Conquiztador, Ponta și sfârșitul lumii

Din capitolul ”prostia umană nu încetează să mă uimească”.

1. Joc Conquiztador de prin 2007. Adică, atunci mi-am făcut contul, am jucat de-am spart, dimineața la cafea – Conquiztador, seara, la bere, la fel, în week-end-uri băgam joc după joc, ce mai, eram obsedată de-a dreptul. Ajunsesem să știu întrebări pe de rost, să am un respect toal pentru cei care aveau câte o stea din aia, decorată cu pietricele și striații, când scăpam pe locul 2 la un joc cu un messer din ăsta mă simțeam extraordinar de deșteaptă, era jocul perfect pentru mine. Cultură generală în spatele monitorului.

Jucam cu orele. Devenisem cumva dependentă. Voiam să cresc în rang, în galbeni, când câștigam toată harta mai aveam puțin și făceam dansul ploii în cameră, din astea.

Regulile erau simple: câștigi, pierzi, sau ieși pe locul 2. Trei jucători, din care nu, nu pot ieși 2 pe locul 1. Dădeam la cetate, dădeam în ăla mai slab, îi luam teritoriul, mi se lua teritoriul, se mai oftica câte unul dar îi trecea în jocul următor, ca-n viață. Uneori câștigi, alteori nu. Vara nu-i ca iarna. Judecată de valoare.

Totul până când s-au trezit unii care să facă cheat-uri pentru cultura generală. Și-i vedeai din prima: ăia care aveau cont de 2 săptămâni, 10 jocuri jucate și steluță cu 6 colțuri. Dădeau răspunsul perfect și rapid.
Și m-am oprit, pentru că nu avea nici un farmec să joc cu trișori.

Până acum o săptămână, n-am mai jucat.
Am intrat în week-end, de curiozitate. S-a făcut frumos Conquiztador-ul. Cu desene, și hartă colorată, și opțiuni ajutătoare care se încarcă mai ceva ca joculețele de pe facebook, nu mai folosește lumea cheat-uri, sau nu am dat eu peste ei, dar.

Oamenii sunt proști, să mor eu!
Îi bați, te-njură că ești proastă, și nu știi regulile de bun simț. Cum adică, fiind pe ultimul loc, încerci să ataci la cetate, poate-poate îți iese figura? Ce nesimțită poți fi!
Îl ataci pe ăla de pe locul doi, ce proastă ești! Nu știi că tre` să dai în ăla care-i mai puternic?
Ataci pe oricine, după cum îți tună pe culoare, ce proastă ești! Așa se joacă? De ce m-ai atacat pe mine, și nu pe el?
Pierzi? Ce proastă ești!
Câștigi în ultima rundă? Ce proastă ești! Ce jeg uman! Ce profitoare, cu ai putut să faci așa ceva? Nu știi că nu se atacă la 400,la cetate, la nimeni și la nimic?
Ieși pe oricare din cele 3 locuri? Ce proastă ești! Ce dobitoacă nesimțită, lipsită de scrupule, de fair-play, de demnitate, de credință, de lege, de religie, de patrie, scursură a societății ce ești!

Da, există și varianta de chat în joc.

Orice ai face, cineva va fi mereu nemulțumit. Dacă te mănâncă-n cur să le spui că e doar un joc, se atacă și mai tare. CUM ADICĂ E DOAR UN JOC? UNDE E DREPTATEA ȘI BUNUL SIMȚ? N-AI CEI 7 ANI E ACASĂ, ȚĂRANCĂ PROASTĂ! TE PRIND EU DATA VIITOARE, SĂ VEZI CE-ȚI FAC!
Moment în care pe mine mă ia cu tremur de la stomac și, văzându-i atât de înverșunați, mă-ntreb dacă nu, carecumva, sunt eu defectă.

E UN JOC! Pierzi sau câștigi. Câștigi sau pierzi. Ți se dă steluță din aia frumoasă, sau nu. Pe un podium de 3, nu pot fi 3 pe locul 1. Un soi de orice fel de concurs, în care nu poate fi decât un câștigător. Un soi de loterie în care da, ai nevoie de cultură generală, da` mai ai noroc și de conexiune.
N-am văzut nici un câștigător la loto bătut de restul de 5 milioane de participanți, pentru c-a câștigat. Dar la Conquiztador, dacă te-ar avea în față, te-ar lăsa în sânge. Te-ar toca mărunțel cu satârul și-ar mânca cu poftă sarmalele pe care le fac din tine.

Câtă prostie? Pentru un joc? Pe bune? Ia-ți la bătaie bărbatul că nu te mai fute, bate-ți nevasta că ți-a cheltuit salariul pe stucatură, calcă-ți șeful pe cap că te-a ținut peste program, da` nu te enerva că ai pierdut la un joc stupid, pe-un internet stupid, din cauză că ai fost cu o secundă mai stupid ca ceilalți doi stupizi care joacă cu tine.

Repet: în orice competiție există un loc 1. Dacă arunci cu câcat în el, nu ajungi pe locul 1. Că nu-l detronezi. Și, dacă ai deja pregătite punguțele cu câcat, e semn clar că n-aveai ce căuta, de la bun început, în competiție.

2. Ponta a fost la nu știu ce comemorare de mai bine de 150 de ani și da, a stat și a ascultat imnul Ungariei. Asta după ce a afirmat că va candida la prezidențiale, și că e român creștin-ortodox.
Ce de câcat e Ponta! Punguțele de la punctul anterior, aruncați-le în el!
Cum a putut, dom`le, după ce că e premier al ROMÂNIEI, după ce a afirmat că va candida și că e ORTODOX să asculte imnul Ungariei și să ducă și coroane cu flori?

Da` se poate așa ceva? Da` e normal?
Ungurii vor Ardealul, Sabina pui de dac ne-a avertizat că așa ceva se va întâmpla, Nostradamus a prezis sfârșitul lumii când un premier român va fraterniza cu ungurii care vor autonomie, Ioan Gură de Aur a zis că Apocalipsa e aproape și da, Ponta e un jeg de om și Satana pe pământ. Ar trebui împușcat ca Ceaușescu.

Pe bune? Faci de câcat un om c-a depus o coroană pe un imn și a stat în picioare la o ceremonie. Pentru o istorie de acum 165 de ani.

Da` când a stat UDMR-ul în picioare la comemorare Eminescu, nu s-a trezit nimeni. Nici când a stat în picioare în timp ce se cânta imnul românesc. Nici când parte din ăia de-au murit la Revoluție au fost unguri.
Căăă, nu se pune. Că Ponta e de câcat că s-a dat cu ungurii, și vă spun eu, dacă iese ăsta președinte, le dă Harghita și Covasna. Praf se alege de noi!
Da` să le-o dea, frate!

Nu știam până azi că e prim-ministru. Că nu-mi pasă de politică. Și nu-mi pasă al cui e Ardealul. Nu mă afectează direct. Mă doare exact în Combinat de autonomia lor.
Dar mi se pare prostesc să te inflamezi ca o tomată pentru că a participat la o comemorare.

Aștept momentul în care viitorul președinte ales al României își va face un selfie cu Papa Francisc, cu Peter H. Gilmore și cu Janos Ader, să văd câți își bagă gheara-n gât și câți mor sufocați de propria prostie.

Comments (16)

 1. Cudi

  No, dupa faza cu mujdeiul lui Ina, mi-am luat cea mai recenta bataie la conquiztador, din 2008 incoace.

  Reply
  1. cami (Post author)

   perseverează! ne-am pierdut antrenamentul. anii ăia de pauză nu pot trece nepedepsiți

   Reply
   1. Cudi

    Astazi am fost cu repetitie un triviador superb. Pur si simplu trebuia sa sarbatoresc. Prietenii stiu de ce.

    Reply
    1. cami (Post author)

     tre` să punem de-un separeu

     Reply
 2. boemul

  păi lasă-l naibii de joc, p-acolo n-aveţi pub quiz? parcă în martie s-a ţinut şi la Galaţi odată cu Bucureştiul.

  Reply
  1. cami (Post author)

   nu-s atât de nerăbdătoare să împărtășesc întregii lumi vastele mele cunoștințe. ăsta e joc de recreere și de recreere de nervi

   Reply
 3. valentin

  Ăștia care se agita în legătură cu autonomia, nu știu că în legislația UE este prevăzut că dacă o zonă vrea autonomie și urmează anumiți pași, o obține, indiferent de ce stat e vorba. Agitație inutilă. Nici eu nu știam că e primsinistru până când n-a ținut morțiș să -mi aducă la cunoștință pe mai multe căi că el este. Așa că te mai interesezi și vezi ce-i poate capul. Dai serch pe google și vezi că mănâncă rahatul de la punctul 1 în același fel cum mănâncă majoritatea numai ca să obțină foloase mai ușor. Și multe altele, trebuie scris un roman. Așa că vorba aia: Puie ______! Nu prea înțeleg de ce te agiți când se agită alții ca tomatele.

  Reply
  1. cami (Post author)

   chiar dacă se interesează și o obțin, ce-o să facă cu ea? exact nimic.

   eu m-am obișnuit cu ideea că toți mănâncă din aceeași porție. în momentul ăsta am vreo 2 simpatii și alea extrem de subiective și, dacă voi decide că mă voi deranja să votez, va trebui să dau cu banul. sau ceva pe acolo.

   da` ce, nervii mei să moară fără folos?

   Reply
 4. valentin

  Mă lucrezi la psihic cu simpatiile tale. Nu merge. Sunt negre și trebuie să scuip în sân să fac trei pași înapoi plus trei piruete când le vad.

  Reply
  1. cami (Post author)

   da` nici n-am zis care-s încă

   Reply
   1. valentin

    nici eu

    Reply
    1. cami (Post author)

     bun așa

     Reply
 5. Mucegai

  Băi Cami, sigur nu e leapșă postul ăsta?! No bine, zic răpidii și fug:
  Nu te mai juca cu proștii, că te bat la experiență!

  Reply
  1. cami (Post author)

   chiar! n-am mai avut parte de-o leapșă pe cinste de secole!
   cred că s-ar întinde mulți pe subiectul ăsta.

   mă fac la nervi, mai degrabă

   Reply
 6. valentin

  Revenind la treburi serioase, era o lecție în manualul de economie, care se chema “economia de piață “, un subcapitol “economia de piață perfectă ” care ar fi însemnat împărțirea în mod egal a resurselor, iar prima condiție ar fi libera circulație a informatiei corecte. O utopie, așa se spunea la sfârșit. Așadar, se mănâncă din același castron, dar se mănâncă diferit, iar eu am dat drumul informației liber, cine a fost deștept a luat-o, cine nu, trimite în continuare spioni.

  Reply
  1. cami (Post author)

   faza cu spionii e relativă. pe mine mă enervează. dacă ai ceva de zis/întrebat, o faci direct. dar, pentru alții, spionii sunt un mod de viață

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *