.ro.

Comments (4)

 1. Ina

  hmmm…ce interesant… ia să încercăm noi (adică eu…) lemo-chestia asta, că sună promițător! :D

  Reply
  1. cami (Post author)

   să-ncercăm, zic! :D

   Reply
 2. Florin

  Mai, acuma depinde si unde se depune grasimea, ca e diferit, de la un corp, la altul..Fa si tu poze in shlip, sau de la nudisti:) La femei de altfel fata de barbati..
  E si un truc cu pozele, ca daca schimbai pozitia, poate ar fi parut ca esti mai slaba in poza 1 decit in 2..
  Dietele, habar n-am sint asa valabile specific, pentru fiecare, esential e sa nu papi mult, si sa faci miscare, altfel, na..Mie, sincer, imi place mai mult poza 1, e mai naturala, si draguta..Vezi, e si cum percepe fiecare..

  Reply
  1. cami (Post author)

   :))) alea nu le public nici să mă bați!
   crede-mă, n-aș fi părut. nu sunt genul care să se plângă doar ca să adune laude. oricum, depinde și de gusturi și de cum te simți tu bine, cu tine ;)

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *