Printre nori

O dată la ceva timp, mă apucă dorul de ducă. Munte, mare, nu contează. Oriunde, doar să nu stau înțepenită 8 ore pe scaunul de la serviciu, când afară e ori prea frig, ori prea cald ca să muncești. Îs conștientă de faptul că nu-s moștenitorul direct al nici unui magnat, nu mă așteaptă nici un cont gras în bancă și, pentru a-mi permite câte o escapadă de un week-end, tre` să suport scaunul ăla pe care-l simt cum devine parte din mine, mouse-ul pe care-l percep ca pe a treia mână și ritualul de a mă trezi, cafea, 8 ore de muncă, viață, somn și de la capăt.

Și totuși nu mă pot opri să nu mă gândesc cum ar fi dacă. Cum ar fi dacă acum, m-aș ridica de pe scaun, aș renunța la job-ul meu confortabil, mi-aș burduși rucsacul cu chestii elementare și aș lua primul avion către oriunde. Aș face pe turistul prin țări străine, aș căra cutii sau aș spăla pahare 2 zile pentru a face rost de bani pentru următoarea destinație și-aș continua așa, călător prin lume, din avion în avion, din destinație în destinație, până când mi se potolește setea de aventură.

Să-mi iau frumos bilet low-cost către Munich, să-mi parchez cortul prin cine știe ce camping, să beau bere la Oktober fest și să plec mai departe. Bilet avion Palma de Mallorca, puțină plajă, oleacă de istorie și din nou la drum. Hong Kong, here I come! Dubai, Buenos Aires, Shanghai, un itinerariu cât mai ciudat și mai haotic, fără logică a distanțelor, fără alt scop decât acela de a vedea totul. Să ajung într-un loc, să epuizez tot ce e de văzut, să ajung în aeroport fără nici o idee despre următoarea destinație și să-mi iau bilet în funcție de primul avion care pleacă. Să nu-mi pese de formalități legale pentru că am asigurarea de când am plecat, mi-am luat-o o dată cu biletul inițial, de pe FlySky.ro și să nu mă deranjeze decât gândul că, la un moment dat, o să rămân în pană de destinații, pentru că le-am văzut pe toate.

Și-apoi mă trezesc, îmi dau seama că sunt pe același scaun, cu același mouse, că mai sunt 2 ore până când mi se termină programul și că singura partea realizabilă din planul meu e să găsesc o singură destinație pentru un concediu de câteva zile. Nu de alta, dar sunt prea leneșă pentru o călătorie pe termen lung.

Comments (4)

 1. danplux

  Când ți se face chef din-ăsta, spune-mi, ia-ți bilet spre Berlin și ne vedem la aeroport. Cu pancarte de-alea-n mâini. Parcă m-aș risca și eu la un trip din-ăsta, netam-nesam. Timp să fie … și low-cost, că e mai realistic.

  Reply
  1. cami (Post author)

   ar fi întâlnirea plictisiților de muncă :))

   Reply
 2. provo

  Ai pasaport? :)))

  Reply
  1. cami (Post author)

   neee

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *