Redecorare de primăvară

Poate o să pară puțin ciudat, dar sunt genul de persoană care e în stare să se plimbe cu orele în căutare de mobilă. Că am neapărat nevoie sau doar îmi imaginez cum ar fi să redecorez și-s la vânătoare de idei, îmi place mobila. S-o văd, s-o cumpăr și da, s-o montez. Nu în stil pro, piese imense și complicate, dar mă descurc să montez, la nevoie, un șifonier și câteva dulapuri.
În altă epocă, m-aș fi făcut tâmplar și montator profesionist de mobilă.

Dacă până acum câțiva ani vânătoarea de mobilă se limita la partea fizică exclusiv, recent am trecut la un nou nivel: caut on-line, cercetez, compar și de-abia dup-aia trec la partea cu ajuns în magazin, văzut, acceptat, cumpărat, transportat acasă și de-abia dup-aia montat.

Și aici vine partea dificilă, pentru că reușesc destul de rar să găsesc exact ce vreau.
Că nu e pe culoarea pe care mi-o doresc eu, că nu se potrivește ca dimensiuni sau că, pur și simplu, nu avem acel clic.
Caut de jumătate de secol prin magazine un anumit tip de șifonier. Nu știu exact cum ar trebui să arate, dar nimic din ce am văzut prin magazinele fizice nu m-a convins. Banal, prea folosit sau doar nu pe filmul meu.

Așa c-am decis că ultima variantă pentru mine e mobila la comanda. Puțin de-aici, puțin de colo, o culoare împrumutată de la alt model. Cu 2 uși? Dar de ce nu cu 3? Cu oglindă? Cu! Rafturi? Multe, cât mai multe. Loc pentru umerașe? Nu foarte mult. Nu folosesc atât de multe umerașe pe cât loc oferă majoritatea șifonierelor. Îs mai mult tipul de persoană cu rafturi.

Ultima chestie la care trebuie să mă hotărăsc e culoarea. Da, știu, am zis că e importantă, dar nu mă pot decide între un negru total și-un albastru spre gri. Bineînțeles, a doua variantă ar presupune să mai fac o tranșă de mobila la comanda, pentru c-ar fi în antiteză totală cu restul camerei.

Când cumpăr? Nu știu. Dar mă relaxează să-mi fac planuri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *