Concedii și agenții

Îmi place să călătoresc și nu-mi place să stau la cozi.
Țin minte perioada aia în care, dacă voiai să cumperi un bilet de tren, trebuia să stai la o coadă consistentă, printre cei care-șiprogramaseră concediul, eventual în grup și nu cumpărau un singur bilet, ci de la 5-6 în sus. Perioada de glorie în care biletele erau cumpărate de la agenția de turism oficială și, uneori, în gară, cu juma` de oră înainte de a pleca trenul. Perioada aia în care, pentru un singur bilet așteptai vreo 10 minute, cu bilet de carton găldui, căruia i se mai adăuga unul ca supliment de viteză, cred, cu vânzătoare țanțoșe și puse pe harță, de la care te puteai aștepta oricând să-nchidă ghișeul, pentru că i s-a făcut de pauză, exact înainte de a ajunge tu la gemuleț. Plus partea aia, cu informații lente, în care nu-ți prezentau neapărat toate datele problemei și, fără să-ți dai seama, te trezeai cu bilet la mare, când tu voiai să ajungi la munte. Și-alți nervi, altă așteptare până se rezolva totul.

De asta m-a încântat apariția agențiilor de turism on-line. Simplu și direct. Fără cozi, fără nervi, fără posibilitatea de a ți se încurca destinația. Găsești oferta, plasezi comanda, în maximum 48 de ore primești răspunsul și, implicit, confirmarea, plătești on-line, rezervarea la hotel se confirmă și ea și tot ce-ți mai rămâne de făcut e să aștepți concediul și da, să te bucuri de el. Simplu și rapid.
Pentru alte întrebări sau nelămuriri, există-ntotdeauna opțiunea de chat on-line, unde ți se va răspunde promt, scurt și la obiect.

Nu știu despre alte agenții, da` așa stau lucrurile pe DirectBooking.ro. Cu o experiență în domeniu de peste 4 ani, aici găsești o gamă completă de pachete turistice, atât cu transport charter avion și autocar, cât și pachete cu transport individual. Grecia, Bulgaria, Turcia, România, Croația, Muntenegru, Spania, Austria, Italia, gândeștete la o destinație, și aici vei găsi ajutorul de care ai nevoie pentru a-ți planifica vacanța. Plus că nu riști să te trezești la plecare că-ți lipsește nu știu ce document vital, pentru că ți se oferă toate informațiile pe care e musai să le știi. Repet, simplu și rapid.

Mă duc să le studiez ofertele. Nu de alta, da` am în plan o sesiune de relaxare în curând. Și, dacă tot i-am descoperit, de ce să nu se ocupe cei de la Direct Booking de partea administratvă, astfel încât să pot să mă relaxez total, încă înainte de a-mi începe concediul propriu-zis?

Comments (2)

 1. oamadetinichea

  Tii, pentru mine călătoria începe fix din momentul ăsta al planificării! E ca un tot din care primul pas e căutatul de hoteluri/hosteluri zile întregi pe diferite site-uri (că citit recenzii ale celor de-au stat acolo plus căutat prețuri ok), urmărit bilete de avion că poate se găsește ceva ieftin (asta dacă nu cumva destinația e aleasă tocmai pentru că am găsit ceva bilet pomană spre locul respectiv). Apoi dacă-i oraș unde sunt niscai chestii pe care îmi doream eu musai să le bifez căutat din nou pe interneți – pentru multe chestii dacă iei bilete/faci rezervări online în avans îs reduceri. După care informații despre transportul în comun -mai niciodată nu merg într-un oraș străin ca să mă plimb cu taxiul- și downloadat hărți pentru că plăcerea mea cea mai mare e mersul pe jos când e vorba de vizitat locuri. E totul parte din călătorie și ăsta e preludiul. Care preludiu, alături de drumul până acolo (cât mai lent și, dacă se poate, cu trenul) fac din toată povestea o adevărată aventură.
  Dac-ar fi după mine agențiile de genul ăleia de-ai zis tu de ea ar da faliment. Afară de cazul în care aș vrea să merg în Antarctica ori ceva asemănător.

  Reply
  1. cami (Post author)

   și cu emoții din alea, gen ”oare găsesc cazare”? da, știu. asta se aplică și la mine,intern.
   da` pe bune că, dacă ar fi să plec în afară, m-aș baza pe-o agenție. la care să fac și eu, în paralel, cercetarea, să nu pierd nimic din senzație.

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *