5 motive pentru care mi-aș arunca laptop-ul pe geam

1. Vecinii

Am vecini. Da, îi urăsc. Da, petrec ore în șir spionându-mă pe vizor și calculându-mi consumul metrilor cubi pe apa caldă. Plus că-mi fură din cutia poștală.

Am și laptop. Da, e vechi. Încă se mai ouau dinozaurii când a apărut ăsta în oferte. Da, e greu, un fel de PC arătând a laptop (fabricat în era noastră). Cam cât greutatea mea cu un palton ud, cinci hanorace și însărcinat cu tripleți.

În imaginația mea, treaba e simplă: ochesc vreo doi vecini bătători de covoare la ora 7 dimineață, ridic laptop-ul, arunc laptopul-ul, două capete se ciocnesc cu PAC între monitor și tastatură și restaurez astfel liniștea în cartier.
Singurele probleme ar fi 20 de ani la răcoare și faptul că s-a terminat viața mea pe internet.

Când mă calmez, mă tot gândesc să-mi cumpăr o tabletă și să filmez faza cu laptop-ul și vecinii. Da, are cameră video. Nu, nu aș distribui filmulețul pe Youtube, deși tableta asta poate multe. Plus că are 64 GB de memorie, adică pot face și telenovele cu vecinii, dacă vreau.

2. Nu sunt un individ matinal

Ora șase. Deschid laptop-ul. Avem timpul nostru, eu cu laptop-ul. Adică eu îmi beau cafeaua, el îmi arată chestii informative de citit, verific care cu cine se mai ceartă pe Facebook, răspund la mesaje și ciripituri pe Twitter, ascult melodia postată de cineva care îmi place. Adică jumătate de oră de băut cafea și pregătit pentru serviciu.

NICIODATĂ nu e așa!

Ora șase. Deschid laptop-ul. Începe cu un schieunat de welcome, am timp de făcut cafea la ibric, făcut duș prelungit, spălat de dinți, spălat pe fiecare dinte în parte, completat 2 reviste cu integrame și, da, abia atunci, cu finalul ultimului cuvânt descifrat într-un rebus, Windows mă anunță că laptop-ul meu e treaz și funcționabil.
După lupte seculare de accesat de net, moaca mea alături de moaca unei colege sunt blocate pe Skype. Arătăm ca două veverițe călcate de un camion pixelat. Un soi de poze făcute cu aragazul. Vreau tabletă.

Ieri, de exemplu, m-am trezit și mai devreme și am căutat promoții pentru tablete. Cu un zâmbet nervos și mârșav spre domnul laptop, am găsit RAM de 1024 MB. Și-atunci am zâmbit ca Ștefan cel Mare pe cal. Ștefan cel Mare n-ar fi lăsat un laptop să-i distrugă viața și relațiile cu mediul înconjurător. Dacă Ștefan cel Mare ar fi știut de Azerty.

3. Meseria e brățară de aur

Greșit. Meseria mea implică oameni, deplasat și deplasat de oameni. Adică sunt agent imobiliar. Adică să car laptop-ul după mine ca să arăt poze cu bucătăria, mansarda și detalii despre metri pătrați nu e brățară de aur. Sunt cătușe de fier forjat. Sunt două Bastilii din oțel inoxidabil. E moartea pe pământ cu coasa ruginită.

Iar serviciul meu crează dependență de tehnologie, de detalii, de statistici. Nu poți să-i spui omului: ”Așteaptă doar o oră să se încarce imaginea, să fac o simulare, să calculez un preț, să deschidem Google MAPS ca să găsim locația.”

Că-ți dă cu laptop-ul de cap. Și mare dreptate are.10168229_664483476945645_1424336898_n

Am spus doar că ieri m-am interesat în magazinul Azerty.ro de o tabletă ca să nu primesc zilnic un laptop de cap. Ecran subțire, de 5” până la 10.1”” digitabil-degețibil, ușor de strecurat în mapă sau în buzunar. Util. Baterie integrată și până la 10 ore de navigare wi-fi.

 

4. Am picat școala auto

Cu brio. De două ori. Că nu știu să parchez și m-am obișnuit cu ideea. Conduc ca o cizmă. Când suntem pe teren, conduce o colegă. Când mă foiesc casă-job iau un taxi sau orice mijloc de transport. Profit de faptul că laptop-ul doarme somnul de veci și-mi butonez telefonul.

E genul ăla de relaxare after work pe care mulți îl înțeleg. Poze pe Facebook de la ziua cuiva, poze pe Instagram cu un karaoke tot de la ziua cuiva, chestii care îmi amintesc de fosta prietenă care e acum soția cuiva. Mă uit dacă ea a lăsat un comentariu. Câteodată tehnologia mă apropie de anumite persoane și da, sunt dependent și de ea, și de ele. Uite și un filmuleț. Și aici telefonul se blochează. Moare bateria. Poate că drumul spre casă ar fi mai frumos cu o tabletă, că examenul auto clar nu-l iau.

Cum nici muzică nu mai pot să ascult, mă simt exact ca pensionarul din stânga mea – ascult glasul roților de tramvai, îs nervos pe cei din jurul meu și deja simt cum îmi crește o proteză. Sacoșa cu ceapă îmi lipsește. Lângă pensionarul cu sacoșa, un tip e foarte entuziasmat de un joculeț pe tabletă.
Vreau să fiu tipul ăla. Să nu simt acele 20 de minute în tramvai. Să mă joc.

5. Am o prietenă

Am fost singuratic un timp. Eu și râșnița mea de laptop formam cumva un cuplu.
Pentru prietena mea m-am trezit mai dimineață, și tot ea mi-a recomandat și-o tabletă, și Azerty.

Pe urmă au început pozassu-tf700-gold-1ele ei pe Facebook, melodiile ei trimise pe mail, filmele pe care mi le recomanda, jocurile online, timpul nostru între casă și job, scuzele mele că mi se blochează Skype din cauză de laptop.

Iar eu nu-mi ignor persoana iubită pentru că sunt un tip demodat cu un laptop proiectat de dinozauri. Eu vreau să fiu acolo mereu. Cu un clic din deget, cu o atingere, cu promisunea că sunt mereu acolo, la distanță de o secundă. Tabletă.

 

Am fost singuratic un timp. Eu și râșnița mea de laptop. Ne supăram pe vecini, pe job, pe câțiva pensionari din autobuz. Am șters pozele trecute sperând că vom avea spațiu pentru viitor. Și, deși am motive, nu, nu-l voi arunca pe geam. Pentru că în el am trecutul.

Prezentul e aici și viitorul se îndreaptă spre o tabletă și spre persoana pe care o iubesc.

Spre poze și filmulețe cu noi, făcute de noi, cu camera ei, cu tableta mea, pe care le putem lua oriunde și accesa cu un click din deget.

Spre un viitor al nostru care începe cu prima poză de pe Facebook, prima melodie de pe Youtube, primul e-mail cu primul ”Te iubesc”. Și le voi păstra pe o tabletă. Și voi continua cu o tabletă. Și cu tine.

Ne-a legat Azerty, de la A la Z.

Spring Superblog, 2014, etapa 13.

Comments (16)

 1. Daniel Marius

  Hm, in stilul asta, daca mai citesc mult despre tablete, o sa imi iau si eu una!:))
  Nelegat de tableta, daca ai vreodata de gand sa iti faci vecinii sa dea cap in cap, pune te rog filmuletul pe youtube, si da link! Ma intereseaza subiectul de aproape! :))
  Legat de tableta, astept specificatii tehnice in momentul in care apare ea tableta in viata ta! Stii ca o sa te terorizez cu intrebarile, da? :P

  Reply
  1. cami (Post author)

   Ți-l trimit pe privat că pe youtube se consideră probă :D
   Întreabă, fată, că nu-i bai!

   Reply
 2. Ina

  vaaaai…ce-am mai râs :))) clar îți trebuie tabletă!
  și…mamăăă, ce oferte bombă are azerty!

  Reply
  1. cami (Post author)

   îmi trebuie, dar mi-e o leneeee :))

   Reply
 3. Carmen

  motivele tale sunt întemeiate dar la cum arată şi ce poate face cea tabletă nici nu ai nevoie de motive pentru a o avea… baftă ţie, baftă mie, în curând o vom avea…
  [eu am renunţat la şcoala de şoferi după vreo două drumuri prin oraş şi o parcare, cred că sunt unicat – să te laşi de şcoala.. de şoferi!]

  Reply
  1. cami (Post author)

   sincer? și eu tot la look m-am uitat.
   cât despre condus, consider că sunt cel mai altruist om cu putință și lumea întreagă ar trebui să-mi fie recunoscătoare pentru că NU mă urc la volan.

   Reply
 4. Roxie

  multa vreme am sustinut ideea ca daca ai laptop si smartphone nu-ti mai trebuie tableta…ca daca esti acasa stai frumos cu laptop-ul in brate si cand esti prin alte parti iti permite smartphone-ul sa dai un search rapid…dar cred ca de fapt ma amageam :)) clar o tableta are farmecul si utilitatea ei :)

  Reply
  1. cami (Post author)

   eu n-am smartphone :(

   cât despre laptop……………..

   Reply
 5. Dinu Roman

  uite cum mi-ai oferit tu motivul perfect ca să scap de PC, vecini și să arunc un ochi pe site

  Reply
  1. cami (Post author)

   ce noroc pe tine că mă cunoști. norocosule!

   Reply
 6. Serj

  ta-ble-ta
  ta-ble-ta!!!!
  (p.s.-si eu am si nu ma laud) :))

  succes!

  Reply
  1. cami (Post author)

   să intru și eu în rândul ăstora care se fericesc :P
   ms, ms!

   Reply
 7. Cristina Antal

  Vorbeam aseara cu cineva legat de SB și am primit link spre aici.
  Postarea asta chiar e ”altfel” :D (după ce am mai citit câteva-multe).

  Am zis la început că blabla dar acum îs nedespărțită de tabletă :D

  Reply
  1. cami (Post author)

   am fani peste tot, să-nțeleg ;)
   și-așa am devenit și eu fan tabletă :P

   Reply
 8. dan

  foarte tare! nu seamana cu un advertorial. pe de alta parte…cat o sa duci tu dorul la batranul tau laptop :))

  Reply
  1. cami (Post author)

   ”subtilitate” is my middle name :)) doar dacă-l arunc în vecini; altfel, suntem safe amândoi

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *