Dacă ar candida mâine un orb-surdo-mut

Maică-mea, duminică:
– Și, ce faci? Te duci să votezi?
– Nope.
– Din cauza ăstora ca voi se duce de râpă țara asta. De asta nu reușim să ieșim din câcat. Că-n loc să votați poate se schimbă ceva, voi refuzați.

Mai avea puțin și cred că mi-o servea și pe aia cu ”de asta am murit noi la revoluție?”
De fiecare dată când sunt alegeri, ai mei se transformă în acești monștri ai convingerii. Sună cam din juma` în juma` de oră, să vadă dacă nu m-am răzgândit și să-mi aducă noi argumente pentru care ar trebui să fiu un cetățean responsabil și să-mi exercit votul. Nu îmi indică pe cine ar trebui să votez, nu-l suportă pe Iliescu, Băsescu, Vadim, Becali și alții de a-l căror nume nu am auzit niciodată, sunt împotriva monarhiei și, sincer, habar n-am ce culoare politică au ai mei. Dar asta nu-i împiedică să mă toace mărunt să mă duc la vot.

Refuz de fiecare dată cu îndârjire. Ultima dată când am votat era groasă, că era ceva între Vadim și Băsescu, cred. În rest, nu prea-mi pasă cine e primar sau cine e europarlamentar. Când majoritatea trimite Becali, Vadim și EBA în parlamentul european, de ce să mă zbat? Oricum restul de procente se împarte între alte vreo 6 partide care n-au nici o șansă.

Vouă, tuturor ăstora care susțineți sus și tare că tre` să votezi, că sunt un cetățean iresponsabil, că nu-mi pasă și că, dacă tot nu votez, ar trebui să nu mă plâng, vă spun așa:

Nu mă plâng, că n-am de ce. Că eu n-am observat nici o schimbare între ce țigări fumez acum și ce fumam acu` 5 ani. Mâncarea de pisici e aceeași, la fel de alambicat mănânc, shopping fac când îmi tună și, indiferent de conducere, scriu pe același blog, lucrez la aceeași firmă, nu m-aș putea face avocat pentru că e mult de învățat, în armată nu pot intra că n-am condiție fizică și sub aproape orice guvern pot să mă duc oricând la cules de căpșuni în Spania. Dacă îmi voi simți amenințată libertatea de un posibil candidat, voi vota împotriva lui. Altfel, toți sunt o apă și-un pământ.

Cetățean responsabil sunt: nu arunc gunoi pe stradă, mi-am castrat pisicile, învelesc guma în hârtie înainte de a o arunca la coș, să nu moară vrăbiuțele, adun câinii și pisicile pe care voi le aruncați în stradă și-ncerc să le găsesc un adăpost decent, îmi plătesc impozitele, nu deranjez vecinii cu muzică la maximum la 3 din noapte, mă uit în stânga și-n dreapta înainte de a traversa și încă n-am bătut pe nimeni că nu-mi plăcea fața lui. Mai mult decât suficient.

În condițiile în care juma` din populația activă la vot e formată din babalâci și retardați care ori mai speră încă la reîntoarcerea comunismului, ori la un nou holocaust înfăptuit de Vadim, cu stadioane pe care vor fi arși toți romii și homosexualii, pentru că măicuța domnului nu permite asemenea abominațiuni; în care juma` din populația activă la vot nu știe pentru ce votează; în care au fost votați pe rând un mahăr de fotbal, o cântăreață de muzică populară, un actor sau mai mulți, un agramat sau mai mulți și dacă popii ar putea candida, ar fi votați, pentru că suntem un popor format în majoritate de pupători de moaște; în care dacă spui credință și speranță în aceeași propoziție or să te voteze ca dronele; în care băiatul ăla cu coadă, barbă și fără costum e privit ca progenitura satanei, că nu poți fi politician fără costum, burtă și gușă; în condițiile în care se votează promisiunile cele mai pompoase și mai irealizabile și, dacă faci promisiuni mici, de bun simț și ușor de realizat îți iei un șut în cur și poate niște voturi de la prieteni și de la membrii familiei; în condițiile în care oamenii deștepți nu se pot hotărî să voteze cu toții un candidat comun, cât de cât ok și se împart între minorități cât mai ciudate ca spirit de frondă, eu de ce să votez?

Voi, ăștia care vă dați deștepți și lătrați după o schimbare, vă împărțiți voturile după ureche. Cutare a votat cu UDMR-ul pentru că n-avea nici o șansă și i s-a părut mișto să pozeze în rebel. Cutare i-a dat votul nu știu cărui independent, de care n-a auzit nici dracu`. Cutare a votat cu nu știu ce reprezentat gay, că și el merită un vot. Și da, Cutare a votat cu o femeie, că a crezut că suntem destul de deschiși la minte să avem drept președinte o femeie. Dacă ar candida mâine un orb-surdo-mut, s-ar găsi cineva să-l voteze și pe ăla tot așa, în speranța unei schimbări.
Măcar babalâcii și retardații sunt uniți în nebunia lor.

Nu-mi scoateți mie pe nas că de ce nu votez. Nu mă acuzați că refuz să schimb ceva. Nu mă acuzați că din cauza mea se duce țara de râpă. Cea mai ușoară soluție ar fi să fii nevoit să-ți explici alegerea prin măcar 2 fraze legate, fără greșeli gramaticale și fără idei de măcel în masă. Dacă nu poți, ți se anulează votul. Așa, probabil, am avea parte de un grup de persoane al căror vot – probabil – ar schimba ceva.
Până atunci, nu-s eu de vină pentru câcaturile de care vă plângeți voi.

Promit ca, atunci când se anunță candidații la prezidențiale, să mă informez despre fiecare-n parte. Da` n-o să-mi mișc fundul până la urnă decât dacă găsesc unul îndeajuns de mișto încât să declanșeze și al doilea tur. Și care să și câștige.

Cu stimă, din adâncul neimplicării și iresponsabilității mele civice.

Comments (7)

 1. boemul

  mda, sunt şi eu un cutare.
  da’ independentu’ meu de care n-a auzit nimeni a luat vreo 8.500 de voturi, tot e ceva :)

  Reply
  1. cami (Post author)

   dpmdv e ca la pariuri: decât să nu pariezi pe câștigător, mai bine nu pariezi deloc. cu plusul că, la vot, mai ai încă câteva variabile de rezolvat înainte de a paria

   Reply
 2. Cati

  Nici eu nu am fost la vot.Tarziu am aflat pentru ce se voteaza,asa ca as fi dat-o in bara ducandu-ma la vot fara sa am habar pe cine sa votez si as fi stat acolo sa ma gandesc ,cred ca ma dadeau aia afara din cabina :))

  Reply
  1. cami (Post author)

   n-aveam cum să ratez panourile, mașinile care zbiară și zecile de persoane care întrebau dacă/cu cine votez. nu m-am deranjat și rezultatul a fost exact cel prevăzut.

   Reply
 3. Mucegai Ales

  Uita-te la mine pe blog sa vezi candidatul perfect, sau aici:
  http://alegerile-prezidentiale-2014-ro.ibk.me/4.html

  Reply
  1. cami (Post author)

   mulțumesc că m-ai luminat cu cine să votez. chiar aveam dubii. acum știu!

   Reply
 4. Pingback: Cu cine nu votez | Erase Rewind

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *