Experimental

Cu toții avem prietenul ăla în listă îngrijorat de-o cauză, care te spamează în fiecare zi, de mai multe ori pe zi, cu povești dramatice despre copii, animale, casa regală și uite, râma mea a învățat să bată din palme. Nu mă deranjează foarte tare pentru că fiecare spamăm, într-un fel sau altul, pe cineva. Pentru asta există unfriend, block sau pur și simplu scroll down și treci mai departe.

În ultimul timp însă, am observat o creștere îngrijorătoare a numărului celor care citesc, lăicuiesc, șeruiesc texte cheesy. A celor care se hrănesc cu nefericiri scrise pe bandă rulantă, cu ode aduse eternului feminin sau despre cum dragostea perfectă nu poate fi decât cu ea, ciufulită dimineața și cu vergeturi adânc întinse pe fund, care-s cele mai frumoase vergeturi create de univers, pentru că universul le-a creat direct pe ea, pentru ea.

Și nu vorbesc despre ăia care se trezesc într-o dimineață și-și spun: hm, m-am săturat de ce scriu eu de obicei, ia să trântesc eu spre desfătarea unora un text brânzos. Să tremure catrința pe alea de-l citesc, să-nmoaie inimile de piatră, să sufere toți cum sufăr eu în dimineața asta, în care n-am de ce suferi. Nici de ăia pe care-i lovește din când în când melancolia și scriu cu viori pe fundal și dup-aia-și văd de-ale lor.

Eu vorbesc de oameni care scriu constant doar despre asta. De parcă le plouă doar lor în ogradă, care s-au prins că rana adâncă prinde la majoritatea, care nu pot scrie altceva decât melancolisme adând metaforice, la care pică jumate din populația masculină și aproape toată aia feminină.
Acești Mel Gibson ai literaturi. Sau Bruce Willis. Depinde cu care ați văzut mai multe filme în care, cu 3 gloanțe-n piept, fără o mână și cu capul tăiat, el tot reușește să strângă pentru ultima dată batista Ei, și să-și imagineze cum se iubesc pentru eternitate.

De-alde Arsenic, cutare Constantinescu, Rita lista se lungește cu fiecare care mai descoperă un text plin de miez, scris în 15 minute. Eu mi le imaginez scrise pe tabletă, la un laxativ bun. Dar asta-s eu. Poate-s mai insensibilă și nu pricep durerea adevărată, dragostea curată și textele gen Coelho. Poate sufăr de intoleranță la lactoză-n exces. Da` tot nu poate mintea mea să priceapă cum au ăștia zeci de mii de laicuri. Că nu pot. Că-s cârcotașă din fire.

Bine, mi s-a explicat că, cel mai probabil, sunt laicuri cumpărate. Or fi, nu bag mâna-n foc. Dar din zeci de mii de laicuri, fie ele și cumpărate, măcar jumate tot îs pe bune. Adică jumate din zeci de mii tot citește dulcegării fără să dea în diabet.

Și-acum urmează partea experimentală. Eu nu vreau să-mi cumpăr laicurile, cu toate că am înțeles că-s ieftine. Da` facem un troc experimental: dacă până pe 1 mai reușiți să-mi aduceți pagina de facebook de la blog la 400 de laicuri, pe 1 mai mă prezint regulamentar la datorie cu o postare atât de cheesy și de dureroasă, că-l fac și pe Hannibal Lecter să verse-o lacrimă.

Nu-mi pasă cum. Vă spămuiți prietenii, vă faceți conturi pentru toate rudele în viață sau nu, trimiteți invitații prin poștă, puneți anunțuri în scara blocului, chiar nu mă interesează. Căsuța e în dreapta, vă descurcați voi cumva.

La 400 de laicuri pe 1 mai vă fac să plângeți. Sau să râdeți de cât de brânzoaică pot fi, în funcție de cum simțiți.

Care se bagă?

Comments (18)

 1. Florin

  O, da, toti sintem mai mult sau mai putin patetici, dar pina la libidi, e totusi drum lung..Pe bune ca dulcegariile prind la lume? Hahaha, tare, e concurs de lamentari..Ce speculeaza lumea domne..N-am facebook ca iti dadeam likeuri cit sa te propulseze in top:))

  Reply
  1. cami (Post author)

   cică prind. asta încerc să văd. până pe 1 mai, cel puțin

   Reply
 2. Poate maine

  Foarte tare. Chiar iti pasa atat de mult de numarul de like-uri? Fa-ti 50 de adrese de e-mail cu care poti sa-ti faci 50 de conturi de facebook cu care poti sa-ti adaugi inca 55 de like-uri la fiecare postare a ta. Ca 5 ti le dau eu mai apoi daca scrii ceva laptos. Pentru branzosenii nu am atat de multa rabdare. Eu iti citesc des fanteziile si nu-ti dau like intotdeauna, mai ales cand nu-s de acord cu cate unele. Are asta vreo importanta? Peste toate astea, insa, mie-mi place ce scrii. Atat. Insensibilo :)))

  Reply
  1. cami (Post author)

   dacă-mi păsa cu adevărat, mi-aș fi făcut. ăsta e doar un experiment să văd: 1. dacă lumea chiar pică la cheesy stuff; 2. câtă lume o să râdă de mine pt că scriu O postare cheesy

   sunt! ;)

   Reply
 3. joe

  haide, cami, mai există cale de întoarcere. nu te lăsa pierdută și tu în lumea brânzoșilor grași

  Reply
  1. cami (Post author)

   nu mă pierd, chill. o să fie o postare, dacă chiar se cere :))

   Reply
 4. freshblog

  Eu ma intreb, dar cum ar fi lumea fara dulcegari, fara libidi?…:)

  Reply
  1. cami (Post author)

   foarte amuzantă :D

   Reply
 5. mihaela

  Mie imi plac si alea cheesy, le si scriu ca deh si la mine ploua des dar tot nu cred sa ajungem al atatea like-uri cred ca e ceva in scrierea noastra sensibila care impiedica oamenii sa apese botonul. MA duc totusi sa verific daca ti-am dat laic pe feisbuc :P

  Reply
  1. cami (Post author)

   n-ajungem, că nu suntem ATÂT de dulci, sau ceva… click-click :D

   Reply
 6. picatura

  textul asta dovedeste clar ca ignori grav esantionul mamelor…..

  Reply
  1. cami (Post author)

   ele-mi sar în cap, eu le ignor…

   Reply
 7. Mucegai

  Parcă o asemenea cauză ar merita să-mi fac mucegaifeisbuk…
  Nee…mai bine sepuk! :))
  Era cat pe ce să ma inscriu.

  Reply
  1. cami (Post author)

   nu ești tu feisbuchist în regulă? situația trebuie remediată! :))

   Reply
 8. valentin

  La 10 mii de like-uri cumpărate din Coreea de Nord + China + Iran, nu cred că citesc prea mulți postările, nici dac-ar fi din România.

  Reply
  1. cami (Post author)

   eu zic de persoane pe care le cunosc care dau share și like în draci la posturi lacrimomgene

   Reply
   1. valentin

    Am înțeles, dar din 10 mii cumpărate și 200 pe bune, de-abia dacă citesc ăia 200, cel mai bine faci comparație raportând numărul de laicuri de la un articol cu numărul total de laicuri. Pe Fb lumea mai și șăruiește că-i chessy să șăruiești sau ai o anumită afinitate. Am o vagă impresie că tu stai bine la audiență, totuși… :D

    Reply
    1. cami (Post author)

     să ajung eu la zeci de mii de like-uri, și-atunci îmi voi face probleme :)) deocamdată sper să mă citească măcar 50. ar fi ceva…

     Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *