Midnight Caller – Magic Fm

Să nu mă înțelegeți greșit, eu chiar ascult Magic Fm. Că m-am săturat de muzica din comp, că mi-e lene să caut un playlist pe youtube și, de cele mai multe ori, am nevoie de zgomot de fond când îmi beau cafeaua dimineața. Drept urmare, chiar îi ascult.

Ce-ar fi diminețile mele fără Dominique, Liana și Raul? I-am luat la întâmplare, pentru că diminețile mele nu-s tocmai dimineți și da, seara când ajung acasă, tot pe frecvența lor aterizez. Deci îi știu pe toți.
Ce-ar fi cafeaua mea, dacă n-aș ști playlist-ul și reclamele pe de rost?
Cum aș mai ieși în societate fără să știu minimum de știri sau reclamele la Lacalut activ și Sanohepatic?
Cum aș trăi fără ora de muzică fără publicitate sau fără muzica inimii tale?
Viața mea ar fi mai searbădă și mai tăcută fără ei.

Și totuși. Magic Fm e cel mai deprimant post de radio de la Chopin încoace.

1. Să presupunem că ești singur, trist și, eventual, după o despărțire urâtă. Nu-i nimic! Cu Magic Fm, nu te simți niciodată singur!
Ba da, ba da, ești! Ești singur și trist după ce gagica ți-a dat papucii. Uită-te în jur! Mai vezi pe cineva, în afară de tine, de mormanul de șervețele și de tribul de supurații nazale? Mai e cineva prin preajmă care să te bată încurajator pe umăr și să-ți paseze sticla de bere? Până și țigările care ți s-au terminat tot singur tre` să te duci să le iei, că nu-ți trimite Magic Fm livrare de țigări la domiciliu în timp ce tu stau cu inima frântă-n mâini, plângându-ți de milă.
Vocile din radio nu te fac să fii mai puțin singur. Poate doar puțin mai puțin paranoic, că vocile nu-s din capul tău, ci din boxe.
Și faptul că repetă că nu ești niciodată singur când da, tu vezi că ești, nu face decât să-ți adâncească depresia.

2. Vino și tu în comunitatea prietenilor magici, pe facebook și pe internet!
Adică după ce că ești singur, ții să subliniezi chestia asta, învârtind cuțitul în rană. Singurii prieteni pe care i-ai putea avea vreodată sunt doar pe internet. Știa gagica de ce te-a părăsit. Că ești un looser antisocial, care nu-i în stare să păstreze nici o relație, nici măcar de prietenie. Locul tău e pe rețeau de cartier, jucând orice joc patetic on-line, în timp ce asculți melodii deprimante și-ți aduci aminte că nu ești în stare să duci o conversație normală cu o persoană fizică, față-n față. Pentru că nu ești singur decât fizic și prietenii tăi sunt pe facebook și pe internet. Doar acolo.

3. Aici asculți muzica inimii tale. Care inimă? Aia de care e în mii de bucăți? Ce mod mai bun de a o vindeca decât niște muzică deprimantă? Da, nu e nici o problemă! Bagă pe bandă rulantă melodii din alea în care se suferă din dragoste, să mori de dragoste rănită, one more chance, said i loved you but i lied, un actor grăbit și, de ce nu, dă-o și pe aia cu everything i do, i do it for you.
Nu mai ai șervețele, da` oricum trebuia să pui o mașină la spălat, tricoul e perfect pe post de batistă. Bumbac 100%, nu-ți irită nările și da, fiecare melodie vorbește acolo despre tine și despre destinul tău crunt și viața ta amară. Dar nu e nimic! Magic Fm e aici lângă tine. Să-ți aducă aminte că nu mai ai șervețele, dar lor le place mai mult când ești trist.

4. Motivul 4 e strâns legat de motivul 3. Pentru că o persoană tristă e mai benefică pentru economie decât una veselă. Gândește logic: când ești supărat cumperi mai multe șervețele, țigări, băutură, mâncare. Și ești și mai ipohondru. Deci toate produsele la care găsești reclamă pe Magic Fm le vei cumpăra, pentru că ești supărat. Și cauți ceva care să te facă să te simți mai bine. În mod normal, n-ai băga în seamă nici antidepresivele, nici vitaminele. Așa, le-nveți pe de rost și, când cobori după țigări, tragi o raită și pe la farmacie, să te aprovizionezi. Poate-poate îți trece mai rapid.
O vitamină, o bere, o țigară, un supozitor, o melodie deprimantă. Reia. Până când rămâi fără bani, economia înflorește, rating-urile la fel și tu intri în fibrilația aia cu de unde fac rost de bani pân` la salariu? Dublă depresie. Motivul? Da, Magic fm.

5. Bună seara, România, oriunde te-ai afla. Asta te deprimă și mai tare, pentru că-ți aduci aminte ce vârstă ai, că tu ții minte replica originală, de pe vremea când avea un crush pe ăla din Midnight Caller. Ai îmbătrânit, probabil ești singurul prieten magic care știe de unde e replica aia, n-ai făcut copii cu ăla din film, ești singur, cu un morman de șervețele și știi foarte bine unde te afli: în fața compului, rememorând amintiri. Trist. Unde e cutia cu șervețele?

6. Pentru că, atunci când termini șervețelele și tricourile, îți sufli nasul în hârtie igienică. Din cauza asta ai nările iritate și arăți ca Rudolph. Da, din cauză de Magic Fm, că ei continuă să bage muzică lacrimogenă și să vorbească de inimi și dragoste. Și, după ce că-i roșu, te mai și ustură și, dacă te uiți în oglindă, îți dai seama că arăți și nasol, și probabil de asta te-a părăsit. Cine ar sta cu cineva care are nasul ca un clovn? Sau ca un ren din cântecele pentru copii?

7. Singur, trist și cu nasul roșu, pe melodii lacrimogene, chips-uri, snacks-uri și alte chestii nesănătoase. Ce se-ntâmplă? Un coș! Unde? Cât mai la vedere! Cât de mare? Cât un vulcan! Mulțumește postului de radio că, pe lângă Rudolph, o să mai arăți și ca vrăjitoarea cea rea din Alba ca Zăpada. Care-i legătura? Simplu: erai tu, liniștit cu tristețile tale, și te-a plusat cu muzică și amintiri de singurătate. Coșul ăla a apărut singur? În nici un caz! A apărut că ai stat și ți-ai morfotit tristețea, cu suplimente muzicale.

8. Ultimul motiv pentru care Magic Fm e cel mai deprimant post de radio posibil: ești într-o dispoziție de zile mari. Totul merge așa cum ai vrut, soarele strălucește, ai luat salariul, nimic nu pare să te poată dărâma. Bagi Magic Fm ca zgomot de fond și te trezești, peste 2 ore, cu lacrimi în barbă, pentru că n-au fost decât melodii supărate, despre suferința din lume și despre cum a murit Michael Jackson înainte de vreme. Și tu ai fost fan Michael. Dă șervețele încoa`!

Ai putea schimba postul. Ai putea. Da` unde mai găsești playlistul pe care l-ai învățat pe de rost, și muzica aia care-ți place, și vocile alea cu care te-ai învățat și nu te stresează și, pân` la urmă, ce contează niște șervețele în plus? Măcar ai siguranța că-s magice!

Comments (9)

 1. gigi

  :) You’re right..
  Eu vreau 3 șaorme cu dă toate.
  For me, myself and I.
  Radio, nu. Nici prieteni, că toți vor să ți-o tragă. Și la propriu și la figurat.
  Eu mi-o trag când vreau. Cu cine vreau. Noapte bună MagicFM.
  Trag un joint. Vrei și tu? Știu.
  Mișto oricum ce zici tu aicișea.

  Reply
  1. cami (Post author)

   de la șaorme mi se trage

   Reply
   1. valentin

    Prietenii te vor sărac, măi Gigi.

    Reply
 2. Nautilus

  o persoană tristă e mai benefică pentru economie decât una veselă. Gândește logic: când ești supărat cumperi mai multe șervețele, țigări, băutură, mâncare. Și ești și mai ipohondru

  Din câte vâd în jurul blocului, vremurile sunt tare depresive, şi toată lumea se tratează de zor cu cele mai moderne medicamente naturiste: Neumarkt, Ciucaş, Scandic, Babanu, Milcov, Triumf…

  Reply
  1. cami (Post author)

   știam eu că întoarcerea la natură e benefică sufletului

   Reply
 3. valentin

  Înseamnă că ăștia au acțiuni la fabrici de șervețele. Dacă vreau muzică veche ascult Goldfm, numai că în Galați se recepționează doar online. Și nu cred în chestia aia, că nu mai asculți Tarja că-ți aduce aminte de ex-a. Sau de aia pe care o visezi :)) Și de unde dacă asculți Beatles ai 60 de ani sau dacă te uiți la filme din anii 30-40 ai 100?

  Reply
  1. cami (Post author)

   poți să ai. da` atunci nu știu dacă mai auzi fără aparat auditiv

   Reply
 4. provo

  Hehe ,mi-ai adus aminte de faimosul serial.. Nu stiu ce audiente a avut la acea vreme dar mi s-a parut destul de plictisitor . Sa stai sa asculti necazurile altuia uitand de ale tale e pur si simplu lipsa de ocupatie. Am in comp ala cu cripta aaaa amintiri din cripta naiba stie cum ii zice in engleza. Ala trebuie revazut.

  Reply
  1. cami (Post author)

   atunci toată lumea cred că era pe serial. nu de alta, dar nu era altceva mai interesant de văzut
   tales from the crypt!!!

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *