Somn ușor!

Nu e un secret că-mi place să dorm. Sunt persoana care doarme în orice condiții: în mașină, în tren, bombardament, petreceri cu boxe și muzică live, cutremur. Țin minte și acum că la cutremurul din` 92 bunică-mea m-a trezit dintr-un dulce somn ca să mă-ntrebe dacă nu mi-e frică. Nu mi-era. Dar am fost puțin supărată că m-a-ntrerupt din vis. Orele mele ideale de somn sunt undeva de la 10 în sus. Să mă odihnesc. Să mă refac. Să-mi reîncarc bateriile pentru zilele în care nu apuc mai mult de 6 ore pe noapte.

Evident că prefer somnul organizat, în pat, fără riscul și pericolul de a fi trezită de cine știe ce întâmplare ieșită din comun.
Și, bineînțeles, tânjesc după somnul ăla odihnitor, în care am pus capul pe pernă, am adormit și mă trezesc de-abia când sună ceasul. Fără întors de pe-o parte pe alta, fără căutat ore-n șir o poziție ideală, fără planuri, gânduri, griji. Că cică pe lângă multe alte chestii, calitatea somnului mai e influențată și de saltea, care înmagazinează factori alergeni, care se pun între mine și somnul meu.

Salteaua mea are câțiva ani buni. Nu spun câți, că nu e frumos să-i divulg public vârsta. Nu e nici hamac, nici scândură, da` cred că i-a venit timpul. Timpul s-o schimb, adică. Nu de alta, da` a căpătat întrucâtva forma corpului meu și nu cred că e semn bun.

Așa c-am căutat saltele. Că-mi place să studiez piața înainte de a mă hotărî. Găsești de toate: mari, mici, ortopedice, antistres, latex, cu arcuri, cu spumă, cu memorie, pentru confort ridicat și management al umidității, pentru o coloană fericită, pentru un somn profund și pentru relaxare.
Dilemă. Eu cum aleg?

Și m-am ghidat ca neofitul, după criteriile minime: duritate, sănătate, confort. În rest, după mine, somnul!
N-am luat o hotărâre definitivă, dar am pus ochii pe vreo două saltele cu care cred c-o să mă-nțeleg.
După ce mă hotărăsc, nu mai rămâne decât să fac comanda – da, on-line – și s-o aștept să vină direct acasă, unde promit s-o aștept cu chef de somn.

Comments (2)

 1. valentin

  Cine-i chef de somn ăsta?

  Reply
  1. cami (Post author)

   toamna

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *