De ce cârnatul bate ouăle

Până alaltăieri, nu știam cine e Conchita Wurst. Nici măcar denumirea de femeie cu barbă nu o auzisem, c-așa-s eu. Dacă mă iei la bani mărunți nu știu exact cine mai e președinte, dacă mă-ntrebi de prim-ministru am impresia că mă-njuri și singura chestie de care sunt absolut sigură e că nu suntem monarhie. În rest, îs varză la capitolul știri. De orice fel.
Recunosc, nici Eurovisionul nu știam că e, că mi se pare un fel de Cerbul de Aur cu mai multe pretenții. Și mă și plictisesc să mă uit la oameni care cântă. Care transpiră pe scenă, care dau ce-i mai bun din ei fără laxativ, pe care-i vezi înfoiați și pompoși pentru gloria națională.

Revenind la Conchita. În afara faptului că are nume de cârnat, nu m-a afectat prezența ei. Cântă la un concurs, cu plete, rochie și barbă și atât. Gusturile mele ar fi vrut-o măcar rasă-n cap, da` gusturile nu se discută. În schimb am auzit atâtea păreri pro, contra, păruieli în public, adulații, câcaturi care se fac de fiecare dată când apare fresh meat, încât am ajuns să mă-ntreb dacă Eurovisionul e concurs de cântat, sau mahala. Ar trebui să conteze vocea, nu ce soi de chiloți poartă ăla de cântă.

Că nu e ca și cum ar fi prima persoană care a mizat și pe scandal ca să câștige. Că și Dana International, la vremea ei, a făcut toate babele crăcănate să scuipe-n sân și să-și facă cruce. Că și când a concurat Tatu, toți pudibonzii își trimiteau fetele în cealaltă cameră, să nu ia exemplu prost de la alea care se smotoceau pe scenă. Că nu e ca și cum e ceva nemaivăzut și nemaiauzit. Și chiar dacă ar fi, treci peste. La un moment dat femeile nu aveau drept de vot, și s-a făcut hau-hau mare când au votat primele demoazele, și n-a venit apocalipsa și cu drept de vot sau nu, eu tot nu votez. Și nu te afectează cu nimic că aia care cântă are barbă. Că tu tot te epilezi sau nu, și nimeni n-o să-și facă operație de schimbare de sex doar pentru c-a văzut la televizor.

Dar nu discuțiile despre Conchita m-au montat azi.

În fiecare an poporul român urmărește cu mic, cu mare, Eurovisionul. Ține pumnii strânși, face rugăciuni, ia agheazmă pe stomacul gol și ține post negru, poate-poate câștigă România. Sau poate urcă mai sus de locul 7.
Cum chestia asta nu se întâmplă, clar e o conspirație la mijloc, și clar suntem defavorizați din cauza imaginii pe care o avem în lume, hai să mai batem vreo doi țigani, că ei sunt de vină, mai țineți minte cum au mâncat lebedele din afară? Și, dacă tot suntem la capitolul conspirații, clar se duce țara de râpă și din cauza homosexualilor, că acum vor și la noi drept de mariaj, or să strice familia, că dumnezeu a zis femeie cu bărbat, nu așa, între ei, ca animalele, și faza cu ăsta care e asta care a câștigat anul ăsta e o presiune politică îndreptată direct către noi, românii de pretutindeni și un soi de avertisment, și n-am câștigat și noi un loc decent pentru că nu ne maimuțărim pe scenă.
Noi trimitem, dom`le, artiști adevărați, care știu să cânte și mizăm doar pe cinstea noastră și pe vocile de aur ale minunatului popor care suntem. Și nu câștigăm că se fac mânării și vin tot soiul de depravați care se scălâmbăie în fel și chip și nu se mai apreciază, dom`le, adevărata valoare și talentul genuin.

Comentariile astea îmi râcâie pe ficat.

N-am ajuns nicăieri în concurs pentru că, chiar dacă uneori scoatem și muzică bună, la Eurovision trimitem toate câcaturile. Mai lipsește coregrafia aia de la Deschideți poarta soarelui, și ne-ntoarcem înainte de `89 cu brio. Că știm să apreciem muzica bună dar, când vine vorba de ce melodie să ne reprezinte, toți sunt loviți subit de retard sever și aleg cea mai insipidă, incoloră și inodoră melodie ever. Că românul e critic doar când vine vorba de alții. Că e impresionat de-un nume sau de-o voce pe care a auzit-o la Dorel, când cânta în baie, da` în lume sunt mii de voci ca a lu` Dorel, și faptul că tu nu-l știi personal, nu-l scoate din anonimat. Că anu` trecut, când toți își puseseră mari speranțe în Ouatu, că nu mai auziseră așa ceva prin cartier, Vitas îi bătea la fundu` gol pe mulți, de prea mulți ani. Că Paula Selling cântă bine, da` voci ca a ei găsești oriunde. Și, mai ales, că se aleg melodii din alea dramatice, de-l vezi pe ăla cum își încordează bumbul curului să nu explodeze, da` care n-au nimic catchy, nimic atractiv, nimic special. Încă un pârț melodic.

Și pentru ăia care se-ntreabă de ce n-a câștigat Ouatu anu` trecut, da` a câștigat Wurst anul ăsta, relaxați-vă. Nu e nici o conspirație. Ouatu arăta și cânta jenibil. Wurst, cu tot numele de cârnat, a avut prezență scenică, a fost un gagiu foarte mișto, a ajuns o gagică ciudată și da, melodia aia te prinde, că nu e o înșiruire de triluiri onctuoase, e chiar o chestie pe care s-a muncit.

Eu l-aș fi trimis pe Tamango la Eurovision. Da` chiar dacă ar mai fi trăit, ați fi strâmbat din nasurile prețioase, că cum poate un țigan să ne reprezinte. Ăla măcar cânta, fraierilor!

Comments (10)

 1. Dinu Roman

  cu copy pasta de la mucegai ca nu-s capabil de alt comment decat asta de mai jos.

  nu am nici o parere pentru ca nu urmaresc.
  Daca as avea o parerea as spune asa:

  am ajuns la impresia ca eurovision sau alte concursuri muzicale de gen ar trebui sa fie jurizate/ ascultate/ urmarite de indivizi legati la ochi. (radio ar fi o solutie)
  ca vad ca lumea se leaga prea tare si prea degeaba de aspectul fizic si orientarea sexuala, convingerile politice, morale, religioase.
  Oare ar trebui sa-mi pese ca Gigel e un negru vegetarian si de origine scandinava, e monarhist de stanga, crede in satana si fute gaini in cur daca Gigel canta bine?
  nu.
  yes homo.

  Reply
  1. cami (Post author)

   so homo.
   doar că, dacă ar fi cum spui tu, ar muri de plictiseală măcar juma` de populație. că dacă n-au viața lor, măcar pe-a altora s-o comenteze.

   Reply
 2. mihaela

  Carnatul bate ouale ca porcul se implica total si gaina partial dar asta e alta poveste.
  Eu cu Eurovisionul m-am calmat anul trecut cand ai nostrii erau nefericiti ca am dat 12 puncte Moldovei si Moldova nu a votat cu contiinta frateasca si ca romanii din afara nu au votat in draci sa furam alegerile si la concursul asta.

  Reply
  1. cami (Post author)

   conspirație! să aruncăm cu pietre acum!!!

   Reply
 3. valentin

  Eurovisionul e un concurs politic, nici macar nu cred ca voturile sunt reale.

  Reply
  1. cami (Post author)

   nu văd legătura politică. decât dacă ne băgăm în teorii ale conspirației

   Reply
 4. valentin

  Păi uite cum a votat Moldova, și juriul, și televotingul.

  Se poate intra în detalii și cu alte țări, inclusiv Austria.

  Reply
  1. cami (Post author)

   prea multă băgare în seamă pt un concurs de cântat

   Reply
 5. Nautilus

  Cârnatul cu barbă a câştigat din două motive artistice şi culturale care se numesc Rusia şi Ucraina.

  De aici, oricine citeşte presa serioasă (adică aceea din afara Ţării lui Gâdea şi Ciutacu) poate să brodească propriile lui teorii ale conspiraţiei.

  Dar coincidenţa dintre bătăile / linşajele de prin cartierele mai muncitoreşti şi mai tradiţionaliste ale Moscovei şi victoria coanei Cârnat la Eurovision e cam evidentă.

  Reply
  1. cami (Post author)

   încă prefer să cred că e concurs de cântat

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *