Anti SuperBlog

Nu m-am înscris la Superblog ediția asta. Și nici n-o să mă-nscriu. Din lipsă de timp. Pentru că, în ciuda părerii unora, cum că cei care scriu advertoriale – full-time sau doar pentru un concurs – sunt niște ființe ratate, leneșe, care n-au timp și chef să-și găsească, dom`le, un loc de muncă stabil, care să le permită să-și plătească facturile și să nu mai stea ca niște paraziți pe banii statului, eu chiar am ce face și unde lucra. Și la Superblog, când am participat, n-am participat pentru o măslină, ci de dragul competiției. Toamna asta chiar îmi lipsește timpul.

Zilele astea tot am citit păreri. Că e în trend să fii împotriva advertorialelor și, implicit, împotriva concursurilor de gen. Că se strică blogosfera. Se poluează cu reclame și de ce să fii sclav pentru niște firme care-ți dau doi lei sau un șut în fund? De ce să faci reclamă pe bani puțini? De ce să concurezi împotriva altor zeci de bloguri la fel de necunoscute ca și la tău, pentru niște premii modice? De ce să te prostituezi blogosferic în halul ăsta? De ce să nu scrii chestii pline de miez, sens, amintiri din copilărie sau păreri despre alegeri? De ce să scrii timp de 2 luni advertoriale, să te-njosești în halul ăsta, practic să cerșești niște trafic, să ridici la căutări cutare firmă și să nu mai oferi cititorilor materialul de calitate cu care i-ai obișnuit?

Răspunsul e simplu: da` pe tine de ce te fute grija?

Nu e ca și cum tu ai fi acel mare blogger, cunoscut, renumit și apreciat. Nu e ca și cum ai fi făcut ceva mai mult cu blogul tău. Nu spun cu viața ta pentru că, dacă prezinți măcar o vagă urmă de inteligență, poți să faci diferența între viața reală și blog. Nu e ca și cum mi-ai da de mâncare, ca să-ți permiți să mă judeci. Nu e ca și cum îți mănânc pensia, ca să ai de ce să fii supărat pe mine și să mă faci de câcat.
Dacă eu vreau să sug puli – virtual, că cică asta faci când scrii advertoriale – sau dacă prefer cunnilingus-ul, e fix doar problema mea.
Dacă eu vreau să mă vând pe bani puțini e, din nou, fix doar problema mea.

Din cele mii de bloguri care există, unele moarte demult, altele care de-abia se nasc, ai de unde alege. Poți alege să nu mă citești. Poți alege să închizi pagina mea și să treci mai departe. Poți să cauți blogul ăla care te satisface complet, care nu se amestecă cu publicitatea, care nu o ia la muie pentru un bec. Sau, dacă în general îți place ce scriu, poți trece peste advertorial. Oricum ar fi, e problema mea ce scriu, și problema ta dacă mai citești, sau nu.

Da` nu, că nu e așa de simplu. Că e în trend să fii anticeva. Orice. Cum în perioada asta e Superblogul, hai să prinzi și tu o felie de trafic. Cum? Nu înscriindu-te, că n-ai chef, nu te duce mintea să scrii advertoriale, nu poți să accepți că alții scriu mai bine, ți s-ar da cu tifla și, probabil, ai renunța după primul text care ție ți s-a părut genial, dar e de câcat. Deci nu așa, că așa nu prinzi trafic.

Fii anti. Copiază rețeta lu` Pitici gratis, folosește multe puli, fă-i de câcat și pe organizatori, și pe sponsori, bagă și-oleacă de insulte sexuale sau legate de nivelul de inteligență al participanților, și clar o să găsești o turmă de pupincuriști care or să se declare dezgustați de prostituția on-line, cu toate că te aprobă de-abia după ce-au făcut o labă mică pe un site porno.

Ce uiți, e că Pitici gratis face asta de ani de zile. Și că a fost printre primii care a folosit rețeta. Tu nu ești decât un pulifrici. La fel de obscur ca ăia de care te iei, da` care nici măcar original nu poate fi, că ai ales să copiezi stilul altcuiva pentru a te face remarcat. Atât. Nu ești nici mai cunoscut, nici mai deștept, nici mai plin de talent decât participanții ăia pe care scuipi.

Mă, și eu ți-aș putea explica că e un concurs de cine scrie cele mai creative reclame. Că se precizează că e concurs de reclame. Că nu e nici concurs literar, nici de cunoștințe generale, nici de cântat. Și s-o dau în din-alea cu ”te-ai trezit să critici că ai pula mică și, pentru că n-ai ce face cu ea, că n-o găsești, iei la puli virtuale pe cine apuci. Măcar acolo să te simți bărbat.” Da` nu mă interesează persoana ta. Mă deranjează, în schimb, faptul că mă etichetezi. Mediocru, submediocru, de o condiție mizerabilă. În condițiile în care singurul lucru pe care l-am făcut pentru a-mi pune parafa e că am participat la un concurs. Și eu te-aș putea eticheta drept frustrat sexual, da` n-o fac. Că nu te cunosc. Și-mi pot permite doar să spun că ești dobitoc, și asta doar pentru că m-ai insultat fără măcar să știi cine sunt.

Și mai sunt și ăia, onorabili, care atunci când se uită-n oglindă dimineața, se văd cavaleri în armură strălucitoare, în cruciada anti-advertoriale. Cărora dacă le explici o chestie simplă, se vor uita la tine cu dispreț. Ce-nțelegi tu, în micimea ta, despre cum trebuie să trăiești? Ce știi tu despre valoare? Sau despre calitate? Nimic. Nu știi nimic, pentru că nu te-ncadrezi în pătrățelul ăla pe care l-au predefinit ei. Ei sunt deținătorii adevărului absolut și, la o chestie simplă, îți vor răspunde cu o cugetare de valoare, cu cuvinte pompoase și căutate bine de tot în dicționar, dar care n-au nici o legătură cu discuția în sine. Vor încerca să te convingă ce vierme ești, pentru c-au decis ei că ești vierme. Și nu poți contrazice o asemenea autoritate, care taie și spânzură din spatele monitorului.

Ideea e simplă: vai, se strică blogosfera. Vai, sunteți niște ratați care se vând ieftin. Vai, se duce țara de râpă din cauza voastră. Vai, cum ați ajuns.

Așa, și? Eu scriu din plăcere. Nu trăiesc din asta. Dacă vreau să scriu advertoriale, tot din plăcere le voi scrie. Dacă e să câștig ceva din asta, de bine. Dacă nu, măcar mi-am dat interesul.

Dar dacă pentru tine ajunge vital faptul că nu mai ai ce citi, pentru că internetul se umple de reclame – mai bine sau mai prost plătite – nu pot decât să-ți recomand să-ți faci rost de-o viață. Reală, nu virtuală.

Ia o carte, ieși în oraș, fă sex până-ți explodează creierii, dă cu var, fă ceva. Nu mă acuza pe mine pentru viața ta inexistentă. Și că, dacă toate blogurile personale s-ar transforma în bloguri de reclamă, tu n-ai mai avea ce citi. Că e cam nasol să fii dependent de ceea ce scrie altcineva ca să-ți creezi impresia că trăiești. E patetic, sincer.

Comments (50)

 1. Alina

  Nu stiu cine te-a suparat, dar ma unge la inima articolul tau! Asa ca o sa-i dau un share, desi n-ai nevoie, stiu!
  O zi buna! :*

  Reply
  1. cami (Post author)

   m-a supărat răutatea gratuită.
   mulțumesc de share.
   o zi frumoasă și ție :)

   Reply
   1. vis

    te pup!9

    Reply
 2. Maria Agurita Ignat

  BRAVO!! Multumesc din tot sufletul pentru acest articol!!

  Reply
  1. cami (Post author)

   e doar părerea mea. poate să nu schimbe nimic. dar mulțumesc de apreciere

   Reply
 3. Lotus

  Știi cu ce nu sunt de acord? Tu presupui o anumită mentalitate în cazul celui care scrie unul sau mai multe articole anti. Când poate fi mult mai simplu. De exemplu, poate e o reacție ingenuă la sutele de reclame care-ți invadează feedul. De pe Facebook sau de pe bloguri. Bloguri la care țineai, și care acum încep să-ți vândă maculatură. Da, poți alege altele. Dar poți și scrie despre fenomen. Atât timp cât o faci decent (nu țin partea celor care spurcă și generalizează, nu despre ei e vorba aici).

  „Cărora dacă le explici o chestie simplă, se vor uita la tine cu dispreț”. Ai încercat mai întâi, sau doar presupui? Eu văd o ruptură, ăștia care scriu advertoriale, ăștia care nu scriu advertoriale, sunt ca două tabere politice, stânga și dreapta. Eu sunt undeva pe la mijloc. Și văd la mulți dintre ei puncte comune. Dar pentru că nimeni nu-i interesat de ceilalți, își vorbesc prin articole, datorită acestui unic subiect asupra căruia au perspective opuse. Asta-i o observație generală, se aplică și la cei mici, care scriu adverturi de duzină.

  Referitor la advertoriale, concret, părerea mea e că sunt de înțeles (asta-i lumea în care trăim) cât timp sunt semnalizate ca atare sau puse în bloguri speciale, care pentru aia-s făcute și au stea în frunte.

  Dar, per ansamblu, nu-mi plac. Ceea ce nu mă face să te disprețuiesc, sau să nu-ți apreciez articolele. Sau să nu te apreciez pe tine, ca om. Nu poți reduce un om la un bit – care are fie valoarea 0, fie valoarea 1 – și să spui că dacă gândește așa despre cutare subiect, atunci nu poate fi decât 0. Asta puțin e și greșeala altora, nu a ta.

  Un weekend fain să ai!

  Reply
  1. cami (Post author)

   știi foarte bine de la ce a pornit totul, și ai citit și tu articolele la care mă refer. n-am dat link pentru că nu apreciez traficul gratuit.
   dar, când opinia respectivă se reduce la ”frustrați, supt, lins” – mă-ndoiesc că e ingenuă.

   încercat – da.

   eu scriu advertoriale o dată la câteva luni, sau dacă am chef să particip la SB. nici nu trăiesc din asta, nici nu neg c-o fac. dar când, pentru alea X adv mi se pune eticheta, de către persoane care au făcut și ele, la un moment dat, aceeași chestie, mi se pare normal să mă atac.

   taberele-s tabere. fiecare scrie/citește ce vrea. tu poate nu mă disprețuiești, dar am citit prea multe chestii urâte în ultimul timp ca să nu mă sesizez.

   și dacă-mi vine cineva cu argumentul că ”eu nu mai am ce citi din cauză de reclame” – atunci mi se pare just să trag concluzia că n-are viață personală.

   un week-end fain și ție!

   Reply
 4. Ruxandra Ionita.ro

  N-am participat niciodata la aest superblog si nici nu as scrie pe banda articole care oricum nu au legatura cu ceea ce scriu in mod obisnuit.

  Reply
  1. cami (Post author)

   ok. dar e alegerea ta să faci asta. mă-ndoiesc că ți-a dat cineva în cap pentru că n-ai participat.

   Reply
  2. aiczoom

   Eh, poftim. Exista si oameni care au coloana vertebrala. Felicitari!

   Reply
   1. cami (Post author)

    totul e relativ

    Reply
 5. Cumparatoarea Profesionista

  Da, domne, adverturile tin blogosfera in picioare! Cami rules!

  Reply
  1. cami (Post author)

   nu o țin, dar nici nu o distrug, asta-i clar.

   Reply
 6. Ina

  mie-mi plac advertorialele tale și aș putea să fac o listă mare cu postări scrise pentru superblog, care sunt geniale. hmmm, da’ oare am voie să-mi placă așa ceva?

  Reply
  1. cami (Post author)

   n-ai. la colț! unfriend și block!

   Reply
   1. valentin

    Am pățit-o și eu

    Reply
 7. aiczoom

  De apreciat faptul ca ai reusit sa pui “pulile” in fraza in asa fel incat nu ti-ai adresat vreo injuratura. Stii ce e amuzant? Sunt asociat cu “pitici gratis” chiar daca nu l-am citit vreodata. Mi-a fost recomandat de un prieten bun, mi-a spus si ca voi intelege motivul recomandarii insa am evitat. Ma pis pe pitici gratis si pe tot traficul din blogosfera asta. Eu nu plagiez. Tot ceea ce ai vazut pe blogul meu se numeste creatie proprie. Daca as fi vrut trafic nu scriam pe wordpress. Cumparam domeniu si plateam ca sa fie administrat. Ca Poptamas. Dar ma bucur sa vad ca ati sarit din toate directiile. Este exact ca in bancul ala cu evreii: decat sa omori doi evrei, mai bine arunci o moneda intre ei si ii vezi cum se bat pana la moarte.
  “Your comment is awaiting moderation.” :))) Fantastic! Poti pastra acest comentariu pentru tine. Inca un blog care “se respecta”. =))))

  Reply
  1. cami (Post author)

   vrei să schimb cu lorena lupu în text?
   am sărit, pentru că m-ai atacat fără să fi știut de existența mea. m-ai citit până acum? presupun că nu. pot fi și evreu, dacă asta îți dă mai multe idei.

   da, se respectă, pentru că nu aprobă automat orice spam.

   Reply
   1. aiczoom

    Cred ca esti putin nehotarata. Il imit pe piticigratis sau o imit pe Lorena Lupu? Fa-ma sa inteleg. Maine imi vei spune ca l-am asasinat pe Javra si ca, de fapt, eu sunt fan Spanac si il copiez de la motul alb pana la tot ceea ce scrie. Este o diferenta intre a vorbi la modul general si a ataca personal. Daca niste suporteri de fotbal rup cateva scaune in timpul unui meci, asta nu inseamna ca toti suporterii echipei respective sunt huligani. Te-ai atacat singura pentru ca, daca nu te simteai, stateai relaxata. Intrebari:
    1. Ai scris advertoriale. Ai atacat vreodata pe cineva din blogosfera? Adica ai incercat sa frustrezi pe cineva? Pentru ca este o mare diferenta intre a frustra si a fi frustrat.
    2. Daca un blogar ti-ar propune sa scrii un advertorial despre cat de tare este blogul lui si ti-ar oferi o suma de cateva sute de Lei/Euro, ai face-o?
    3. Cum este sentimentul sa fii prieten virtual cu cineva pe care nu-l agreezi? Doar prin simplul punct comun ca iti poate sustine spatele prin click-uri in momentul in care decizi s-o faci pe curajoasa.

    Te simti mai femeie acum ca ai reactionat dur la o parere “in general”?

    Reply
    1. cami (Post author)

     tre` să fii nesimțit să nu te ataci când ești băgat într-o oală.

     1. da
     2. depinde de blog
     3. nu am de unde ști

     parcă fiecare avea dreptul la o părere, nu? sau se aplică doar la cele care te aplaudă?

     Reply
  2. valentin

   Pitici gratis nu trăiește din blog. Ești bou.

   Reply
 8. amiralul

  Eu am luni cand castig ~ 3000 de lei din advertoriale. Doar advertoriale, fara profitshare si cacaturi de-astea. De ce as renunta la asa ceva? Am si serviciu, culmea… Chiar ma gandeam sa renunt la locul de munca si sa ma axez pe online 100%, oricum e mai profitabil decat un job real.

  Am tot vazut si eu discutii de-astea ridicole in ceea ce priveste advertorialele. Cei care le blameaza sunt cam limitati. Daca ar arunca o privire de ansamblu in jur ar vedea ca internetul e in continua expansiune, iar domeniul vanzarilor online creste incet si sigur. Sunt si multi lenesi carora nu le place munca si prefera sa steie la pc sa scrie, insa lenesii nu vor face mare branza nici cu advertorialele. Practic, din punct de vedere al contentului de calitate pentru Google, un adverorial te obliga sa scrii inca 3 -4 non advertoriale. Nu sunt multi cei care reusesc asta…

  Am evitat sa mai bag in seama pe cei care incearca sa separe bloggerii de bloggerii platiti. Dupa cum spuneam, internetul e in continua schimbare si trebuie sa ne adaptam. Eu nu voi renunta niciodata sa scriu advertoriale atata timp cat vor fi o sursa de venit. E o munca, un job part time si o cale catre un viitor adaptabil si maleabil in acelasi timp. Dovada o fac joburile de “content writer” aparute pe site-uri de profil de genul BestJobs si EJobs.

  Reply
  1. cami (Post author)

   culmea e că eu sunt prea leneșă ca să renunț la job, pentru a trăi din advertoriale. dar generalizările sunt generalizări și tre` să respectăm părerea autorităților autoproclamate.

   știu cum e ca, la cafeaua de dimineață, pe blogurile pe care le citești de obicei, în loc de ceva fain/amuzant/enervant găsești reclamă. dar e alegerea fiecăruia ce vrea să facă cu blogul lui, sau de unde/cum alege să-și câștige banii.

   nu bag în seamă decât atunci când depășesc limita. și limita a fost depășită.

   Reply
   1. amiralul

    Atata timp cat iti vezi de treaba si faci bine ceea ce faci, rezultatele or sa apara. Eu nu cred ca cititorii sunt asa suparati ca apar si reclame. Acelea sunt in plus fata de contentul normal. Isi alege ce il intereseaza si gata. Se pot separa pe categorii, etc… Subiectul asta cu bloggerii care se vand ieftn, cu bloggerii care nu mai sunt bloggeri daca scriu pe bani, mi se pare ceva tipic romanesc. Deci e atata Romanie in subiectul asta, incat nu mai e nimic de spus. Se regasesc toate aici, barfa, ura, dispretul, invidia, minciuna si prostia. Fiecare sa isi vada de ciorba lui si gata. Daca unul se gaseste mai cu motz si arunca cu rahat in ventilator e liber s-o faca. La 25 de ani de la revolutie e normal ca fiecare sa inteleaga libertatea in felul lui.

    Reply
    1. cami (Post author)

     există o diferență între libertate și lipsă de bun-simț.
     și e treaba fiecăruia dacă se vinde, și pentru cât.

     Reply
     1. valentin

      ProfitShare?, se câștigă altfel online 10 min 20 de euro, call me ;)

     2. cami (Post author)

      când oi rămâne în pană de idei

 9. Aniela Deby

  Felicitari. In sfarsit am citit un articol care merita. Ai toate aprecierile mele. Faza cu pulile virtuale se aplica la mai multi. Astia sunt un grup de experti in ceea ce zic. I-auzi s-a nascut om sa se pise pe pitici grasi, lucrurile astea pentru mine n-au valoare, oare cat de prosti informati is cand isi scriu intre ei astfel de articole cum ca noi suntem de cea mai joasa speta? Idioti.

  Reply
  1. cami (Post author)

   nu e un text scris pentru aplauze. știu să fac diferența între umor pitici – umor copipeist. sau opinii.
   și fiecare are dreptul la opinie.
   dar, din câte știu eu, experții se bazează pe fapte, nu pe presupuneri fanteziste.

   Reply
 10. rudia

  :-))
  E al doilea articol pe care îl citesc la tine și care îmi place de mor! Și pentru „combatere” și pentru stil! De la al treilea încolo mă abonez!
  Franc și fără ocolișuri!
  Mă duc să stric puțin blogosfera că Rudia e nouă-n târg și până se prind ăștia „anti” că particip, se termină SB! :-D

  Reply
  1. cami (Post author)

   păi, nu-mi rămâne decât să scriu, nu?
   spor la distrus!

   Reply
 11. Liz

  Haters gonna hate. Indiferent de argumente sau de cine are directia corecta. Dar eu aplaud articolul. Ai niste comentarii pe facebook de la niste oameni care nu au inteles articolul. Si nu ma refer ca nu au inteles argumente, cuvinte sau parerea ta ci nu au inteles unde-i ironie sau sarcasm si nici de unde vine reactia ta (justificata), eh. Dar mi-am revenit cand am citit comentariile de-aici care sunt bune. Amiralul m-a facut sa mai aplaud inca o data. Ma intorc la cafeaua mea.

  Reply
  1. cami (Post author)

   lizu strikes again!
   îs conștientă de hatereală, uneori nu-mi displace nici mie, dar totul are o limită.
   cafea cu pisici.

   Reply
 12. Florin Ruşanu

  Nu știu cum a ajuns articolu’ ăsta în feedul meu, da’ să zicem: am încercat și eu să particip la concursuri de genu’, da’ nu prea mă caracterizează. Când am renunțat, am renunțat în nume propriu și când am început să ocolesc blogurile care scriu pentru concursuri, la fel, am făcut-o în nume propriu, nu pentru că concurenții ar fi nuștiucum.
  Ar fi totuși de subliniat niște aspecte: concursurile astea chiar au stricat niște bloguri care pe vremuri erau mișto. Deși am citit unele articole geniale scrise pentru concurs, pot spune că majoritatea covârșitoare erau scremute și lipsite de substanță. Faptu’ că în feed prefer scriiturile de valoare articolelor scremute amintite mai sus nu înseamnă că nu am o viață ci înseamnă că nu am nici un chef să scrollez km de feed pentru o chestie interesantă. Vrei, nu vrei, în feed ajung tot felu’ de chestii, cum a ajuns acest articol la mine, deși nu știu cine ești și nu aveam habar de existența acestui blog. Pișatu’ pe părerile cititorilor, indiferent din ce zonă a onlineului vin, nu e o chestie chiar sănătoasă pentru un blog. Și nu în ultimu’ rând, când eram mai preocupat de online, era la modă o ipocrizie: oamenii ăștia care își umpleau blogurile de articole rupte-n cur se plângeau peste câteva săptămâni (unii public, alții în particular) că le scade traficu’. Și după ce scriau 30 de articole pe 50 de euro erau dezamăgiți că le cereau unele agenții să scrie pe 50 de lei. Ei, acolo îmi sărea mie țandăra rău, că tu ești ăla care te vinzi ieftin, apoi te plângi că încearcă cineva să te cumpere ieftin. Că tu ești ăla care te piși pe părerea cititorilor, da’ te plângi că ei nu mai vin.
  Per ansamblu, ca om care cunoaște blogosfera românească binidităt, aș înclina să spun că aceste concursuri nu sunt benefice pentru ea, dar nici nu o distrug. Doar plafonează o serie de blogări care altfel ar scrie mult mai bine.

  Reply
  1. cami (Post author)

   plafonează, corupe, strică, oricare variantă ar fi, e o alegre personală. nu poți obliga pe cineva să scrie bine în continuare doar pentru că te-a învățat cu asta.
   eu știu bloguri pe care le citeam cu plăcere și care, din diverse motive, au fost închise. ar însemna să arunc cu noroi în cei care-și închid blogurile, doar pentru că nu mai am eu ce citi?

   Reply
   1. Florin Ruşanu

    Sigur, nu poți obliga pe nimeni să facă nimic, da’ nici pe mine nu mă poate obliga nimeni să nu spun lucrurilor pe nume. Nu mă poate obliga nimeni să nu-i bat obrazul unuia care m-a făcut cititor cu postări bune, pentru ca apoi să-și bage picioarele. Nu mă poate obliga nimeni să nu am o părere, pe care s-o exprim cum cred eu de cuvință, e fix alegerea mea, știi cum zic?

    Reply
    1. cami (Post author)

     e o diferență între a bate obrazul cuiva și a-l face de câcat. și pentru ce? pentru o alegere personală care da, te afectează pe tine, ca cititor. dar blogosfera-i mare. încăpem cu toții.

     Reply
     1. Florin Ruşanu

      De câcat te poți face doar singur/ă. Cei care aruncă cu câcat spre alții, de obicei sfârșesc prin a se murdări singuri.

     2. cami (Post author)

      depinde de cât de des se spală

 13. Ana Naghi

  Am citit pe nerasuflate! Prostu’ moare de grija altuia, zice vorba din batrani, asa ca se explica cine sunt de fapt expertii astia… Daca nu ar fi atac la persoana, nici nu ai baga in seama toti desteptii, dar e greu, oameni suntem.

  Reply
  1. cami (Post author)

   total de acord.
   și nu m-ar fi deranjat dacă ar fi fost o părere contra, frumos argumentată.

   Reply
 14. Durus Octavia

  Imi place ca ai pus exact punctul pe i: “Da pe tine ce te …grija? Fac ce vreau!” Bravo tie pentru acest articol…cred ca suntem multi care suntem in acelasi asentiment si pana la urma restul nu conteaza…nu exista!

  Reply
  1. cami (Post author)

   contează, pentru că n-ar fi nici măcar amuzant să gândim toți la fel. în schimb depinde și ce ton folosești pentru a-ți exprima părerea.

   Reply
 15. valentin

  Lidl îți dă de mâncare. El trebuie să te judece?

  Reply
  1. cami (Post author)

   nu-mi dă de mâncare. de mâncare-mi dau singură

   Reply
 16. Mab

  Nu vreau să enervez pe nimeni, dar eu scriu advertoriale pe 10 lei, 5 lei, două la 4 lei…uneori și gratis :(
  Scriu cu stânga, scriu cu dreapta, uneori scriu și cu picioarele; câteodată nu mă pot opri, am terminat pereții casei și acum scriu de la vecinu’…

  E, așa, ca un microb, nu mă pot opri…Am ajuns să le scriu până și de mână, le las în cutiile poștale, mă fugăresc vecinii, le împart prin oraș.
  Cea mai mare bucurie a mea e Superblog, scriu câte 3 variante la fiecare articol și nu mă opresc nici după încheierea concursului. Un premiu, cat de mic, inseamna un zambet. La fiecare ediție lumea îmi trimite smiley-uri și asta mă face să mă simt întreagă, împlinită.
  Cu toate astea, mulți sunt foarte supărați pe mine pentru această pasiune care zvâcnește în mine încă de la prima ediție SuperBlog. Îmi trimit zilnic mail-uri amenințătoare și scriu zilnic postări despre mine și, din câte am auzit, e posibilă publicarea unui prim volum dintr-un roman despre mine și advertoriale.
  Nu știu dacă e adevărat dar s-a ajuns la concluzia că din cauza mea se termină internetul…Mă tem. Și mi-e teamă că nu mă pot opri. Și că, din cauza mea, populația va rămâne fără job-uri, știri de interes general și poze cu pisici.

  CameliaBucur, te rog mult să mă ajuți. mai mult ca niciodată sunt hotărâtă să renunț la advertoriale, reclame și concursuri blogosferice. De curând, unui băiat i-a dat sângele pe nas scriind despre condiția mea… :( Am întipărite pe retină acele pete de sânge de pe blogul lui.
  O altă persoană a leșinat ziua trecută într-un grup Anti Advertoriale…
  Mă doare.Nu vreau să se ajungă la comoție cerebrală, nu vreau 3 inși într-un pat de spital, nu vreau ca internetul să se termine…
  Ajută-mă…

  Reply
  1. cami (Post author)

   Dragă Mab,

   Acceptarea e primul pas. Tu l-ai făcut! Noi toți credem în tine și vom înființa un grup pentru a te sprijini.
   Ești pe drumul cel bun!

   Reply
   1. valentin

    Mă scuzați că reîntorci, dar, Mab, e tare faza cu primul volum dintr-o carte. Și multă lume chiar a rămas fără job-uri.

    Reply
    1. valentin

     Reintervin *

     Reply
 17. Mab

  nasol-de lume.foarte

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *