Plod halit de câini și sentimentul utilității la țărani

Dacă uiți soba aprinsă și-ți moare copilul, ești acuzat de neglijență. Posibil dosar penal și închisoare. Că focul nu poate fi dat în judecată și tras la răspundere.
Dacă-ți lași copilul nesupravegheat și ți-l mănâncă câinii, ești părinte îndoliat și victimă a societății și a primăriei care nu rezolvă, dom`le, odată problema câinilor maidanezi, că ne-am săturat de ei, ne mănâncă tot, ne mănâncă copiii, ne mănâncă pe noi, până și sufletul or să nu-l mănânce într-o zi!

Aș putea să merg pe varianta aia cum că e selecție naturală, că plodul a murit pentru că n-a știut să nu-și bage capul între dinții câinelui și că, mai devreme sau mai târziu, ar fi avut aceeași soartă. Că și-ar fi băgat capul în cuptor sau ar fi vrut să vadă dacă poate să zboare de la etajul 10, ca Batman. Dar n-o să zic asta. Pentru că, de data asta, selecția n-a fost naturală, a fost făcută cu mână și cu dragoste părintească.

Bineînțeles că toate țațaiele care stau și mănâncă semințe la scara blocului or să răspândească vestea că plodul mort a fost halit de maidanezi și Gigel și Dorel or să pună mâna pe coada de lopată și-or să pornească în sfânta cruciadă împotriva bestiilor comunitare. Că dacă primarul nu face dreptate, ne-o facem noi, cu mâna noastră. Că am văzut și eu o haită de câini și am trecut printre ei, și nu mi-au făcut nimic, dar doamne apără și păzește, dacă m-ar fi omorât? Drobul de sare și sentimentul utilității la țărani. Plus dorința de a se simți bărbați, că dacă omori, cică dovedești câtă masculinitate zace-n tine.

Același Gigel și Dorel care poate are un câine în curte, și lasă, dom`le cățaua să iasă-n stradă, să se coțăie, ce dacă vine cu pui? Aruncăm puiii, înecăm puiii, da` lasă că știu eu pe cineva care îi adună și-i îngrijește, îi lăsăm la poartă, că e greu să-ți sterilizezi câinele și cine a mai văzut câine sterilizat? Domnul i-a lăsat pe pământ să se-nmulțească…

Ce o să ignore cu desăvârșire și țațaiele, și Gigel, și Dorel e că plodul ăsta de-a murit ieri nu s-a-ntâmplat să fie mâncat de maidanezi. A fost lăsat nesupravegheat într-o curte, cu câine în ea. Că plodul s-a dus la câine, că câinele avea lanț prea lung sau n-avea lanț deloc, astea-ș detalii nesemnificative. Important e că plodul a fost lăsat nesupravegheat.

Dacă pica în fântână era, din nou, neglijență. Cum l-a mâncat câinele, părintele e absolvit de orice vină. Că putea, dom`le, să se gândească și câinele ăla înainte de a ataca. În ce lume trăim, dacă câinele crescut pentru pază atacă așa, pe orișicine? Păi, n-a văzut că e un biet copil care nu putea să fure nimic? Nu era hoț, era un copil, da` câinele ăla nu știe să facă distincția? Nu a citit biblia, care spune să-ți iubești aproapele? N-a fost la lecția aia, cu mama și copilul, care spune că de micuți tre` să ai grijă, nu să-i muști până mor? Ce câine dobitoc!

În primul rând, dezinformarea ne omoară.
În al doilea rând, ne omoară ăștia care dau din gură că maidanezii sunt problema, și ei sparg semințe și se uită cum le fată cățeaua ca la Discovery.
În al treilea rând, vecinii sunt cercetați pentru ucidere din culpă, tatăl nu e cercetat pentru neglijență.
În ultimul rând, câinele a fost luat să fie eutanasiat. De ce? Pentru că a făcut ce face orice câine de pază: a atacat. Dacă nu ataca, atunci nu era câine de pază, și-l omora stăpânul, pentru că e pâmpălău și nu-și face datoria. Cine să mai înțeleagă care e misiunea unui câine de pază?

Plozi haliți de câini. Ăștia-s plozii care, dacă mai existau dinozauri, ar fi fost mâncați primii, și dinozaurii, nu părinții, ar fi purtat vina. Dacă stăteau în Africa, clar îi mânca leul. Și aici, ca și-n cazul lu` ăla din București care cică ar fi fost mâncat de câini în timp ce bunica-și făcea siesta-n parc, la soare, e aceeași vrăjeală. Plodul nu e vinovat. Nici câinele. Vinovați sunt ăștia de-i lasă dezlegați, pe plozi, nu pe câini și dup-aia se bat cu pumnul în piept, doamne, ce mult l-am iubit! Dacă-l iubeai după cum spui, nu-l lăsai nesupravegheat. Nu juma` de oră, nu-l scăpai deloc din ochi. Că dacă plodul e mic și câinele nu e dus de multe ori la biserică, tu ești adultul responsabil pentru amândoi. Tu ești ăla care l-a omorât. Tu, cu neglijența și nepăsarea ta.
Câinii sunt doar victime colaterale, țapi ispășitori pentru a-ți elibera tu puțin conștiința și pentru a da altora motiv să se simtă eroi în timp ce vânează câini.

Vreau și eu cruciada aia pornită just și cu motiv, împotriva tuturor părinților neglijenți. Cu coada de la lopată, dacă se poate.

Comments (5)

 1. Mucegai

  Sustin Campania Anti Parinti Neglijenti, dar sa mearga in paralel cu politica Anti Maidanezi.
  Imi pare rau Cami, sunt prea multi si nu mai este timp pentru teste.
  Sa nu spui ca si noi suntem prea multi, ca o stiu.

  Reply
  1. cami (Post author)

   politica antimaidanezi, da` nu cu lopata-n cap, da?

   Reply
 2. alin

  Mama imi zicea : “Unge scoala cu slanina s-o manance cainii !”

  Acum insa se poate spune, apropo de ce se presupune ca a zis Iisus : “Lasati copiii sa vina la mine…adica, la caine !”

  Reply
 3. alin

  http://maramures.citynews.ro/eveniment/alarmant-la-cluj-se-fac-medie-16-avorturi-pe-zi-1262131

  16 avorturi pe zi. PE ZI, ai inteles ? De asemeni, suntem pe locul 1 la avorturi in Europa. Nu mai zic ca romancele sunt cele mai curve fiinte din galaxie, ca nu despre asta vorbim… O sa te intreb insa : TU-TI DAI SEAMA, DACA COPIII AIA TRAIAU TOTI, ca dadeau faliment firmele astea de mancare de caini, Pedigree si restul ?! :)))))))))))))))

  Rad ca spartul, ca ce pula sa mai faci….?! Africa e mic copil pe langa noi…”copil”, te-ai prins ?! =))))

  Reply
  1. cami (Post author)

   e-au supărat tare de tot și femeile, și oamenii în general.
   prefer avortul unor plozi nedoriți, abandonați sau neglijați; recomand prezervativul, că e mai ieftin

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *