Cum am ajuns ateu

Un preot mi-a dat canon în clasa a 7-a să merg nu știu câte duminici la biserică și să fac nu știu câte sute de mătănii și să nu mai intru în biserică până nu îndeplinesc canonul. Nu făcusem avort, nu făcusem nici măcar sex și, dacă bine-mi aduc aminte, aveam doar un sărut la activ. N-am omorât pe nimeni, nu înjuram, nu furam, nu mă băteam, nu chiuleam, n-aveam tatuaje, nici pierce-uri, nu fumam și nu beam. Nu mințeam, nu înșelam, nu blestemam. Ce putusem să fac atât de rău la 13 ani? Habar n-am. Da` așa a considerat el de cuviință să țină oile rătăcite aproape.

Următorul mi-a zis că nu poate să mă lase să mă împărtășesc și m-a scos de sub patrafir pentru că n-am făcut canonul anterior. Cu toate că nici el nu mi-a putut explica de ce un canon așa de greu. Și-atunci mi-am promis să nu mai intru în biserici decât ca să le vizitez. În nici un caz pentru spovadă sau împărtășanie.

Un altul a aruncat afurisenii și chestii ciudate asupra mea pentru c-am întrebat unde e biserica catolică din oraș. Voiam doar s-o vizitez, ca un bun turist ce sunt.

Proful de religie, care se-ntâmpla să fie și preot, a tras concluzia că sufletul meu nu mai are salvare, că-s lesbiancă și probabil satanistă, și-a întins cu gura lui zvonul la toate clasele la care preda. Mi-ar fi plăcut să știe că n-avea decât pe jumătate dreptate și ar fi fost frumos, profesor fiind, să știe că ”lesbiancă” nu e nici măcar corect gramatical.

Un preot cerea bani la o înmormântare. Un altul stătea cu mâna întinsă la o cununie. Al treilea cerea bani în exces pentru o sfințire de casă. Următorul strâmba din nas că-s prea puțini bani pentru faptul că el a venit cu bobotează și-a fluturat de 3 ori din busuioc. Următorul s-a gândit că nu e tocmai ok că nu i-am pupat mână. Altul a încercat clanța, pentru că e normal să intri în casa cuiva, chit că nu vrea să-ți dea el drumul. Până când ai mei n-au mai catactisit să deschidă poarta la toți cerșetorii.

Un sobor de preoți a decis să facă scandal, pentru că niște umbreluțe din Botoșani e posibil, probabil și foarte sigur să aibă niște simboluri gay adânc ascunse între culori. În stilul ăsta or să iasă cu cădelnițe și tunuri cu aghiazmă de fiecare dată când mai apare câte un curcubeu pe cer. Că un curcubeu clar e de la diavol, nu de la dumnezeu, că dumnezeu urăște homosexualii, n-ai văzut că-i lovește cu sida și diavolul încearcă pângărirea sfintei noastre țărișoare, în detrimentul măicuței domnului care stă-n genunchi și plânge pentru păcatele noastre.
Îi văd în stare.

Nu tot ei au cerut schimbarea covoarelor din primărie – da, tot Botoșani – pentru că era un desen cu cruci, și nu poți călca sfânta cruce în picioare?

Mai grav decât nebunia preoților, e că au fost ascultați. Covorul a dispărut, umbreluțele vor fi schimbate, în curând vor dispărea și bumerangele alea, în formă de cruce, care se vând la Peleș, că patriarhiei nu-i convine că arunci crucea, chit că se-ntoarce la tine. Nu poți fi un bun creștin dacă dai crucea de toți copacii.

Bisericile sunt spitale de suflete, spun ăștia care nu văd nici o problemă în a avea 18300 de biserici, 4700 de școli și 425 de spitale. Nici nu e un raport grotesc. Pentru că orice suflet care se duce la domnul, aduce un profit bisericii, chit că corpul e mort sau viu. Că în școli e posibil să se-ndepărteze de dumnezeu, că-nvață să gândească singur și să nu mai creadă că omenirea a ieșit dintr-un cuplu care a avut doi băieți, dar incestul e pedepsit și prin lege, și prin morală. Și-n spitale e posibil să se nască sau să se vindece, ceea ce aduce da, un botez în plus, dar multe înmormântări în minus.

Că e nevoie să se audă grohăit sinistru de coruri bisericești din toate cele patru puncte cardinale, oriunde ai sta, să-ți aducă aminte că muritor ești, și la judecata cea dreaptă vei ajunge.

Că nu contează că nu știi să citești. Cu atât mai bine. Nu citești, ești mai ușor de manipulat. Că nu știi prea multe, și crezi toate brașoavele pe care ți le spune autoritatea în sutană. Chit că tu ești mort de foame, și el râgâie încă de la baieramul de aseară.

Și nu contează că plozii tăi n-au ce mânca, contează că ai lui sunt rotofei, pe măsura burții sfinției sale.
Și nu contează că tu poți să mori de la o banală apendicită, contează că el îți va salva sufletul, în timp ce el, dacă-l doare mai tare mațul, c-a uitat să-și ia extraveralul, se caută și-n cur, la spitale prin străinătate, că tu ai fost îndeajuns de prost încât să-i faci lui buzunarul gros.

Și nu contează că râde pe sub mustață și barbă de prostia ta, contează ca tu să fii sclavul care pare că-i face o favoare că-i dă banii.
Și contează să avem catedrala mântuirii neamului gata până în 2018, că doar așa putem spera la o viață fără de moarte după ce murim.
Și cu cât mor mai mulți, cu atât mai bine, că se câștigă mai bine la o înmormântare decât la o nuntă, că dacă omul e terminat de nervi și de tristețe, nu mai gândește limpede, și-mpinge banul gros, poate-poate nu-l mai doare atât de tare. Dacă e deja fericit, se gândește de două ori înainte de a scoate portofelul.

Și de ce să plătească impozit pe cât bagă-n buzunar? Doar e legătura directă cu domnul. Nu-i poți cere impozit lu` dumnezeu, că e cam greu să ceri impozit unei ființe ireale.
Nici curvele de pe centură nu plătesc impozit. Da` când le prinde poliția, le bagă amendă, le dă și două scatoalce, le bagă oleacă la pârnaie, și dup-aia se-ntorc pe centură, unde iar nu plătesc impozit.
Nici bișnițarii nu plătesc impozit. Nici dealerii de droguri. Nici zilierii. Nici aurolacii. Nici cerșetorii.

În rest, oricare persoană cu un job, cu un contract, cu carte de muncă și cu o profesie pe care nu i-e rușine s-o spună-n gura mare, plătește impozit. Până și parlamentarii plătesc impozit. Nu și cei din casta preoțească. Pentru că nu-i ceri impozit lu` dumnezeu, dumnezeu îți cere ție taxă. De protecție, în principiu.
Și mai știu o tagmă care cere taxă de protecție: frăția peștilor. Da, ăia care se ocupă să le plătească amenda curvelor prinse pe centură că n-au plătit impozit. Da` la ăia te uiți cu scârbă. Ce scursuri ale societății. Ce ratați. Oare nu le e rușine? Bagă mâna-n buzunarul statului și, implicit, în al tău, fofilându-se de la taxe și impozite. Ce derbedei. Ți-e scârbă până și să te uiți la ei, atât îs de netrebnici. Și mai pui un acatist la biserică, mai bagi un ban sub patrafirul popii, mai plătești o slujbă de pomenire a viilor, poate plodul tău nu ajunge atât de scârbavnic ca un pește. Auzi tu, să nu plătească impozit statului! Mai bagă niște bani la preot, la biserică și la catedrală, poate o să-ți înmulțească pâinea și peștele și poate o să-ți ajute copilul să-și ia bacul fără să fi învățat nimic.

Pe lângă asta da, e perfect normal să bagi religia obligatorie în școli și să ameninți plozii cu focul cel veșnic, și să le spui că, dacă mint, vor arde în iad alături de hinduși și budiști și musulmani, și reptilieni și sataniști, că nici ăia nu respectă cuvântul domnului. Și treci și peste istorie, și spune-le că și catolicii sunt eretici, că dreapta credință e doar ortodoxia. E perfect normal.
Notă politică: cred că madam Macovei a pierdut o groază de voturi c-a dat dovadă de bun-simț și-a zis că religia nu are ce căuta în școli decât ca istorie a religiilor. Ciudată mișcare electorală. Puțin hazardată. Madam Macovei are cam prea multă încredere în nivelul de inteligență al românilor dacă a afirmat asta înainte de prezidențiale, da` de la mine are un chapeau!

De ce nu-mi plac preoții creștin ortodocși, de ce le-aș retrage toate drepturile, de ce i-aș pune să plătească impozit, de ce i-aș obliga să facă ceea ce propovăduiesc, de ce nu mai cred în autoritatea bisericească, de ce, de fiecare dată când văd unul, nu am nici cea mai mică urmă de respect, ci mi se-ntoarce stomacul și de ce am ajuns aproape ateu datorită lor?

Pentru că mă neagă ca femeie măcar o dată pe lună, pentru că mă neagă ca sexualitate și mă trimite la dracu`, pentru că nu ajută, ci agonisesc, pentru că nu vor binele public, îl vor doar pe al lor, pentru că nu vor să te deștepți, vor să te îndobitocească, pentru că dobitocii sunt mai ușor de controlat, pentru că mulți dintre ei sunt niște cutre cu două fețe și pentru că, dacă exista dumnezeul ăla pe care ți-l bagă pe gât de fiecare dată când încearcă să te convertească, atunci dumnezeul ăla a murit demult. De depresie.

Felicitări Patriarhiei Române pentru un act pe care nu l-a mai reușit decât biserica catolică, la Inchiziție: să transforme prospecții în atei. Și botezații. Și toate persoanele cu o rămășiță de creier. Restul de 70% din populație va scrie 666 pe Monica Macovei, își va înoda strâns basmaua și va cânta cu patos la fiecare biserică din cele 18300. În creștere. Și va spera la raiul etern în timp ce va împărți o pâine la 5 plozi. Că nu e ok să prezervativ.

Comments (40)

 1. newparts

  Sunt perfect de acord cu cele expuse in articol. Un drum asemanator am avut si eu in raport cu preotii si biserica …

  Reply
  1. cami (Post author)

   suntem din ăia, restul de 30%

   Reply
 2. Mariana Aristide

  Fiecare cu credinta lui, e foarte usor sa judecam! Exista 30 DE CULTE care iau bani de la buget si multe culte au grija sufleteasca de credinciosii lor!Pentru multi este suficient sa mearga la biserica/casa de rugaciune dar pentru altii biserica nu aduce cunoastere spirituala!

  Reply
  1. cami (Post author)

   cunoașterea spirituală n-are nici o legătură cu locul. dacă vreau musai să cred/vorbesc unui dumnezeu, nu trebuie să plătesc un popă pentru asta. dar câți bani ar pierde dacp fiecare ar vorbi doar în numele lui?

   Reply
 3. Larisa M.

  Bine punctat Camelia!

  Reply
  1. cami (Post author)

   ms, ms!

   Reply
 4. valentin

  Eu n-am nimic cu oamenii care chiar se roagă, nu că se duc la biserică de bârfă și alea-alea. Iar dacă mă cheamă la nuntă/botez/înmormântare și simt că au ei nevoie de crucea mea făcută pentru ei, o fac de mai multe ori. Din respect.
  Ce mă supără sunt popii care tot spun că ei sunt legătura cu șeful. Ok, am înțeles, sunt mic, dar de ce nu pot vorbi direct cu el? Trebuie programare? Sau numai tu poți s-o faci? Fă-o și spune-mi și mie când e. Urăsc solii. Până la urmă e vorbe de pile. Deci, corupție.
  Și nu sunt în stare să spună că de fapt sunt niște lăutari și dau cu tămâie ca să vindece o traumă, nu vreo legătură cu șeful. Și de ce am nevoie de tămâie în fiecare zi, sau la 7 zile? Trăiesc vreo traumă și nu știu?
  Da, să plătească taxe, numai că o să crească și prețurile. Că fac și economie acolo la seminar. Ar putea să spună că sunt donații, dar mai bine să nu-i învățăm de rău. Că taxele de protecție sunt donații, la fel și taxele pe care le plătim noi, că nu le mai impozitează nimeni.
  Cât despre Macovei, n-are nici o șansă la președinție și nici nu vrea, de aia le spune pe nume. O să conteze când o să vorbească neamțul în turul doi.

  Reply
  1. cami (Post author)

   popii și-au luat-o-n cap. și vor să revină la epoca aia, în care biserica avea un cuvânt greu de spus în orice situație legală. poate or să reușească. mai bine nu.

   nu le spune pe nume. spune ceea ce gândește orice om cu măcar puțin bun-simț. problema e că prea puțini îl au.

   Reply
 5. Tezuka

  Salut, spune-mi si mie, daca nu e secret, cum ai reusit sa aduni 956 de mii de cititori pe feedul tau ? Adica, invata-ma si pe mine, daca nu e secret ? E un numar enorm, eu m-as multumi cu 1/1000 din numarul cititorilor tai … cum e posibil sa aduni atatia cititori in Romania ?

  Reply
  1. cami (Post author)

   1% inspirație, 99% transpirație

   Reply
 6. Mucegai

  Cred ca singurul lucru bun pe care mi la adus comunismul a fost educatia departe de popi. Nu stiu daca reuseam sa imi mai pun pe moate cerebelul dupa ce m-ar fi netezit orele de religie inca din gradinita sau primara.

  Reply
  1. cami (Post author)

   eu am prin religia încă din clasele primare. nu cred că contează cât încearcă să te netezească, contează câtă rezistență poți să depui

   Reply
 7. Poveştile Mele

  Câtă dreptate ai…! Fix aşa simt şi eu.
  Mă scot din sărite când vin în „pelerinaje” prin blocuri doar-doar or mai stoarce ceva! Lumea s-a uitat la mine urat ieri după ce le-am zis „Nu, mulţumesc!” când mi-au spus să stau pe hol, că vine preotul… şi am închis uşa la apartament.
  Ioana

  Reply
  1. cami (Post author)

   mda, combinația vecini-popă poate fi letală. s-ar putea să te catalogheze drept satanistă în curând. ești pe drumul cel bun

   Reply
 8. Ana Naghi

  Adevar graita-i! Sigur, mai sunt cateva oite ratacite, care chiar mai cred ce propovaduiesc, dar ii numeri pe degetele unuia care a ramas fara cateva de la o mana in urma unui accident…

  Taica-miu(Moromete in persoana) l-a salutat pe unul din cei doi popi din sat, i-a “laudat” noul autoturism si l-a intrebat cand intentioneaza sa si-l schimbe cu ceva mai bengos. Nu de alta, dar taica-miu(matematician din nastere) voia sa calculeze cam de cate inmormantari, nunti si botezuri mai era nevoie…

  Reply
  1. Ana Naghi

   Hai ca am facut-o de oaie! Scuza-mi cratima aiurea din prima propozitie :D

   Reply
   1. cami (Post author)

    cratimă scuzată :))

    eu nu neg că mai sunt unii. din păcate sunt prea puțini pentru a mai spăla toată tagma preoțească.

    și nu i-a picat fața popii? ar fi frumos să-i prezinte și rezultatul, să știe și popa ce target are de atins

    Reply
    1. Ana Naghi

     Ete na, i-a picat pe naiba! Daca nu ar avea obrazul asa de gros sa faca ce fac, poate le-ar fi rusine. Dar asa..

     Reply
     1. cami (Post author)

      de fapt, da. tre` să ai minimum de bun simț să-ți fie rușine. doar că, la ”angajare” în tagma preoțească, presupun că e trecut la ”să nu ai”.

 9. Blogsferatu

  Probabil ca ai ajuns atee, nu ateu, ma gandesc eu cu speranta pacatoasa in sinea mea… :)

  Reply
  1. cami (Post author)

   neee, clar ateu, că-s lesbiancă și astea clar merg cu schimbări de roluri, și mai e doar un pas până la transformarea totală, dacă e să ne luăm după gura lumii.

   Reply
 10. rudia

  da…cunoaștem…
  spovedania a fost și pentru mine o experiență total neplăcută, așa că…subscriu!

  Reply
  1. cami (Post author)

   se pare că suntem din ce în ce mai mulți

   Reply
 11. Lotus

  Eu sunt convins de existența lui Dumnezeu. Pe care însă nu-l văd ca pe un moș cu barbă albă. La fel cum nu văd mitul adamic ca pe o poveste ad-literam. De fapt, și probabil n-o să mă înțelegi, nu mai e vorba de credință, știu că Dumnezeu există.

  Pe de altă parte, subscriu în totalitate la cele spuse de tine. Iar dacă preoții au fost cândva reprezentanții lui pe Pământ, astăzi cu siguranță și-au pierdut aproape complet investitura, aproape toți. Și biserica ca întreg sau ca instituție, și religia, așa cum se practică ea, de asemenea. Isus a fost ucis de preoți, iată o afirmație valabilă atât la propriu cât și la figurat.

  PS: Nu e judecata cea* dreaptă?

  Reply
  1. cami (Post author)

   nu te pot contrazice, pentru că n-am nimic cu persoanele care cred în existența unei forțe supreme.
   problema intervine când încearcă să-mi bage pe gât exisența aia, sau când văd popi puși pe strâns bani și pe împărțit afurisenii, în timp ce propovăduiesc cumpătarea și iubirea necondiționată.

   cea mai dreaptă!

   Reply
   1. Lotus

    Motiv pentru care biserica e în plin declin (deși nu pare).

    Reply
    1. cami (Post author)

     și eu zic că trage să moară. și e normal, că-n timp ce papa dă libertăți pe bandă rulantă ca s-atragă, ortodocșii noștri nu știu cum să regreseze mai mult.
     doar că, până să pice, se cam joacă cu nervii celor care refuză să le pupe poala.

     Reply
 12. alin

  Perfect, esti zeita mea.

  Pe de alta parte, stii ce e cel mai amuzant ? Ca toate astea se intampla in…Romania. Tara cu cle mai multe curve, cei mai multi hoti, cei mai prosti si deprimati oameni de pe planeta, etc etc etc.

  Inseamna ca popii nu prea fac treaba “buna”.. :)) Nu ot sa nu observ diferenta asta enorma intre cum stau lucrurile de fapt. Sincer, suntem o tara PATETICA si asa vom ramane pe veci. Amin !

  Reply
  1. cami (Post author)

   popii și-au pierdut demult calea. mai greu să conduci oile rătăcite când ești și tu una dintre ele.

   Reply
 13. boemul

  o să ajungi în iad pentru postarea asta!!!
  da’ e OK, toţi artiştii mişto au ajuns acolo, n-o să fie plictisitor :))

  Reply
  1. cami (Post author)

   m-am obișnuit cu ideea. deja pare să fie o petrecere continuă acolo :))

   Reply
  2. Nautilus

   Cică moare un inginer şi ajunge în Iad.

   Stă o săptămână la muncă forţată în mine, se pune el pe treabă şi construieşte o bandă rulantă. Îl trimit dracii la măturat, se plictiseşte după câtva timp şi construieşte un robot măturător. Îl mută la topirea smoalei, şi el face o instalaţie solară de topit. Îl pun să le fie servitor şi să le aducă tava cu cafea, omul nostru face un automat de cafea.

   Sună Sfântu’ Petru la Iad:

   – Am auzit că aveţi unul care construieşte tot felul de chestii, ăla trebuia să fie la noi în Rai, să ni-l daţi înapoi sau vă dăm în judecată!

   Şi Satana răspunde, plictisit, scărpinându-se sub coadă:

   – Voi, să ne daţi în judecată? Şi de unde o să găsiţi avocat, că toţi sunt la noi?

   Reply
   1. cami (Post author)

    se pare că iadul e plin de oameni deștepți

    Reply
 14. Pingback: Filosofia…religiei | BLOG D'AGATHA

 15. Magda

  Si eu m-am considerat candva atee, insa acuma cativa ani am simtit un ajutor nemeritat care m-a facut sa revin la credinta, insa nu pot sa nu subscriu celor scrise de tine.

  Atunci cand in cel ce ar trebui sa te indrume plesneste ficatu din cauza imbuibarii sau cand esti la o inmormnatare si mai intai trebuie sa se infrupte popa din pomana si abia la sfarsit vaduva indoliata e scandalos. Nu sunt de acord cu nebunia asta fara taxe si impozite, la fel cum nu sunt de acord cu ridicarea bisericilor pentru fiecare student la Teologie. Nu mi se pare fireasca interzicerea de a intra in biserica atunci cand esti in perioada aceea a lunii sau cu interzicerea impartasaniei atunci cand nu cunosti 50000 de canoane inainte, la fel cum nu sunt de acord ca o mama sa stea la usa in timpul botezului fiului ei, doar pentru ca nu a indeplinit nu stiu ce rit religios absurd.

  Sunt de parere ca adevarata credinta vine din fiecare, ca toti avem linie directa cu Sefu’ fie ca popilor le place sau nu.

  Felicitari pentru ca pui punctul pe i,
  Magda

  Reply
  1. cami (Post author)

   am mai spus-o: n-am nimic cu credința în sine. am cu modul în care se practică și se propovăduiește.
   și dacă cineva care spune că e adept al credinței e de acord cu mine, atunci nu pot decât să mă bucur. ceva scârțâie, și nu numai pentru mine.
   mulțumesc, Magda!

   Reply
 16. Pingback: Filosofia religiei (2) – Abordare „profană” a ideii de Dumnezeu | BLOG D'AGATHA

 17. Andreea

  Cami, inteleg faptul ca nu ai avut parte de experiente bune cu preotii. Inainte de a fi preoti, sunt oameni ce cad in pacatul avutiei. Eu sunt ortodoxa si am avut momente cand am putut sa renunt la Dumnezeu si sa fiu ateista convinsa ca am patit niste lucruri care daca exista Dumnezeu nu trebuiau sa se intample. Dumnezeu vrea sa multumesti intai pentru ceea ce ai, si sa nu apelezi la el doar cand ai nevoie. Puteam usor sa zic ca nu exista, dar El mi-a aratat de nenumarate ori ca exista si ca nu trebuie sa renunt la cautarea mea. Daca nu-L cauti cu adevarat, nu-L gasesti. Stiu ca sun a preot si te asigur ca nu sunt si nu am de ce sa zic lucrurile astea daca nu le simt din suflet. Mi-a aratat ca exista prin vise, prin semne, prin intrebari pe care le aveam si in urmatoarea secuda il primeam. Pot sa iti spun ca doar L-am cautat cu adevarat si asa L-am descoperit. Tu zici ca sunt aberatii, carti scrise acum 2000 de ani. Da, unele biblii, nu cea ortodoxa, poate sunt rastalmacite si implica alte lucruri care nu erau scrise ca in ebraica. Cate secte au incercat sa ma atraga la ele… Peste 5. Oricum,ceea ce iti zoc este sa faci cercetari despre Iisus Hristos care a existat cu adevarat si este chiar Dumnezeu intruchipat in om, nu doar un simplu intelept. Nu pori sa negi xa nu a existat, daca stii istorie ar trebui sa stii ca existenta lui e reala. Chiar si asa, nu am eu ce sa iti zic sau sa “iti bag peostii in cap”. N-as face asta, nu sunt prostii si sper sa nu te rastesti la mine si sa simti furie in suflet cum dac ateii in general. Sa presupunem ca Dumnezeu n-a existat, am aoarut din senim, eu nu pierd nimic daca am crezut ca exista si n-a existat dupa moarte dar tu daca renegi creatiile lui si mai ales pe El iar Dumnezeu exista, atunci nu e bine. Am zis asta ca o idee. Sper sa ti se lumineze si tie mintea si sa ti se arate. Stiu ca n-am dat detalii despre cum mi s-a aratat Dumnezeu, ar fi multe se zis si nu ti-ar pasa sau nu ai vrea sa citesti . Pot doar sa te asigur ca gresesti si iti jur ca doar incerc sa iti spun sa te gandesti mai bine si sa ai rabdare si sa iti doresti din suflet sa Il cunosti pe Dumnezeu. Mintea noastea nu poate intelege faptele si gandurile Lui. E exact ca situatia in care un om care l-a gasit pe Dumnezeu merge la tuns si se tunde apoi frizerul ii zice: Eu nu cred in Dumnezeu, daca ar exista n-ar mai fi razboaie, suferinta, lucruri rele etc. Omul credincios aduce de pe strada un un baiat care are parul lung si il aduce la el si ii zice: Frizerii nu exista! Frizerul ar zice: “cum sa nu existe, atunci eu ce sunt?”. “Pai omul cu par lung de ce nu se tunde daca exista?” “Pai nu vine la mine sa il tund”. Deci, asa e si cu Dumnezeu, daca nu il cauti, nu-l gasesti si nu ti se arata daca il parasesti, te judeca pe lumea cealalta. Mai citeste si alte site-uri, informeaza-te bine si sa nu te gandesti imediat la faprul ca face referiri la biblie, de acolo mai explica. Iti recomand: http://www.everystudent.ro/cunoasterea/

  Reply
  1. cami (Post author)

   inclusiv biblia ortodoxă și-a pierdut sensul pe drum.
   ca persoană, istoric vorbind, a existat un anume isus. că a fost întrupare de dumnezeu, permite-mi să mă-ndoiesc.
   până la urmă, fiecare crede în ce/cine vrea.
   cât despre informare, crede-mă că-s mult mai informată decât mulți care se bat cu pumnul în piept că cred. iar ”mărturii” pot să scriu și eu, și chiar să fiu crezută.

   Reply
 18. Pingback: Despre smerenie | Erase Rewind

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *