Printre nori – p.2

Cu trenul din Galați până la Constanța faci 4 ore și ceva. Dacă iei mașina, vreo 3 ore. Prea mult timp pierdut pe drum, în condițiile în care n-ai de gând să stai decât 2 nopți. Dacă aș vrea să merg până în Cluj, 2 zile le-aș pierde doar pe drum. Cu trenul sau cu mașina, tot un drac. Plus că, în momentul în care-ți cumperi bilet, simți cum ți se subțiază portofelul. Mult.

Auzisem o discuție despre nu știu ce cursă nouă, cu avionul, din București în Deltă. O oră jumate, două milioane jumate. Câștigi la timp, pierzi la buzunar.

Și-așa am ajuns la concluzia că e mult mai simplu, mai comod și mai rapid să-ți iei un bilet de avion și să te duci unde vezi cu ochii. Timișoara-Veneția, de exemplu, e 37€ pe Flysky. O oră jumate dus, la fel la-ntors. Ieftin și rapid.

Încă nu știu dacă-s hotărâtă să mă urc în avion, să trec peste teama de înălțime și de lipsa totală a controlului, dar sună tentant. Pentru că, teoretic, n-ai timp nici să respiri ca lumea între decolare și aterizare. Cel mai probabil, cu aeroport în Galați, n-aș mai sta pe gânduri. Nu de alta, dar mi-aș permite, temporal vorbind, să spun că mi-am petrecut week-end-ul în Veneția. Cât despre portofel, nici el n-ar suferi foarte mult, dacă mă gândesc la ce dau și ce primesc în schimb.

Se pare că totul depinde de momentul în care voi vedea, finalmente, avioane decolând de pe aeroportul de lângă mine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *