Retrospectiva săptămânii 12-19 iulie 2015

A fost o săptămână plină. Totul a fost disecat până la sânge. Când au ajuns la os, au continuat să taie, pentru că mai vine o săptămână. Da` așa, în linii generale, cam asta s-a întâmplat:

1. Concert Robbie Williams
Mișto concert, da` apă puțină, cozile la apă imense, prea puține locuri de unde o puteai cumpăra, raportat la numărul celor prezenți.
Lamentări că n-a fost apă.
Păreri pro și contra.
C-ați fost imbecili că v-ați dus la Robbie Williams. Nici măcar nu e așa cunoscut, și mai cântă și cover-uri.
Eterna glumă cu ”cine e ăsta?” sau ”ce mi-a plăcut în Good morning, Vietnam! Păcat c-a murit!”
Ce lătrăi notorii, după ce că v-ați milogit pentru invitații gratis, vă mai și plângeți?
Concertele-n România îs de câcat! Vin numai expirați. Organizarea pute. De ce vă lăsați călcați în picioare, muiștilor? Dacă nu s-ar mai cumpăra bilete, dacă ne-am mobiliza, poate ar începe să ne respecte, și să fie concerte ca-n afară!
Hateri! Numai hateri. Mie mi-a plăcut concertul, chit c-am așteptat 3 ore pentru o apă, a meritat să prind 40 de minute de concert, de când așteptam să-l văd pe Robbie, love forever Robbie, ce te fute grija, am cumpărat biletul pe banii tăi?
Notă personală: Pentru că nici un concert nu poate să satisfacă pe toată lumea. Mai ales dacă ”toată lumea” e români.

2. 7 băieți din Vaslui au violat o fată
Bine, au violat-o acum aproape un an, da`s liberi, și-n viață, în continuare.
Pagină de Facebook de susținere a violatorilor și de blam public al victimei, făcută de mama unuia dintre ei. Închiderea paginii.
Isterie în restul țării, că nu e posibil așa ceva.
Vasluiul rămâne liniștit. Mereu aproape de fii săi. Pentru că-n Vaslui, femeia e curvă din naștere și și-o cere din fașă. Și bărbatul trebuie să se elibereze undeva. Că-n Vaslui, dacă femeia e curvă, bărbatul e animal. El nu mai poate să gândească, odată ce i s-a sculat. În Vaslui e ca-n basme: la fel cum exista paloșul fermecat, aici există penisul fermecat care, activat, preia controlul și nu mai e vina posesorului, e vina pesoanei care l-a activat.
Păreri împărțite.
Petiții on-line pentru arestarea violatorilor.
Denigrarea lor.
Denigrarea victimei.
Păreri autorizate despre viol, bărbați vs femei, ”nu înseamnă nu”, impactul emoțional al violului asupra femeii, povești despre cum am fost violată sau cum aproape am fost violată, legislația în alte state, ce ar merita ei, ce ar merita ea, situația lor financiară, situația ei sexuală și, până la urmă, dacă ei sunt cu frica lui dumnezeu, ce părere are BOR despre asta. BOR tace, că-n Biblie violul e cam incert.
Notă personală: Dacă am chef să merg în mâini, goală, cu picioarele crăcănate, nu înseamnă că mi-o cer. Și dacă zic ”nu” și tu crezi că ”mi-o cer”, e viol. Dacă nu te poți controla să nu ți-o bagi în fiecare persoană despre care crezi că și-o cere, poate ar trebui să neutralizăm elementul incontrolabil. Castrare chimică. Asta dacă mai ești disponibil până atunci, pentru că nu știu cum e în Vaslui, da` eu susțin ”ochi pentru ochi”.

3. Canicula revine
Cod galben.
Lamentări despre cum de ce e atât de cald vara.
Articole despre cum să te ferești de caniculă, cum vara face victime și cum n-ai un ștrand decent și accesibil în Galați unde să te răcorești de la atâta caniculă.
Dacă nu poți să tragi la răspundere vremea că e prea caldă – cu toate că da, e vară – supără-te pe politicieni că nu e apa ieftină, că nu e apă caldă, că nu-s piscine și că factura la curent e prea mare.
Notă personală: E vară. E climă temperat-continentală. 4 anotimpuri. Au fost și 44 de grade și n-ați mai murit. Da` așa de bine e să te plângi!

4. Delia – Da, mamă
E plagiat? E plagiat, sigur, că sună a Eminem, da` în altă gamă. Da` parcă n-ar fi totuși, dacă e să ne luăm după toate melodiile care au note comune. Nu, nu e plagiat.
Dar ce mesaj transmite tinerilor? Că e ok să bei la o depresie? Inacceptabil!
Că e prima piesă care vorbește de alcool în exces. Stai! Nu e prima piesă, da` o cântă o femeie. Și o femeie n-are voie să bea, că e dizgrațios. Sau măcar să nu recunoască.
Notă personală: Cortina funcționează încă. Se isterizează că o femeie cântă despre înecatul durerii în alcool (pur ipotetic și cu titlu de versuri de melodie), dar n-au nici o problemă să-i găsească scuze unui bărbat beat care violează o femeie (real), pentru că nu mai gândea clar.

5. Parcarea din micro 19
E bine că s-a făcut. E bine. Avem locuri de parcare și și-a respectat și primarul promisiunea, măcar o dată.
Da` nu-s mașini în ea, că lumea parchează tot pe trotuar, și parcarea-i goală, și spațiul de joacă mic, și-n leagăne se dau golanii.
E vina primarului că nu dă amenzi pentru parcări neregulamentare și-a făcut un loc de joacă așa de mic, încât leagănele, pentru că sunt puține, se strică imediat, că se dau în ele și ăia mai mari, cu multe kile în plus.
Ce risipă de bani locali, ce hoț primarul!
De ce nu vine de la el de acasă, să dea amenzi? Sau, mai bine, să mute fiecare mașină în parcare, să supravegheze leagănele și cine se dă în ele și, eventual, să strângă și cojile de semințe pe care le-au mâncat locuitorii pașnici din 19 pe bordură. Că e vina lui, că el a vrut bordură la parcare!
Notă personală: Galați-ul e un oraș mare. Populația e formată din foarte mulți sidecsiști, atrași de magia locurilor de muncă bine plătite și-a unui apartament, învățați să judece ca pe ulița principală și să creadă ce le spune gazeta. La un oraș așa de mare, gazeta principală e Viața Liberă. Care are un dinte împotriva primarului. Sau a partidului. Nu se face ceva? Evident, nu e bine. Se face ceva? Evident, nu e bine. Că se putea face altfel, că se putea face ceva în plus, că acel ceva se putea face cu bani mai puțini. Oricum ar fi, nu e bine. Și dacă tot nu e bine, c-așa zice gazeta, de ce să nu fim nesimțiți în continuare, ca pe ulița principală?

Cât despre mine, ca să fie retrospectiva completă, aflați că-s bine, ceea ce vă doresc și vouă!

Comments (14)

 1. geo

  vai, da’ de ce nu se întâmplă asta cu castrarea mai repede, oare? că deja ne strângem mulți

  Reply
  1. cami (Post author)

   că trebuia să se întâmple, da` s-a pierdut undeva pe drum

   Reply
 2. valentin

  Dacă era concertul la Cluj se plângeau de distanță. Că așa era inițial. Prodigy au aruncat cu sticle de apă la EC, prin contract. Mulțumiri.
  Da, mamă, ”sunt fotbaliștii satului” aveau tot dreptul, ei trebuiau să-i dea o lecție. NOT! Și revenim la primarul satului. ”A fost fotbalist coae”. Da, și a făcut a făcut la fel ca senilul de dinainte. Vorbesc de actualul MS, nu face nimic în plus ”decăt” bătrânelul.
  Este caniculă, ne hidratăm cu bere, cine poate.
  Galațiul e un oraș poluat. Din ce punct de vedere vrei.

  Reply
 3. cami (Post author)

  tu nu știi să te plângi. tre` să iei lecții.

  Reply
  1. valentin

   Încerc să copiez, dar nimic nu fac bine. Și toți mă condamnă că-i copiez, și-și condamnă propriile acțiuni. Eu ce să mai înțeleg? Ce vreau să fiu sigur, sunt satanist dacă am fost la robbie wiliams?

   Reply
   1. cami (Post author)

    de ce ai vrea să copiezi?

    clar da!

    Reply
    1. valentin

     În primul rând să văd ce comportamente de-ale lor nu le convine. Al doilea o să-l scriu eu undeva. Mai mult îmi place să dau ”omului” dreptate. Acolo este fun maxim. De fapt, nu poți râde cu gura până la urechi, ca-n filmele lui Charlie Chaplin, câteodată te întristezi, deși, în sinea ta tu le cam zâmbești.

     Bănuiam eu ceva, o fi de la desenul pe față copiat de la Kiss, ce mai copiază artiștii ăștia. N-am fost, dar l-am văzut live la TV, se pune oare? Românii ăștia îi copiază pe nemți, dau concerte live, o fi Deutche Telekom de vină?

     În Vamă s-au copt fragii, de fapt, s-au și trecut. Nu e vreun urs cu care să te bați pentru ele. Dar Vama e pentru sataniști.

     Reply
     1. cami (Post author)

      iar ai luat-o pe arătură

 4. valentin

  Fie vorba între noi, din arătură am scris-o, la propriu, la figurat, oare așa o fi?
  Agitație mare pe căldura asta.

  Reply
  1. cami (Post author)

   oare?

   Reply
   1. valentin

    Curiozitatea a omorât pisica. Vorbă de lemn. Am văzut pisici moarte de curiozitate. Mai grav sau nu, atunci când le legi au o curiozitate morbidă. Ceea ce nu justifică credința omului/femeii de a lega.

    Reply
    1. cami (Post author)

     prea profund

     Reply
 5. florin

  Te apucasi de acrobatii erotice?:) Glumesc, dar tu ai dreptate, societatea trebuie sa fie libera dar si aparata de descreierati..E mult de spus, dar ar trebui mai putina ipocrizie si mai mult adevar pus la baza oricaror contacte sociale..Ca nuditatea e banata, pe cind violenta nu, hai sa fim seriosi..Eu as avea mai multa incredere sa discut cu un nudist, pentru ca el a trecut de tabu-uri, si a suportat si oprobiul socialului asta ultra-pudic..In fine..E multe..
  I-au condamnat pe cretinii aia cu violul, cazul e semi-rezolvat, dar cica sint mii de cazuri prin tara..Mentalitatea e inca mult in urma..

  Reply
  1. cami (Post author)

   multe chestii sunt banate fără a fi nocive, doar din cauza lipsei de informare.

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *