Ce-am făcut de Pride

Eu n-am văzut nici un grup de gay făcând un contra-marș la nici o adunare de pupat de moaște.
Homosexuali, lesbiene, transexuali, transgender, bisexuali, adunați într-un grup compact, eventual îmbrăcați în curcubee, să protesteze împotriva pupatului neigienic de moaște, împotriva popilor cu barbă, cădelniță și BMW, sau împotriva icoanelor care plâng, crucilor din copaci și a feței lui Isus din măr.
Că asta fac oamenii. Unii se pupă cu persoane de același sex, alții pupă oase de necunoscuți.

Eu n-am văzut nici un grup de femei care au făcut vreun avort sau care vor pur și simplu să aibă dreptul să facă unul, protestând în fața maternităților unde, înăuntru, alte femei țipă, se-ncordează, sau sunt anesteziate în timp ce se chinuie să nască. Sau în fața unei biserici, în timpul unui botez.
Că asta fac femeile. Unele nasc, altele vor să aibă dreptul să nu. Fără să vină vreun creștin să-i dea cu Biblia în cap pentru că a hotărât să se opună voinței divine.

N-am văzut nici un grup de cupluri în ”concubinaj” să protesteze în fața Stării civile, în timp ce alții stau la coadă să se căsătorească.
Nici un grup de fumători în fața unui loc exclusiv de nefumători, împărțind țigări aprinse și aruncând cu pachete, brichete și chibrituri în ei.
Atei în altar, făcând scandal în timpul slujbei. În afară de Pussy Riot. Da` acolo era un protest mai mult politic. Și erau în Rusia. Rusia nu se pune.
Persoane active sexual și celibatare care să protesteze în fața bisericilor pentru că înăuntru e o liotă de virgine. Sau de cupluri care fac sex ordonat, cu soțul din dotare, lumina stinsă și-o mână-n sus, să-l atingă pe dumnezeu.
Poligami care să se isterizeze că alții sunt monogami.
Cupluri care-și doresc copii, dar nu-i pot avea – împotriva celor care fac copii pe bandă rulantă, dar nu se-ngrijesc de ei.
Iubitori de animale care să ceară să n-ai voie cu copilul în mall.
Femei care să ceară ca bărbații să n-aibă voie la manichiură.

Și, în general, oameni care vor drepturi egale, să militeze împotriva drepturilor celorlalți.

Oamenii cu drepturi vor ca doar ei să aibă drepturi. Cu argumente religioase sau pur egoiste.
De parcă având dreptul tău, le micșorezi dreptul lor.
De parcă pe el, bărbat, profesor de istorie, cu 1 copil, casă, mașină, rată la bancă și-un venit lunar de 1200 de lei îl afectează direct că tu, bărbat, agent imobiliar, fără copii, cu casă, mașină, rată la bancă și-un venit lunar de 1200 de lei te căsătorești cu un bărbat. Nu te cunoaște, nu știe că exiști decât ca o altă persoană din cele 7 miliarde de pe Pământ, dar să ai aceleași drepturi ca el, îl râcâie. Nu-i schimbă cu nimic existența, dar nu vrea. Înțelegi? Nu vrea. Pe aceeași logică pentru care tu n-ai vrea ca un cutare de la capătul celălalt al globului să-și picteze sufrageria în verde. Că ție nu-ți place verdele. Nu-l cunoști, n-o să fii niciodată în sufrageria aia, dar pur și simplu nu vrei.
De parcă suntem cu toții legați prin cordonul ombilical și trebuie să avem aceleași dorințe, afinități, plăceri, reacții – toate obligatorii prin lege.

Și măcar dacă ar fi lege pură. Când rămân fără argumente, aici oamenii cu drepturi apelează la legea bisericii.
O biserică pe care eu n-o recunosc. Pe care tu n-o recunoști. Dar care are mai multe drepturi decât oamenii cu drepturi și care vrea ca tu să nu le ai niciodată.

Dacă tu capeți drepturi, restul oamenilor cu drepturi nu și le pierd pe ale lor, biserica-și pierde din oi. Pierde controlul. Și controlul e important când propovăduiești monogamia, și heterosexualitatea, și anti-anticoncepționalele bazându-te pe faptul că omenirea provine dintr-un bărbat, o femeie și cei doi fii ai lor.

Revenind. Înainte de marșul Pride de ieri, a fost un contra-marș. Format din familiști religioși și religioși nefamiliști.
Și-n tot timpul ăsta, am băut bere și-am pus o mașină la spălat. Pentru că drepturile nu-ți sunt recunoscute pentru c-ai mărșăluit, la fel cum nimeni nu ți le poate nega doar pentru că ceilalți latră mai tare și-au o poză c-o icoană pe post de stindard.

Comments (9)

 1. valentin

  Ai dreptul să spui nimic.
  Ai dreptul să adopți copii. Single.
  Ai dreptul să iei credit. Cu girant. Cu garanție ipotecară iei sigur.
  Ai dreptul să faci testament.
  Ai dreptul să vezi orice pacient după vreun accident.
  Ai dreptul să scrii, să iubești?

  Reply
  1. cami (Post author)

   probabil ar trebui să ai și dreptul să trăiești cum vrei, fără condiții scrise cu litere mici.

   Reply
 2. provo

  Am dreptul sa daram niste biserici si sa construiesc niste scoli sau niste spitale?

  Reply
  1. cami (Post author)

   mnu cred.cu toate ca multi te-ar aplauda

   Reply
 3. Magda

  Cât timp nu îngropăm mentalități medievale, nu va exista nici un fel de progres. Cred că într-o țară, în care încă ești apropae linșat de un grup de babe teroriste, pentru că nu te îmbraci în negru un an de zile roată, că în timpul doliului nu faci 50 000 de pomeni și nu pupi fiecare bulgăre de pământ de pe mormanântul celui decedat, că trebuie să dai calul, porcul, vițelul la pomană, că așa cere tradiția, fără să țină nimeni cont de truda financiară, e deprimant, dar nu poți protesta că se răsucește mortu în mormânt….

  Scuze că sunt puțin off-topic, dar cred cu tărie că uneori ar trebui să protestăm împotriva imbecilității. Pentru că a ajuns la cote alarmant de mari….

  Magda

  Reply
  1. cami (Post author)

   și, cumva, tot la BOR ajungem. care alimentează imbecilitatea, pentru că altfel ar rămâne fără fonduri.

   Reply
 4. Mihai

  A fost nasol pride anul asta. De ce se mai face in fiecare an?

  Reply
  1. valentin

   O fi să ne aducă aminte că încă mai există niște idioți care umblă cu icoane și cruci pe stradă incantând “înger, îngerașul meu”. Poate pot fenta legea, poate e nevoie de o lege care să le certifice legătura. Poate ar trebui să protesteze două săptămâni și gata sau poate e mai bine an de an.

   Reply
   1. cami (Post author)

    că cică dacă nu ești vizibil, nu exiști

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *