All that she wants is another baby

Îmi plac ouăle prăjite nu tocmai prăjite. Albușul bine închegat, cu crusta aia albă deasupra gălbenușului, dar cu gălbenușul moale. Că-mi place să-nmoi pâinea în gălbenuș. Mulți le mănâncă așa. Altora le plac bine prăjite, cu gălbenușul tare, pietrificat.
N-am auzit însă nici un mâncător de ouă prăjite să oblige pe altul să-și facă oul la fel ca el. Ar fi și culmea. Vai, ce de câcat e oul tău moale, de asta nu vrea nimeni să fie prieten cu tine, că mănânci ouăle moi, d`aia! Căcănarule!

Cum îți preferi oul e doar alegerea ta. Eu pot aduce o odă ouălor moi, în timp ce altul face apologia celor scorțoase. N-o să dau cu oul meu de cap și nici n-o să-ncerc să-l convertesc la al meu. Atât timp cât nu mi-l îndeasă pe gât pe al lui.

Să trecem deci la chestii mai serioase.

Eu sunt pro-avort. Sau pentru dreptul fiecăreia de a face sau nu unul. Două. Cât o țin ovarele. Asta nu înseamnă c-o să mă duc la fiecare borțoasă pe care o văd s-o conving să facă unul. Nici n-o să-i țin teorii cu ești prea tânără, îți distrugi viața, gândește-te că spui adio tuturor nopților de beție, o să arăți ciudat, poate n-o să mai scapi de kilogramele în plus, plodul tău va urla nopți la rând, o să trebuiască să-mparți ciocolata cu el, laptop-ul, mai târziu, când o să ai chef de sex focos o să-ți bată la ușă că-i i-e frică sau că și-a udat patul, o să-ți apară riduri înainte de vreme, c-o să bănuiești că se droghează, și-o să vină acasă pișat pe poale și cu un ochi vânăt, că era prea rupt în gură să nimerească ușa, și-a intrat cu botul în balustradă, nici după 18 ani n-o să ai liniște, femeie, ce dracu` e în capul tău? Hai, acum, la clinică, să dai monstrul afară din tine.
Nu.
Mă gândesc că există cel puțin câteva femei care știu ce fac, care-și doresc tot tămbălăul ăla, și că ce mi se pare mie nașpa – pentru ea e o aventură. Cam ca bunjee-jumping-ul fără coardă.
Și că borțoasele din preajma mea sunt destul cu capul pe umeri încât să știe ce fac, să cunoască alternativele și să spună bă, viața mea, eu vreau un plod.

Dar. Dacă eu nu le pun un sac în cap, nu le bag în portbagaj, nu le duc cu japca la clinică și nu le sedez ca să fiu sigură c-or să renunțe la maternitate, asta nu înseamnă că unele nu mi-ar pune un sac în cap, nu m-ar băga în portbagaj, nu m-ar duce cu japca la clinica de însămânțare artificială și nu m-ar ține 9 luni sechestrată, ca să nasc.

Că nu știu ce pierd, refuzând să mă-nmulțesc.
Că totul e doar așa, un joc, să par teribilistă și-o să văd când o să-l am pe al meu.
Nu vrei? Așa spui acum. Să vezi când o să-ți ticăie ceasul biologic.
Tot nu vrei? Cât de proastă ești! Depășești limita legală de prostie și te-ncăpățânezi degeaba. N-au cum să nu-ți placă copiii sau să nu-ți dorești. Ce fel de femeie ești tu?
Uite, dragă, din cauza ăstora ca tine bărbații își caută femei în altă parte. Ce jeg de om poți fi!
Și, probabil, ești și din aia de strică casa omului, c-am văzut eu cum te-mbraci, să sucești mințile bărbaților, că tu nu poți să-ți găsești unul al tău, că nici unul n-ar sta lângă tine, atât ești de penală. Așa că alegi să zbori din floare în floare, cât o să mai copilărești? Crezi că o să ai tenul ăla toată viața, și abdomenul și coapsele alea? O să vezi tu, că când o să vrei tu, n-o să te mai vrea nimeni, și-o să tragi de-un bărbat să-ți facă un copil, și n-o să te mai vrea nimeni, și n-o să aibă cine să-ți aducă o cană de apă.
Ehei, cu toții plătim, mai devreme sau mai târziu pentru toate nopțile pierdute.
Ești o inconștientă și-o egoistă, curva dracu`!

E atât de greu să pricepi că nu toată lumea își dorește aceleași chestii ca și tine? Că binele tău nu e universal? Că poate eu sunt intoxicată de toți plozii pe care-i văd în jur, că nu mă simt destul de tare nici financiar, nici mental, nici fizic să trântesc și să și cresc ca lumea unul, că nu intră pe lista mea actuală de priorități, că dacă o să vreau unul, o să-l fac, nu trebuie să mă convingi, că nu e vorba despre ce gresie îmi pun în baie, e un copil, în pana mea, că mie nu-mi trebuie un bărbat, nici un act de mariaj, nici un nou certificat de naștere, nici rată la prima casă, nici nu e o pasă, e un stil de viață, stilul meu, alegerea mea.

Și tu vii în fața mea, în casa mea și mă faci de câcat pentru că spun – repet, la mine acasă – ce-mi place și ce nu, ce-mi doresc și ce nu.

Am venit eu, la tine acasă, să-ncerc să văd dacă plodul tău poate să zboare de la etajul 9, pentru că-s pasionată de aerodinamică? Nu. I-am pus piedică în timp ce alerga pe gheață, în așa fel încât să pice și să-și rupă un genunchi, pentru că-s fan Happy Tree Friends? Nu. Am venit și-am încercat să te conving să divorțezi, pentru că nu mai ești persoana efervescentă care erai, și ai cearcăne și te cam neglijezi în ultimul timp? Nu. Ți-am spus că arăți bătrână și pari cam proastă, pentru că te-a stafidit viața de casnică tradițională? Nu.

Și-atunci de ce pana mea insiști să-mi bagi pe gât binele tău și mă faci să am gânduri scabroase și să vreau să te trimit, literalmente, în origini, și-mi provoci din alea cu ce te fute pe tine-n morții mă-ții cum îmi petrec eu viața?
Cu ce te ajută pe tine dacă eu fac sau nu un plod? Dacă aș face, ai fi mai fericită? Ți-ar schimba cumva viața? Ai schimba ceva la tine, doar pentru că eu am decis să fac un plod? Te-ar impacta direct cu ceva? Crezi c-am ieși împreună și ne-am ține de mânuțe și-am împărți un frapuccino în timp ce minunile scobesc în nisip sau se joacă cu puța-n țărnă?
În nici un caz.

Și-atunci explică-mi de ce te fute grija, de ce insiști să afirmi că-s ratată și frustrată și să m-ameninți atoateștiutor cu o să vezi tu?
Universul tău nu-ncepe și nu se termină cu mine. Nici măcar nu ne intersectăm.
Începe să-mi pară rău că nu-mi pasă îndeajuns de mult și nu-s îndeajuns de psihopată încât să fac faza cu sacul și cu portbagajul. Atunci ai avea, măcar, un motiv.

Comments (31)

 1. joe

  era în sex and the city un episod despre astea căsătorite și cu copii care duc lupte imaginare cu astea necăsătorite și fără copii. un fel de complexate panicate care te fac să crezi că au viață frumoasă ca să faci la fel și să nu mai aibă grijă că le furi bărbații
  și-apoi crecă se-adună gen camelia bucur-încă una de-a noastră.
  nu le mai da drumu’, sunt ca martorii lu’ iehova, nu mai scapi

  Reply
  1. cami (Post author)

   și cu tripleți, și tot reușesc eu să scap de ele, cumva!

   Reply
 2. mihaela

  pen’ ca misery loves company

  Reply
  1. cami (Post author)

   da` eu nu vreau să fiu consolarea nimănui

   Reply
 3. valentin

  Tu n-ai vrea unul? Măcar adoptat? E lege care le permite cel puțin femeilor singure să adopte un copil.

  Reply
  1. cami (Post author)

   legea permite multe

   Reply
 4. Dacus Malus

  “Și, probabil, ești și din aia de strică casa omului, c-am văzut eu cum te-mbraci, să sucești mințile bărbaților, că tu nu poți să-ți găsești unul al tău, că nici unul n-ar sta lângă tine, atât ești de penală. Așa că alegi să zbori din floare în floare, cât o să mai copilărești? Crezi că o să ai tenul ăla toată viața, și abdomenul și coapsele alea? O să vezi tu, că când o să vrei tu, n-o să te mai vrea nimeni, și-o să tragi de-un bărbat să-ți facă un copil, și n-o să te mai vrea nimeni, și n-o să aibă cine să-ți aducă o cană de apă.”

  Daca te intereseaza sa sucesti mintile unui barbat iti stau la dispozitie. Oricum ma amuza foarte tare mai ales chestia aia cu paharul de apa, de obicei aia care isi doresc asa ceva, aia nu au parte, de parca in viata ar fi important sa primesti un pahar cu apa si sa continui sa traiesti in nesimtire! Daca nu poti ptr mult timp sa faci asta, probabil ca mai degraba mori, viata nu trebuie traita in orice conditii, ci mai ales cu demnitate! Dar oricum chestia cu ceasul biologic este valabila ptr majoritatea femilor, de-aia si insista atitea femei. Dar aspectul cel mai important este, ca femeile si sper sa nu te superi pe mine, sint fiinte foarte orgolioase si invidioase. Iar daca tu esti libera in felul tau, este insuportabil ptr cele din jur, mai ales daca arati bine, te vor terminata, obosita, cu burta la gura sau cu picioarele umflate ca ele, necompetitiva, ptr ca altfel ele stau tot timpul in tensiune. Si mai ales sa mirosi ca o gospodina, nu ca o muiee infierbintata! Dar am si o veste proasta ptr tine, la un moment dat vei gasi pe cineva cu care vei vrea sa faci un copil, iar asta e cea mai mare ironie, tocmai partenerul de sex nebun iti va fringe zborul :-)! Am glumit, atunci vei descoperi si partea mai completa a unei relatii, prietenia!

  Reply
  1. cami (Post author)

   mulțumesc de ofertă :))
   mi-a plăcut în special faza cu mirosul de gospodină. priceless!
   să zicem doar că e mai complicat de atât

   Reply
   1. Dacus Malus

    In mod cert e mai complicat de atit. Dar e bine sa retii un lucru, intotdeauna este vina noastra, situatia de azi se datoreaza unor chestii mai vechi, greseli, fapte rele, etc. Partea nasoala este ca nu le stim, societatea ne indoctrineaza si ne manipuleaza, astfel incit sa nu ne dam seama pe ce lume traim cu adevarat. Partea buna este ca putem sa trecem peste ele, insa aici am descoperit o problema la tine, intr-o alta postare, dar nu vreau sa te contrazic, ptr ca nu as realiza nimic. Dar trebuie sa retii ca intotdeauna avem nevoie de ajutor din exterior, vorba aia, daca de la oameni in atita timp n-a venit, poate ca trebuie sa vina de la altcineva :-)! Iti recomand un film, se numeste The Secret (2006). Esti deja fata mare, stii sa discerni manipularea de adevar, deci cred ca vei trece peste partea inevitabila de propaganda si sa ajungi la esenta. Ca esti ceea ce gindesti, important de acum este sa gindesti corect. Si ca ceea ce-ti doresti, aia vei avea, numai ca aici este o smecherie, trebuie sa ai grija ce-ti doresti, sa-ti doresti numai ceea ce vrei TU cu adevarat, nu ceea ce crezi ca ti-ai dori! Deci iti doresc succes si ca femeie sexy si ca gospodina (priceless). Si inchei cu definitia femeii perfecte, doamna in societate, curva in pat si gospodina la bucatarie :-)!

    Reply
    1. cami (Post author)

     problemă? ia zi, că m-ai făcut curioasă

     dacă realitatea ar fi ca-n unele filme, sau dacă măcar simplele chestii pe care le propagăm le-am și respecta, parcă și ajutorul ăla ar veni mai ușor.

     îmi place să cred că nu-s atât de ușor influențabilă, deci clar e ceea ce-mi doresc eu.

     succesul ăla… să fie!

     Reply
     1. Dacus Malus

      Problema la care ma refeream este delicata. Si nu stiu daca esti pregatita s-o abordezi. Stii ce, daca esti multumita de viata ta si te simti bine, implinita, fericita, in regula, atunci cu siguranta nu conteaza acea chestie. Daca insa nu, atunci probabil ca vei avea nevoie de un ajutor exterior tie. In general ajutorul vine cind ai nevoie si esti pregatit! iar daca ti-am povestit de documentarul ala, este ptr ca am incercat personal si am obtinut rezultate incredibile! Apoi avansezi mai usor, devine mai firesc totul! Numai ca aici se pare ca intram intr-un domeniu delicat ptr tine, acela al CREDINTEI! Tine cont ca nu ma refer la religie, ci la credinta, poti sa crezi in bine, in tine, etc! Si cam atit ptr acum :-)! Restul trebuie sa provina din curiozitate, nu ptr ca cineva ti-a zis ceva!

     2. valentin

      Și pornind de la ultimele 10 cuvinte ale lui dacus, de fapt de acolo a început epoca matriarhatului, și tu dacă vrei să-i gătești unei femei ceva se uită câș că așa a învățat-o maică-sa.

     3. cami (Post author)

      să zicem că capitolul credință e unul prea complex și delicat pentru a fi discutat în comentarii

 5. Florin

  Mai, sint toooot felul de chestii pe care societatea asta cretina te obliga sa le faci..Totul e sa te detasezi de toate, si sa mergi inainte pe drumul tau, propriu, asa ca si cind ai trai viata ta ca fiind paralela cu a celorlalti..
  Sincer, nu stiu cum e mai bine, pentru ca asta e la alegerea fiecaruia..
  In familie ai sex cu partenerul etern, in afara familiei poti avea sex cu cine, si cum simti doar tu..De fapt, vezi, sexul, sau seriozitatea chestiei asteia sexuale, pare a fi mai degraba impusa de social, si nu la ce simti, efectiv, tu..
  E ciudat, de multe ori, ce devine relatia asta, impusa..PEntru ca nu e a ta, nu e alegerea ta pentru tine, si pentru drumul tau, asa cum il vezi..E ceva artificial, asa ca in evul mediu..
  Stii, tu esti, intr-un fel, un descoperitor de drumuri..Adica un altfel de a gindi in lumea asta rigida, si asta e rar, si de apreciat, pentru ca e unic, inca..
  Bun, fiecare isi are optiunile proprii, si personale cit tine de o relatie..Dar, cred ca dincolo de toate, si de orice, e lucrul ala ce se se cheama spirit..Si pe care, cam nimeni nu il cunoaste..PEntru ca aici e, de fapt, fiinta noastra..

  Reply
  1. cami (Post author)

   mă detașez. scriind despre ele, că altfel s-ar lăsa cu sânge

   Reply
  2. Mucegai

   Aia cu “partenerul etern” mi-a facut ziua! Nepretuita expresia. :))
   Asa, ca rautate, singurul partener etern pe care o sa-l ai e umbra ta.

   Reply
   1. cami (Post author)

    zi-le și lor asta :))

    Reply
 6. Mucegai

  Uite ce e Cami, pune mana (?!) de fa un plod, baga-ti mintile in cap si pampersii la spalat. Ce e cu figurile astea pa tine, ha?!
  Imi imaginez fata ta cand ti s-au spus cuvintele astea pe teren propriu. Imi inchipui ce dificil a fost sa te comporti ca o fiinta sociala, in loc sa te dezlantui ca o furie antica.
  :))

  Reply
  1. cami (Post author)

   îmi pare rău, mucegai, n-o să se mai repete, uite acum mă duc să creez o mică minune care să-nfrumusețeze lumea :))

   mă, chiar m-am comportat neașteptat de bine. m-am mirat eu pe mine

   Reply
   1. Mucegai

    Te-ai comportat ca fiinta sociala.

    Reply
    1. cami (Post author)

     ca o ființă care nu ține neapărat să poarte haine vărgate

     Reply
 7. gemini

  text scris de o femeie despre problemele de relaționare dintre femei. io ce să zic? natura-și urmează cursul, depinde de fiecare cum se poziționează în dansul ăsta.

  întrebare: de ce blogurile tale sunt atât de elaborate iar răspunsurile pe care le dai la comentarii sunt atât de lapidare?

  Reply
 8. cami (Post author)

  important e să nu se poziționeze forțat.

  păi, de obicei, ce am eu de zis, zic în postări. cine comentează își exprimă, și el, punctul de vedere. cu care pot fi sau nu de acord. și de aici răspunsurile.

  Reply
 9. Cuvânta

  Eu cred ca e bine ca te numesc in fel si chip. Macar nu ai parte de genul care se aranjeaza, e beton, arata bine, dar spune ca face tot ce face doar pentru a avea ce am si eu- un copil pt care trag cam cum ai spus si tu. Alea ma seaca pe mine. Deci reversul medaliei este tipa misto care vine la gospodina si ii spune ipocrit care tare ar vrea si ea ce am eu, doar ca nu face nimic in sensul asta.

  Reply
  1. cami (Post author)

   și, după ce fac copilul/găsesc bărbatul le vezi șleampete, pentru că și-au atins scopul

   Reply
   1. Dacus Malus

    Natura are un mod subtil de a-si atinge scopurile. Am aflat si eu intimplator, dar “intimplarea” asta se potriveste numai daca esti interesat de acele intimplari, ca persoanele care nu au copii, sau care-i fac mai tirziu, sint tinere si pline de vlaga mai mult decit ceilalti. Iar explicatia este una simpla, cind procreezi, organismul stie deja ca si-a facut datoria, deci nu mai are de ce sa se mentina sanatos, vioi, aspectuos. Ptr ca de ex aspectul femeii este dat de cantitatea potrivita de grasime aflata pe corp, care asigura ca aceasta va avea destule resurse ptr a hrani puiul. Iar instinctiv, barbatii cauta asta, apoi soldurile mari inseamna usurinta la nastere, deci risc mai mic de moarte in acele momente, sînii mari arata sansa de a hrani corespunzator puiul sau puii! Deci totul are o explicatie justa, natura nu iroseste nimic, nu face nimic inutil. Asa ca o femeie deja “implinita” ce nevoie ar avea sa mai arate invreun fel :-)? Dar asta e un alt capitol, cam pe acolo pe unde se gasea si credinta :-)!

    Reply
    1. cami (Post author)

     am văzut și femei care arătau foarte bine și după ce au născut. pentru că nu au renunțat la ele ca ființe în momentul în care au atins scopul suprem, procreerea.

     bun. n-am nici șolduri, nici sâni mari. uite, vezi? natura zice că nu trebuie să fac copii!

     serios acum, se aplică la toate subpunctele credință, copii, fumat etc: fiecare poate avea ce părere crede de cuviință, atât timp cât nu mi-o dă de cap

     Reply
 10. Ruxandra Ionita

  Uite, eu iti scriu acum din perspectiva unei femei care e deja mama de 6 ani, la 28 ai mei. O iubesc pe fii-mea ca pe ochii din cap, mi-am dorit-o, a venit exact cand a fost momentul. Si da, probabil as mai vrea unul. Dar nu acum. Ideea e ca eu sunt constienta de faptul ca am ratat multe lucruri de cand exista copilul. S-au schimbat prioritati. Ea a fost in prim plan, nu eu. Am muncit poate ca de 10 ori mai mult decat as fi facut-o daca as fi fost singura. In momentul in care o prietena imi spune ca e insarcinata ii spun sa se gandeasca de o mie de ori daca se simte capabila sa-si asume rolul de mama. Suna frumos, dar faptic nu este deloc usor. Nu sunt nici pro, nici contra avort, doar sunt de parere ca o femeie trebuie sa aduca pe lume un copil doar in momentul in care se simte capabila sa o faca. Gandurile sau parerile celorlalti sunt irelevante.

  Reply
  1. cami (Post author)

   finalmente o părere cinstită, fără idealizări sau amenințări de genul ”o să vezi tu”.
   uneori e ok să privești totul obiectiv, chit că ai sau nu copii

   Reply
 11. Pingback: Egalitate, dar nu pentru căței – p.3 | Erase Rewind

 12. Pingback: Discriminare vs discriminare pozitivă

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *