Fată verde cu Farmec în păr

Ți s-a întâmplat să îți dorești să fi rămas la stadiul de chelie de bebeluș, netedă și gingașă ?
Sau să ai curajul să intri în primul coafor și să renunți la TOATĂ podoaba capilară?
Să te uiți hulpav la mașina de tuns a prietenului?
Mie da. Și trec peste faptul că aș semăna cu un bec și nu cu Sinead O`Connor.

Octombrie

Îl las să crească, iau periodic din vârfuri, îl tratez cu ulei de ricin și măști din rețetele străbunicii, vorbesc cu el, îi dedic melodia cu fata verde cu părul pădure. Și, cel mai important, am răbdare. O lună, două, nouă .

Așteptări? Lung, frumos, lucios, complimentat, invidiat.

Realitate? Pădure de paie de mătură care se electrizează de orice și de oricine și mai ales de lumea din autobuz, o claie pe care o pot rezolva doar cu placa și o fabrică de fixativ. Este peste tot, dar cel mai mult rămâne în perie. Și pe pernă.

Noiembrie

Se încâlcește în franjurii de la fular, în lănțișor, în cureaua de la geantă. Mă trezesc cu el în jurul gâtului, asta după ce am visat cum cineva mă strangulează.

Decembrie

E electrizat de la glugă și arăt ca un colindător căruia i-a explodat petarda în freză. Dacă îl ridic în coadă, îmi îngheață urechile. Mă ustură pielea capului de la elastice, clame, clești și alte instrumente de tortură.
Se rupe, se agață și se îngrașă o dată cu mine, la mesele festive de iarnă.

Ianuarie

Mi-am făcut breton și semăn cu un ponei. Nu, mai rău. Semăn cu poneiul lui Cher.

De Crăciun am primit un kit de tratament pentru regenerarea părului. Asta după ce m-am plâns toată luna și am făcut aluzii subtile despre ce cadou m-ar ajuta să nu mă rad în cap. Soluția asta trebuie masată ușor și rezultatul ar fi wow .

Sunt morocănoasă, obosită, am 4 kilograme în plus și am nevoie de un masaj. Și părul meu are.

Februarie

A fost ziua mea pe 13 și mă uit la poze. Nu sunt poze cu mine și părul meu frumos. Sunt poze cu un corp atașat de o claie care are o viață a ei. Lipsește strălucirea, lipsește ordinea, lipsește farmecul. Și totuși… am ceva pentru regenerarea părului de la Farmec.

Martie

Inevitabilul s-a produs. M-am tuns. Mă simt mai ușoară cu 4 kilograme. Hainele, eșarfele, totul se așează altfel, timpul meu e altfel. Adio, placă de păr, 1 oră de uscator, adio, clame, bentițe și alte surcele, adio, bad hair day. Copii vecinilor nu mă mai confundă cu mama vitregă a zmeului.

Nu e scurt, dar e până la nivelul umerilor. Am scăpat de partea degradată, am scăpat de ideea că voi cheli, am început să iau vitamine pentru mine și să folosesc kitul cu vitamine pentru părul meu.

Un smoothie de fructe proaspete pentru mine și vitaminele A, E și B5 pentru părul meu.
O oră de baie relaxantă pentru mine, 10 minute de Gerovital plant tratament pentru părul meu.
O salată pentru mine, extracte vegetale de la Farmec pentru părul meu.

Douăzeci de capsule vesele mi-au redat, în nici măcar o lună, încrederea în mine și mi-au demonstrat că o schimbare ajutată de un tratament face minuni și pentru psihic, nu numai pentru fizic.

Aprilie

Mă uit la pozele din trecut când scriu asta. Și am decis să selectez câteva pentru un filmuleț cu mine, părul meu și Gerovital.
Atenție însă… unele imagini sunt șocante și nerecomandate persoanelor sensibile.

Spring Superblog 2014, etapa 15.

Comments (3)

 1. Ina

  ahaaaa…de aia nu mai arăți ca o barză punkistă care se piaptănă cu grebla :))) și taci mâlc și ții secret tratamentul minune… nț, nț, nț… :D

  Reply
  1. cami (Post author)

   știam eu că semănam cu ceva punkist, da` nu știam exact cu ce :))

   Reply
 2. Pingback: competitie anuala de blogging | Proba 15. Primavara in parul tau!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *