SIDA – pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcatul homosexualității

În 1999, Franța legaliza PACS-ul pentru persoanele de același sex.
În 2013, Franța a legalizat căsătoria între persoanele de același sex.
Mă raportez la Franța, cu toate că a reușit în câțiva ani să mă facă să-i displac total pe francezi. Mă raportez la Franța pentru că am 11 ani de franceză intensiv în spate și pentru că lucrez la o firmă francofonă. Nu pentru că ar fi mai civilizați, mai deschiși, mai buni, mai permisivi, mai toleranți, ci pentru că am ajuns să-i cunosc foarte bine. Să nu-i plac, dar să-i cunosc.

În 2001, România abroga articolul 200, ultima lege românească care discrima pe baza orientării sexuale. Și atât. PACS, căsătorie sau adopție – probabil prin 2100.

Frate-meu era un golan veritabil. Din ăla de făcea 2000 de flotări într-o mână, știa cum se deschide orice yală și, dacă aveai nevoie de spate și te plăcea, apăi aveai spate, nene! Zece clase, fără diplomă de bac, cunoscând și cunoscut de toți golanii. Gagicar până-n măduva oaselor. Am auzit povești cu gay în grupul lor, cu mult înainte de 2001. Cu care stăteau la masă, cu care împărțeau mișmașurile, pe care se bazau. De care făceau ștouri golănești pe față, dar pe care nu-i priveau altfel pentru că nu-și găsesc o femeie cu care să se așeze la casa lor și să-și întemeieze o bună familie creștinească.
Dumnezeu pedepsește? Care dumnezeu? Dumnezeu e ăla care nu ne lasă să intrăm în belele și căruia nu-i pasă ce facem în dormitor. Că are el altele pe cap, decât să fie voyeur.
Golani fără școală cu diplomă, golani cu școala vieții.

Pipițe cu două facultăți și master, eventual cu un doctorat în plan, care se adună ca la urs să vadă un certificat de căsătorie între doi ei, sau două ele. Care se miră zgomotos și tragic, care-și dau cu părerea despre cum nu e bine, nu e normal, nu e sănătos, ce abominație, ce perversiune și dup-aia mai petrec încă 2 ore dându-și cu părerea despre ce fac ăia sau alea în dormitor și cum, și cu detalii și cu vai, fată, ce scârbos.
Că dumnezeu a zis. Și oricât ar fi citit, oricât ar fi învățat, au trecut prin viață ca gâștele, că cărțile pe care le-nveți pe de rost ca să treci un examen nu te fac mai deștept, dacă nu-ți pui și câteva semne de întrebare. Și n-ai cum să-ți pui semne de întrebare dacă iei de bun tot ce-ți povestește biblia. Chiar dacă undeva, acolo, cu litere mici, ce-i drept, e scris că litera de lege e iubirea și toleranța.
Pipițe cu diplomă.

pacatul-homosexualitatii

Pentru că da, e un forum creștin. Pentru că da, religia te face mai bun. Pentru că undeva scria ceva de paiul din ochiul altuia, și despre iubirea aproapelui, și despre iertare și toate blablabla-urile astea peste care ei, buni creștini, au trecut. Pentru că nu contează câți plozi mor de sida, sau câți hetero, contează mai mult c-a murit un homosexual. Că mor plozi, dumnezeu lucrează pe căi nebănuite, mai avea nevoie de îngeri, s-a îndurat să-i ia la el, ca să-i facă mâna lui dreaptă, obișnuitele vrăjeli. Că moare un gay, dumnezeu și-a aruncat pedeapsa. Și foc, și pucioasă, și pana mea cum vă mai suportă dumnezeul ăla că da, fericiți cei săraci cu duhul, da` voi sunteți și proști, și răi. Conform legii de care vă agățați cu atâta putere, voi sunteți primii oaspeți în iad, pentru simplul motiv că vă bucurați de răul unora pe care nu-i cunoașteți, și care nu v-au făcut nimic rău.

Ca buni creștini, vă isterizați când vedeți că pakistanezii încă-și mai omoară femeile cu pietre pentru că s-au căsătorit cu o persoană de altă religie, sau pentru că adulter. Vă isterizați la gândul că indienii încă-și mai ard soțiile de vii la moartea soțului. Că musulmanii se autodetonează pe aeroporturi creștine. Că circumcizia feminină încă e legală, că țiganii își mărită plozii din burtă, că coreenii omoară femei care dansează la bară, că poți fi omorât legal pentru posesie de droguri.

Când în Rusia se bat până la sânge homosexuali și Pussy Riot ajunge la pârnaie că a cântat în biserică, bateți fericiți din palme și așteptați viitorul episod cu sânge. Și aprobați că-n Egipt, sau Sudan, sau Somalia poți fi omorât la fel de legal, din același motiv.
Sunt barbari dacă vor să omoare pe motiv de religie o persoană hetero, sunt mâna lui dumnezeu dacă fac același lucru cu o persoană gay. Pentru că da, sunteți buni creștini.

Și dacă măcar pentru un moment v-ați scoate capul din cur, și-ați trece peste ce zice o carte veche de 2000 de ani, sau ați citi-o nu ca niște drone ale unei biserici care vă stoarce de bani, fie că e vorba de căsătorie sau de înmormântare, ci ca niște oameni care se vor deștepți și care s-au născut cu electricitate și apă curentă în casă, și care au acces la istorie și la tot soiul de informații, poate v-ați da seama că sunteți sclavii unei frici fără fond.

Sida te poate atinge și dacă ești straight, și dacă ești gay. Dacă te nășteai în altă țară, probabil te detonai și tu pe stadion. Nu ești privilegiat să ajungi în rai, dacă raiul există, doar prin simpla apartenență la o religie creștină, în timp ce urăști tot ce nu intră între ochelarii tăi de cal și nu, miliarde de musulmani, budiști și atei nu sunt carne de tun pentru iad, doar pentru că s-au născut în altă parte.
Dar ar trebui să-ți meargă puțin mintea și la altceva decât la memorat psalmi ca să-ți dai seama.

Mai inventează niște argumente despre cât de perverși și bolnavi sunt gay-ii în dormitor, în timp ce te feliciți ce bun creștin ești tu, că faci sex cu lumina stinsă, în timp ce spui de 5 ori tatăl nostru.
Sigur te va ajuta în viața de după.

Comments (17)

 1. joe

  și ăia straight, care mor de sida, din ce pedeapsă pentru ce păcat mor?

  Reply
  1. cami (Post author)

   exact

   Reply
 2. valentin

  Întâmplare.
  Chiar de curând, printr-un concurs de împrejurări, am cunoscut ceva persoane de genul golani cu școala vieții din high life-ul gălățean. Bine, am cunoscut mai mulți, că la muncă, am avut mulți de gen, care s-au cam curățat singuri între timp și acum o ard pe-afară tot în mediocritate, că viața pentru imigranți s-a înrăutățit între timp… Cu ei chiar am *golănit* o vreme, ba pe la vreun șpriț, ba pe la fotbal și începuseră să se simtă inferiori pentru faptul că eu făcusem facultate, că le spuneai că nu fumezi etnobotanice că știi că-i vaccin sintetic pentru vaci etc. sau că-ți dai interesul la prăvălia de unde iei un salariu și multe altele, pe scurt, că gândești propriu și personal.
  Să revin. Cu unul din ăștia nou-cunoscuți am ajuns la mine la bere, discuții, muzică. La un moment dat pune o melodie și-mi tot repetă că-i cântată de două lesbience și că-i mega-cool. Într-adevăr, melodia foarte faină, dar îi spun că nu mă interesează foarte mult că-s lesbience. Apoi, într-un moment de sinceritate, îmi spune cu mult naduf ceva de genul: *Băi, de fapt, astea sunt nebune, mai nebune ca astea normale* și a început să-mi țină o întreagă polologhie despre motivații etc.
  Și se cam știe că toți din grup despre un anumit subiect se pun de acord, ceva de genul, e unul/una alfa care să le spună cum să vorbească în public, ce muzică-i cool etc.
  Și începi să-ți pui întrebări de ce susțin în public (sau publicul lor) că-s cool două lesbience, când, de fapt, ei gândesc altfel. Ar putea fi și cazul în care vreuna din lesbience s-ar răzgândi, iar alfa ar fi în pole-position pentru sex. Posibil să aberez la explicații, oricum nu m-am gândit prea mult.

  Reply
  1. cami (Post author)

   pe scurt, e important că le dezvoltă imaginația

   Reply
 3. Mucegai Ales

  Obosesc sa mai raspund acestor sub oameni. Nu mai am rabdare, nici chef, nici timp. Am insa o bata la indemana ca sa raspund la ura cu ura. Si da, in lumea urii conteaza care-i mai rapid.

  Reply
  1. cami (Post author)

   ca să evit folosirea levierului, prefer să-mi consum nervii

   Reply
 4. Anca

  Ia sa-l imaginam noi pe domnul in cer cum sta el pe un nor pufos uitandu-se incruntat la pamanteni si gandindu-se: “Homesexualii astia au pacatuit foarte grav! O sa le dau cu SIDA in imunitate. Le dau cu SIDA si la aia care nu-s gay dar s-au epilat, au mintit, au fluierat in biserica, au zis pula si au baut bere sau au mancat untdelemn in post”. Asta pentru ca dumnezeu e un plictisit si un trist. Degeaba traim in 2014 si e atata stiinta si tehnica in jur si modalitati de informare. Facem ce facem si tot la iad gasim trimiterea.

  Reply
  1. cami (Post author)

   calendarul arată 2014. oamenii ăștia trăiesc undeva pe la 1600, când încă se ardeau vrăjitoarele pe rug

   Reply
 5. GabytzaRock

  Like it. Tre` sa recunosc ca m-a cam pus pe ganduri articolul tau si mi-a adus aminte de criza de la Eurovisionu de anu` asta. Nu-s homofoba, sincer, ma doare la 2m in fata de cine cu cine sta sau si-o trage. Si cand il mai vezi pe cate unul cum zbiara “Cum e posibil asa ceva?D-aia ne pedepseste Dumnezeu”, etc, te apuca disperarea. Eu p-astia i-as omori cu pietre. Care au sentimentul ca discriminarea e ceva normal si ce zic ei e bine, iar restul e gresit. Faptul ca judecam nu ne face cu nimic mai buni. Ci doar mai jos decat animalele…

  Reply
  1. cami (Post author)

   ei judecă în numele domnului. dacă ne luăm de ei, ne dau cu biblia și citatul în cap.

   Reply
 6. provo

  Eu nu te inteleg de ce explorezi site-urile cu retarzi … Eu daca nu accept o clasa de jos ..o ignor . Cica astia pentru care scrii sunt in pic mai sus decat aia, iar astia mai idiotii nu se vor destepta nici in 2100. Trebuie sa dispara generatii sa inceteze frica de Mosul cu barba. Dar vezi tu ,prin frica se conduc masele si asta o stii ,nimeni nu are interes sa deschida capul prostimii. Daca nu are exista frica si Mo
  sul bine intiparite in umanitate, lumea probabil at disparea sau ar decade atat de mult incat probabil ca ne-am manca intre noi. stii cat de periculos e un credincios care afla ca dincolo nu-l mai bate nimeni? nu e nevoie de un raspuns.

  Reply
  1. cami (Post author)

   pornesc de la premiza că dacă măcar unul din ăștia citește, și-ncepe să-și pună și semne de întrebare, tot e bine.

   Reply
 7. Nautilus

  Alex Leo Serban a murit de cancer limfatic.

  Reply
  1. cami (Post author)

   putea să moară și lovit de tramvai, tot același lucru l-ar fi zis

   Reply
   1. Nautilus

    Cică la scurtă vreme după Loviluţie, întreabă Nicu Ceauşescu cum a murit taică-său şi de ce nu s-a filmat şi ce se întâmpla după procesu’ pulii.

    – Păi, ştiţi, a murit de pneumonie.
    – Cum, dom’le, de unde până unde pneumonie?
    – Păi s-a agitat cam mult în timpul judecăţii, a strigat şi a urlat, şi el încălzit şi transpirat, zi de iarnă, glonţul rece…

    Reply
    1. cami (Post author)

     bună asta :))

     Reply
 8. Pingback: Ortodoxia tinerilor – Eu (nu) sunt Charlie | Erase Rewind

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *