35 de motive pentru care ești încă tânăr

Știu. Pare că toți din jurul tău s-au vorbit să se nască după revoluție. Unii dintre ei atât de mult după, încât tu dădeai deja bac-ul când ei intrau într-a 5-a. Sau, mai grav, deja terminai facultatea. Vorbesc despre 2000 de parcă ar fi fost în mezozoic, fac schimb de cursuri și au abonament pe autobuz decontat, fără să fie pensionari. Eventual, bunicii lor au aceeași vârstă cu părinții tăi. Acu` o săptămână au votat pentru prima dată și Madonna sau Angelina Jolie li se par demodate. Odată cu ele, te simți și tu demodat, prăfuit și bătrân.

Doar că nu e chiar așa. Nu ești bătrân, ești încă tânăr, și-o să-ți spun de ce.

1. Raftul la care stai cel mai mult în magazin e ăla cu dulciuri. Ciocolată, jeleuri, napolitane, cântărești opțiunile, calculezi bugetul și, până la urmă, ajungi la casă cu toate. Că nu poți rezista tentației.

2. Când îți declari vârsta reală toți fac ochii mari. Te credeau cu măcar 5 ani mai mic. Dacă ești cu adevărat norocos, o să ți se ceară buletinul când cumperi alcool, sau când te duci într-un club.

3. Indiferent de job, cel mai bine te simți într-un bigmen, cu blugi și adidași.

4. Nu deții decât cel mult un costum ”elegant”, c-a fost odată, demult, o nuntă pe care n-ai putut-o evita.

5. În ciuda costumului, n-ai și pantofi care să meargă la el. C-ai fost în bocanci sau teniși.

6. Că faci sau nu cumpărături pe net, mereu o să dai click pe reclama aia cu reduceri la bascheți. Sau la geci de motor. Și de-acolo o să ajungi la tricourile cu imprimeuri neserioase și ceasuri cu Mickey Mouse. Care era desenul ăla animat cu veverițe? Să stăm vreo 2 ore pe desene, zic. Și să-l găsim și pe lupul ăla cu Nu zaietz, nu pagadi!

7. Părinții te consideră un pierde-vară, fără direcție și scop. Și speră foarte vocal c-o să dai la încă o facultate și-o să ajungi prim-ministru.

8. Încă îți repeți, în secret, că job-ul pe care-l ai de câțiva ani deja e doar temporar.

9. Bei bere măcar de 2 ori pe săptămână și nu poți să-nțelegi de cât de prost erai în copilărie, când nu-ți plăcea.

10. Luna nu e lună fără mahmureală. Un shot, boxe, discuții, amintiri, nu mai beau în viața mea și uite că nu-s așa de rangă, încă-mi știu parola de facebook. Și nu mi-am pierdut nici cheile.

11. Mă doare-n dreapta. O să mor. Mai bine caut de net ce am decât să mă duc la medic, că e posibil să-mi facă injecție și trebuie să-i vorbesc politicos, cu ”dumneavoastră”. Vai, o să mor! A, nu e decât fierea! Nu se moare din asta! Unde e berea?

12. Preferi să-ți iei o șaorma decât să gătești, pentru că ai frigiderul gol. Sau să nu mănânci deloc, decât să te duci la cumpărături.

13. Prima întrebare când se-ntoarce oricine din concediu e ”ce mi-ai adus bun?”

14. Îți plătești factura la lumină, da` încă nu știi exact ce e ăla kilowat și nici de ce sunt atâtea rânduri scrise pe ea. Tu te duci și plătești cât scrie acolo, jos, la sold total.

15. Nu știi exact cât sau ce e tva-ul, nu ceri și nu păstrezi chitanțe, habar n-ai cât e salariul tău brut și pe ăla net îl cheltui în așa fel încât să rămâi fără, cu măcar o săptămână înainte de următorul.

16. N-ai cont de economii și nu-ți faci descoperire de card, că ți-e frică de tine, c-o s-o termini într-o zi. Și nici n-o s-o mai pui înapoi în viața asta.

17. Nu te interesează prețul la gresie, faianță, parchet, decât dacă ai câștigat la loto. Și atunci primul lucru pe care-l faci e să dai de băut și, dup-aia, dacă mai rămâne ceva, te gândești la renovat.

18. Uiți să te dai preventiv cu cremă de față în fiecare seară. Oricum e doar preventiv.

19. Nu înțelegi de ce părinții le impun copiilor ora 8 de intrat în casă, sau doar 2 ore pe zi afară. Părinții ăștia pot fi atât de absurzi câteodată!

20. I-ai cumpăra o bere lu` ăla de 16 ani care te-a rugat, și ți-a dat și banii.

21. Colegii tăi, familiști și cu responsabilități, arată de-a dreptul matur. Ca părinții tăi, la 30 de ani. Tu nu pari de-o vârstă cu ei.

22. Te-ncântă ideea de o seară cu jocuri. Comp, boardgames, mim, orice, numai să te joci.

23. Eviți pe cât poți reuniunile de familie. Pentru că mătușa grasă o să te ciupească de obraz și-o să te pupe zgomotos, după care va trece la-ntrebări serioase, de genul când te căsătorești, sau când faci copii. Dacă nu ești căsătorit și ai deja un copil, te va anunța c-o să se roage pentru sufletul tău păcătos.

24. Încă ai dileme de genul ”dar era imposibil pentru Noe să salveze câte o pereche din fiecare animal” sau ”cum a supraviețuit Iona în balenă”. Pentru că ești conștient că e doar literatură, dar încă îți plac poveștile. De asta ai văzut Game of Thrones.

24. Dacă te-ai lovit, te gândești în primul rând ce mișto o s-arate cicatricea aia și ce poveste nouă și captivantă o să ai de zis.

25. Te simți puțin vinovat că nu dai locul bătrânilor în autobuz. Și, din moment în moment, te aștepți să fii apostrofat.

26. Pixuri, penare, jucării multe, la grămadă, le iei, le-ncerci, le studiezi. Dacă nu cumperi pân` la urmă ceva, tot ți le dorești pe toate și ți se par fascinante.

27. Nu-ți faci provizii de iarnă, dar profiți de ale altora.

28. Știi ce e procrastinarea. Și o exersezi din plin.

29. Te exasperează înghețata de ciocolată.

30. Încă mai mănânci, direct din copac, flori de salcâm, zarzăre verzi sau cireșe necoapte. Cleiul de copac încă îți face cu ochiul.

31. Te-ai gândit, măcar o dată, să-ți înlocuiești farfuriile cu unele de unică folosință.

32. Ai cumpărat ceva de care n-aveai neapărat nevoie, doar ca să faci suma necesară să-ți dea Stickeez. Și la McDonald`s te duci mai mult pentru jucărie.

33. Ți se pare amuzant să-ți mâzgâlești colegul cu pixul.

34. Și să-i lipești mouse-ul sau să-i ascunzi tastatura.

35. Te simți direct vizat când auzi vorbindu-se peiorativ de ”generația din ziua de azi” sau ”generația facebook”.

Dacă ai așteptat motivele astea da, ești tânăr. Încă.
Poate nu-s la fel de puternice ca cele pentru care ești bătrân, da` există.
Și, atât timp cât mai poți face un traseu de munte, încerca chestii noi de mâncare, face o formatare, sări la un concert, molfăi un jeleu, râde la o comedie stupidă – nu contează cifra din buletin. Contează că faci ce vrei, îți place și ești tânăr după standardele tale, nu ale unora care nici măcar nu te cunosc.

Comments (23)

 1. Kristy Mafeotu'

  Aia cu mouse-ul am trait-o si eu la munca recent. :))

  Reply
  1. cami (Post author)

   ce oameni, dom`le! cum să-ți sechestreze mouse-ul?

   Reply
 2. boemul

  făcând o medie între postarea asta şi cea dinainte, sunt al naibii de tânăr :))

  Reply
  1. cami (Post author)

   mda, media dă și la mine mai bine. dacă n-aș fi scris eu, parcă m-aș fi luat la bătaie…

   Reply
 3. Nautilus

  Cu toată părerea de rău, faptul că mai poți face un traseu de munte, sau încerca chestii noi de mâncare, face o formatare, sări la un concert, molfăi un jeleu, râde la o comedie stupidă, exersa la sală, cumpăra o maşină modernă din salariul tău nu sunt deloc amuzante.

  De fapt sunt ale Dracului de triste :)

  Cam aşa, ca în bancul cu evreul care s-a rugat în fiecare zi să câştige la Loto.

  Rromânii verzi dacortodocşi care votează Puie Monta râd precum cretinii la bancul ăsta.

  Cel mai mare noroc pe care l-ar fi putut avea evreul era să nu fi câştigat niciodată la Loto.

  Reply
  1. cami (Post author)

   realitatea nu e niciodată amuzantă.
   iar mie-mi place bancul cu evreul, nu sunt nici rromân, nici dacortodocs, și puie monta îmi displace la fel de mult pe cât îmi displace faza cu românica. dar da, bancul mă amuză în continuare.
   oi fi evreul care n-a câștigat niciodată?

   Reply
 4. valentin

  La cum ai încheiat mă simt ca Benjamin Button. Anul ăsta am urcat la 2000 m în regim de forță și viteză, m-am dat la rețete japoneze, formatare fac la calculatorul vechi de plictiseală, sărit la concerte – checked, jeleu poate nu, dar gumă da, comedie stupidă recomand ‘Las Brujas de Zugarramundi’, cu ceva elemente românești și legende spaniole. Oare o să ajung la 14 ani, virgin?

  Reply
  1. cami (Post author)

   la 14 ani, nu-i grav. să te văd când ajungi la grădiniță cum mai intri pe net

   Reply
   1. valentin

    Păi internet nelimitat și WiFi peste tot, inclusiv la țară. Cred că o să mi-l permit din alocație.

    Reply
    1. cami (Post author)

     da` cine-ți dă ție alocația pe mână la grădiniță?

     Reply
     1. valentin

      No, shit! N-am voie? Unde-i postarea cu motivele de bătrânețe?

     2. cami (Post author)

      am zis eu că n-ai voie? am zis că nu ți-o dă nimeni. e o diferență.

 5. valentin

  Cred că m-am exprimat un pic greșit, sau nu. Presupunem că n-as avea probleme cu operarea netului. Dacă aș avea acces la internet, înseamnă că mi-l plătește careva. Dacă nu am acces la alocație înseamnă că o încasează careva, care ar putea fi aceiași persoană care îmi lasă acces la net. Deci, tot din alocație se achită. Și până la urmă, de ce să nu-ți dea nimeni alocația, să vadă măcar dacă o bei sau fumezi? Doar sunt atâtea pensii care ajung la copii/nepoți care sunt băute și/sau fumate. :D

  Reply
  1. cami (Post author)

   ne înțelegem separat. eu spuneam că e foarte posibil nici să nu-ți dea alocația pe mână, nici să-ți plătească netul. că la 4 ani, nu se prea uită lumea la ce vrei tu. și, regresând în vârstă, tu știi ce vrei, da` nu mai poți avea.

   Reply
   1. valentin

    Hai să punem 5 ani, să nu fie satisfacția guvernanților. Tocmai, întreb, de ce nu s-ar tine cont de ceea ce vrea cineva la 5 ani? Iar dacă majoritatea n-ar ține cont, prefer postarea cu bătrânețea. Chiar, care o fi motivul pentru care nu s-ar ține cont ce vrea un copil de 5 ani?

    Reply
    1. cami (Post author)

     cred că depinde de copil și de părinți. fără generalizări

     Reply
 6. ActiveNews

  Super blogul. Il citesc cu mare placere de fiecare data. Felicitari.

  Reply
  1. cami (Post author)

   ms, ms

   Reply
 7. mihaela

  Dupa criteriile astea io n-am fost niciodata tanara :((

  Reply
  1. cami (Post author)

   Imposibil! Mai citește o dată, clar ai ratat niște puncte!

   Reply
 8. Creve

  Eu unul nu mă identific în toate. În aproximativ jumătate din ele :D

  Reply
  1. cami (Post author)

   merg și variațiuni pe aceleași teme, nu tre` să fie fix doar astea

   Reply
 9. Pingback: 35 de motive pentru care esti inca tanar | Dreena & Issel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *