3 milioane de semnături pentru modificarea Constituției

Uneori, din ce în ce mai des în ultimul timp, am senzația că majoritatea e formată din dobitoci.
Majoritatea aia pe care o vezi pe stradă, la știri și, din ce în ce mai des, pe Facebook.

Și nu vorbesc despre ăia care dau share la absolut orice post, care le promite să câștige ultimul model de iPhone, nici de ăia care chiar citesc cu atenție sporită orice articol care începe cu ”Incredibil! N-o să-ți vină să crezi! Dă click aici ca să…”, nici măcar de cei care țin să te informeze de 5 ori pe oră unde sunt, ce simt în acel moment, ce face puiul, minunea de a fi mămică, revolta împotriva vaccinurilor, cât de plini de sentimente sunt, citate motivaționale sau alte nimicuri din astea.
Ăștia măcar îs în cercul lor mic, ancorat de net, în care nu fac nimic. Nu schimbă nimic. Creează câțiva nervi, omoară câțiva neuroni, scroll în jos, și-ai scăpat de ei.

Nu. Vorbesc despre majoritatea care chiar are câte o idee, singulară și cam fixă, pe care chiar o pune în aplicare.

O propunere legislativă poate fi înaintată Parlamentului de către un grup de minim 100.000 de persoane cu drept de vot, din cel puțin un sfert din județele țării.
Luni, la Senat, va fi depusă o propunere legislativă, semnată de 3 milioane de români cu drept de vot, pentru schimbarea Constituției. O fi o chestie vitală, o să vă spuneți. Ceva revoluționar care să scape România de corupție, sărăcie, prostie. 3 milioane e un număr important. Cu 3 milioane de oameni în spate, dărâmi guverne, faci revoluții, schimbi cursul istoriei. Trebuie să fie o propunere majoră, ceva se va schimba, finalmente, în bine. Să fie anti-corupție? Să fie despre împărțirea bugetului? Despre cine poate ocupa funcții în stat? Despre cum să rezolvăm salariul de 1000 RON pe lună? Ceva-ceva deștept trebuie să fie acolo, dacă au semnat-o 3 milioane de oameni!

Știți pentru ce au semnat 3 milioane de oameni? Din ăștia, care au drept de vot și care or să voteze și anul ăsta, și la următoarele alegeri și, cel mai probabil, măcar 10 ani de acum încolo? Știți pentru ce s-au coalizat? Pentru ca, în Constituție, să fie specificat că, în România, familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Să scrie acolo, negru pe alb, că, dacă ești gay, nu te poți căsători.
Pentru 3 milioane de români este foarte important ca 2 bărbați sau 2 femei să nu se poată căsători. Să nu aibă actul ăla legalizat. Să nu poată să beneficieze de toate chestiile de care beneficiază 2 oameni căsătoriți. E foarte important să știe că, datorită lor, România devine, încet-încet, gay-free.
Dacă chestia asta e votată, vor răsufla ușurați și se vor gândi că-s mai frumoși în ochii domnului, c-au alungat păcatul din țară. Probabil vor aprinde câteva lumânări, se vor bate reciproc și creștinește pe umeri, și-or să-și spună c-au făcut primul pas către rai.
E bine de știu că bunăstarea familiei române e strâns legată de nefericirea sau inexistența familiilor altora.

E cam pe același plan cu ăia care au lătrat că vor lege antifumat radicală. Care s-au bucurat că fumătorii nu vor mai avea cum să fumeze în public. NICIODATĂ, NICĂIERI. Cu toate că, personal, nu i-ar fi afectat existența anumitor baruri exclusiv pentru fumători. Și-n condițiile în care se făcea apel la toleranță, îți urau să mori de cancer. Că din banii pe care îi cotizează ei la sănătate, se tratează și bolnavi de cancer pulmonar. Posibil fumători. Cel mai probabil, plătitori de asigurare medicală, și ei.
Cam tot pe acolo.

Este bine că putem observa că, la nevoie, românul știe să fie solidar. Să-și ceară drepturile. Să înainteze propuneri legislative care să-i schimbe viața în bine.

Eu n-am văzut 3 milioane de oameni să se adune, să semneze și să ceară executarea referendumului din 2009, când s-a cerut parlament unicameral, cu maximum 300 de membri.
În momentul actual, sunt 588 de parlamentari. Care stau pe banii noștri. Stau, că de produs, nu produc nimic. Pentru populație, adică.
Tot modificarea Constituției era necesară și pentru chestia asta.
În condițiile în care, în ultimul an, parlamentarii și-au mărit pensiile speciale lunare la sume la care salariatul de rând ajunge cam într-un an. Fără să vorbim de restul beneficiilor pe care le au în timpul mandatului. Fără să vorbim de salariile pe care le au.
Nici că e posibil să se adopte legea ”regretului efectiv”, astfel încât ăștia cu evaziuni fiscale majore să scape mai ieftin și mai ușor.
Nu s-au isterizat românii nici când parlamentarii au votat să aibă imunitate dacă și-au angajat rudele la cabinete înainte de 2013.
Nici când și-au aprobat imunități peste imunități în stilul în care, nici dacă s-ar dovedi că-s Charlie Manson, amestecați cu Hitler și cu Al Capone nu știu dacă ar putea păți ceva.
Nici când au hotărât, tot de capul lor, că președintele n-are voie să trimită o lege spre reexaminare decât o singură dată. Lege pe care, de altfel, dacă parlamentarii o votează, președintele e cam obligat s-o aprobe, că așa funcționează Constituția noastră.
Nici când s-au hotărât că nu le mai convine clasa politică, dar n-au insistat îndeajuns de mult pentru dizolvarea Parlamentului.

Singurele dăți când romaânii s-au adunat mai mulți au fost în `89, după Colectiv, și pentru interzicerea căsătoriilor gay.
Pentru că asta din urmă e prima pe lista priorităților la noi.

Și tare mi-aș dori să văd cum se schimbă în bine viața celor care au semnat, dacă legea va fi aprobată.
Să văd cum, pentru că ei vor familie din femeie și bărbat, o să le crească nivelul de trai.
Cum or să le-nflorească salariile, cum or să aibă cu ce să-și hrănească toți copiii, inclusiv ăia care au câte 7, că e păcat să avort sau prezervativ, cum vor găsi job după job, în stilul în care n-or să mai reușească să le refuze.
Cum sistemul sanitar n-o să mai fie nici murdar, nici corupt. Cum învățământul o să fie strălucit. Cum n-or să mai existe nici săraci, nici orfani, nici violență, nici mizerie, nici nesimțire.

Pentru că, dacă s-au coalizat 3 milioane de oameni, trebuie să fie ceva cu adevărat important!

Comments (35)

 1. deus_pax

  3000000? un roman din 5 si eu habar nu am? 3000k nu se pot obtine altfel decat printr-o campanie URIASA ori eu nu am auzit NIMIC chit ca in jurul meu colcaie informatia. Uite, stiu de exemplu CHIAR SI despre bianca dragusanu cum ca (cel putin teoretic) ar fi gravida – asa de adanc sunt infipt in cotidian. De asemenea, din punct de vedere statistic ar trebui sa am cel putin cateva rude, prieteni, cunostinte care potential “ar fi” semnat o astfel de ineptie – ghici ce – nada. Singura explicatie, se vede de pe luna ca-i facatura – s-a dat ordin pe unitate (referinta pur literala! nu-i figura de stil) fiecare biserica sa vina cu una suta saizeci si anume patru de semnaturi si gata. Si o s-o voteze. Si? Oricum actul de casatorie in sine e cea mai mare aberatie ever. Deci cum ar veni matale scapasi. Iti ordon sa rasufli usurata. Dar ce ma fac eu daca maine vin astia cu 40 de miliarde de semnaturi cum ca heterosexualii sunt obligati sa se casatoreasca cu persoane de sex opus DESEMNATE de catre GUVERN in ordinea numerelor de pe tricou, tricou, bineinteles, la randul lui obligatoriu, votat si el la vremea lui… simt camelieni zambind…nu zambi camelianule… subsemnatul insusi este rezultatul unei astfel de tampenii – iar parintii mei au facut parte din hoarda de idioti care livrau copii pe banda comunismului… (asa-i ca nu-s tocmai un copil iubitor?)
  Alta si mai si – auzisi de teoria big bang-ului (ce denumire absurda) – stiai ca impotriva a ceea ce crezusi mata pana acum 3 secunde de fapt fu votata? O teorie stiintifica votata? Deci matematica-i flexibila? Ei da, vezi mata, nu-i vorba de matematica, e vorba de punerea in acord intre cosmologie si teoria creationista – mai sa fie… daca votam unanim de maine pamantul isi poate relua pozitia in centrul sistemului solar, de unde fu smuls acu’ “neshte” sute de ani (500? au trecut ca ieri…) de taica Kepler cu forceps-matematica lui pe vremea cand lumea nu vota iar focurile nu erau de tabara ci de vrajitoare…

  P.S. Si nu mai rade, ok? incerc sa fiu serios! :P

  Reply
 2. cami (Post author)

  Am răsuflat ușurată, să știi. Da` de oprit din râs n-am putut, oricât am încercat. M-am chinuit, m-am gândit la chestii triste, am recitit și tot nu m-am oprit. E grav?

  Tricourile au doar numerele votate, sau și culoarea? E important să fim atenți la detalii.

  Dar da, oricât de improbabil ar părea, 3 milioane! Bineînțeles, cu sprijinul iubitor al BOR-ului și al Coaliției pentru familie.

  P.S. – Tu ai tricoul deja? Ce număr are?
  P.P.S. – Încă puțin, și dup-aia mă opresc :P

  Reply
  1. deus_pax

   coalitia pentru familie – imi creeaza imaginea unei adunari imense de barbati cu chelie si burta in chiloti si femei “fara talie” cu batic si capot de casa… iar din loc in loc vezi cate o cruce imensa purtata de popi in sutana purtatori invariabil de bacili si barba rara. bineinteles, torte, furci, peturi de bere, polonice, ziare libertatea facute sul (sa aiba cu ce sa bata in peturi) si bineinteles, ca sa lasam loc si pictorilor cu ceva mai putina muza-n cap decat media, amurg si luna care se ridica peste ce crezi… peste dealuri!

   tricouri albe, inscriptionate cu cenepeu’, adresa, numar de telefon, nume de feizbuc, adresa de skype, domeniu web, pinu’ de la card, cu cine votam si daca da de ce, de unde venim si daca da ce specie/subspecie/clasa/rasa suntem. bineinteles ca ne imperecheaza dupa cenepeu, ca d’aia ni-l dadu statu’!

   ei, 3000k n-are cum, oricum ai da-o chiar n-are cum

   P.S. – ce numar, pe-astia cu samanta rea nu ne lasa sa ne inscriptionam tricou’ ca n-avem burti si chelie – pe noi ne lasa prada femeilor sterile si/sau cu facaletz din nastere si/sau dobandit ce n-au apucat un numar mai de doamne ajuta

   Reply
   1. cami (Post author)

    cred că ai descris cum nu se poate mai bine întreaga adunare. să nu uităm nici de micuții aduși ostentativ la fiecare întrunire, ca să dovedească scopul femeii pe pământ. măcar 5 de căciulă.

    am căutat printre tricouri, nu posed așa ceva. m-au sărit la numărătoare:(

    Toma! – http://www.romaniatv.net/coalitia-pentru-familie-a-strans-trei-milioane-de-semnaturi-pentru-modificarea-constitutiei_293666.html

    P.S. – pe principiul ”nu te-ncadrezi în sistem, nu ai voie să lași urmași, că ies tot cu sămânța rea”?

    P.P.S. – ;)

    Reply
    1. deus_pax

     dap, micutii! Camelia, trezeste-te! (un petre scuturand o camelia de umeri – camelia respectiva ridica ochii vadit patrunsa de simbolica gestului si privii patrunzator in ochii lui asteptand imbujorata,sorbindu-i cuvintele inca nerostite) – […] tu esti creatorul, aducatorul pe lume al sperantei, nascatorul ADUCATORULUI DE CANA CU APA!!!

     P.S. – slava Domnului (sau oricarei alte Zeitati Binevoitore) DA! DA! DA! – si le multumesc pentru asta!!!
     De fapt e un pic altfel, as refraza un pic: ei nu se incadreaza in sistemul meu de valori, deci nu au voie sa aiba urmasi de la mine!!! Te-ai gandit la asta?

     P.P.S. – ;)

     Reply
     1. cami (Post author)

      uitasem de CANA CU APĂ! bine că mi-ai adus aminte. mă apuc acum să fabric vreo 15, măcar să-mi iau și medalia de eroină.

      P.S. – ar putea fi o explicație. ar putea fi. dar tu chiar mai crezi în explicații? (asta ca să parafrazez)

      P.P.S. – :P

   2. doni

    Rog o mica clarificare, ca nu stiu daca sa protestez sau nu… Cind zici “barbati cu chelie si burta in chiloti”, te referi la barbati care obisnuiesc sa isi traga chilotii spre piept – dosindu-si astfel burta-n chiloti – cam asa cum se poate observa la Obelix, prietenul lui Asterix (unde avem de-a face de fapt cu pantaloni, dar n-am gasit alt exemplu)? Sau te referi la barbati care pur si simplu au burta? Intreb pentru ca eu am burta, dar n-as vrea sa fiu in nici un fel asociat cu vreunul din gloata asta de aproape 3 milioane de cetateni pentru care a semna asa ceva e un gest asemanator aceluia de a alunga o musca si cu atit mai putin cu vreunul din restul pina la 3 milioane, persoane cu adevarat neplacute care fac activism sau macar manifesta vehementa pe subiectul asta.

    P.S. – Mentionez ca e de bere. Cred. Burta mea.

    Reply
    1. deus_pax

     doni, prietene, ai inteles exact ideea, toti barbatii avem burta (sa-l ia drq de ADN uman, de la o varsta o ia razna), ca sa creez o imagine m-am folosit de tipologia barbatilor familist-nesimtiti ce ies in budigai lasandu-si burta la vedere ca pe un trofeu – la poarta/pe hol/jos la bloc, joaca table, scuipa continuu seminte si fac glume “de situatie” fara urma de poanta

     P.S. – burta de bere e o legenda – eu beau tarie. numai tarie. si tot acolo e. burta. mea. :)

     Reply
    2. Nautilus

     Păi dacă vrei să fii asociat cu gloata de purtători de burtă în chiloţi, o soluţie ar fi să nu mai porţi chiloţi.

     Reply
   3. Nautilus

    Zice cândva un greco-american (adică unul care moştenea obiceiurile dosnice de pe vremea spartanilor şi atenienilor): “eu sunt cât se poate de conservator. Sunt religios, merg la biserică, nu agreez destrăbălarea, nici paradele gay, susţin că trebuie să avem respect faţă de stat şi armată, cred că familia trebuie să fie protejată şi susţinută. Sunt homosexual, dar asta nu înseamnă că trebuie să fiu şi poponar”

    :-D

    Reply
 3. Claudiu

  Păi bor-ul (ei au stârnit asta) şi alte secte similare au vrut dintotdeauna să monopolizeze idea de căsătorie, adicătelea dacă nu se întâmplă în biserică, în faţa unui popă pus acolo de zeul suprem, nu avem căsătorie, nu? Demult aveau dreptul ăsta, nostalgia mamii ei de treabă. Susţinătorii trebuie să fie total cretini să nu îşi dea seama că o căsătorie e în primul şi în primul rând o uniune legalizată, că doar suntem într-un stat laic, e aproape ca un contract, se face la primărie şi nu în biserică. Ţi se pun în vedere drepturile şi obligaţiile legale, şi nu cele religioase. În faţa legii poa’ să stea orice habotnic în genunchi şi să bată cruci largi, e neimportant şi chiar amuzant. Nu vrea nicio sectă să îi accepte, că măritul zeu se opune, care e problema? Ok, 3 mil. de români nu cunosc noţiunea de drepturi civile. Deci, homosexualii trăiesc zeci de ani în concubinaj, iar, la decesul unuia, celălalt nu are drept de moştenire, chiar dacă totul a fost în comun, nu au avut dreptul la un credit împreună şi multe altele ce derivă din asta. Ba mai grav, bunurile vor reveni familiei legale, cea care probabil i-a îndepărtat cu pietre datorită orientării. Cam asta vor milioane de idioţi cu frică de baubau.
  Sunt şi multe cupluri hetero care nu au vrut să audă de uniunea religioasă ci au doar uniunea legalizată (căsătoria civilă), inclusiv despre aceştia au ceva de cârâit ăia care se pretind religioşi. Cunosc persoane care şi-au băgat pixul în rudele de la ţară (de-alea gen ţaţa Aglaia şi nea’ Gigel) care îi tot frecau la icre cu biserica, lăutari, nunta cu strigare, obligatoriu dansul găinii, al pinguinului, braşoveanca şi alte chiuituri obligatorii pentru ca o căsătorie să fie validă în ochii imbecililor. E oarecum la fel.

  Reply
  1. Nautilus

   Românii, cu cât au burta de bere mai mare, cum spunea personajul de mai sus, cu atât mai mult îşi doresc să pară macho.

   Aşa încât pretind că “actul de căsătorie aberant” (cum spunea alt personaj mai sus…) e ceva sub demnitatea lor, nu depind de o hârtie.

   Dar, cu hârtie sau nu, macho-ul de cartier e ca şi cum ar fi căsătorit. Vine acasă la ore fixe, mănâncă la ore fixe, vizitează soacra în weekend, disciplinează copiii şi partenera prin metodele româneşti, adică palma şi pumnul. Sau prin metode vasluiene, care implică bâta şi toporul.

   Atâta doar că nu are o hârtie. Dar, cum se spunea pe vremea lui Caragiale, e strâns legat într-o relaţie, cu lanţurile (iubirii, zice el).

   :D

   Reply
   1. cami (Post author)

    nautilus – cred că faza cu ”act aberant” era strict legată de condițiile actuale în care-l poți obține, restricții etc, nu de relații în general ;)

    Reply
  2. cami (Post author)

   eu susțin că bor-ul (și, de altfel, orice alt cult religios) n-ar trebui să aibă voie să se amestece în politică, legi, schimbări de constituție.
   să-și vadă, pur și simplu, de altar, biblie și icoane și să dea voie civilului să fie civil.

   Reply
   1. Claudiu

    Păi nu au voie, conform legii. Dar nu ştiu dacă se va ţine seama de asta. Dacă nu, atunci va fi un mare precedent.
    P.S. – Ce are lumea cu burta, nu înţeleg. Aia nu e de la bere, e pentru bere!

    Reply
    1. cami (Post author)

     să le dea amenzi dacă își spun măcar în gând ceva legat de politică. dacă încearcă să convingă lumea – amendă mai mare!

     un soi de ”geantă” pentru bere? îmi place ideea.

     Reply
     1. Claudiu

      Da, natura a făcut ca celor atraşi de bere să le crească pântecele, noi n-avem nicio vină.
      Aaa, şi veganilor să le apară clorofilă-n sânge, cermoziom în stomac şi să le crească gazon pe picioare, aici ei poartă vina.

     2. cami (Post author)

      clar! ei au ales să fie vegani. plăcutul de bere e în ADN. până și cercetătorii britani au zis. și dacă n-au zis, e posibil să zică.

    2. Nautilus

     “Eu nu am nimic cu homosexualii. Câtă vreme sunt buni cetăţeni ruşi şi respectă condiţiile legii. Mulţi dintre ei au adus servicii deosebite statului rus, eu însumi le-am acordat medalii” – Vladimir Putin.

     Se vede că nea Volodea e bun de Premiul Nobel. A descoperit că medaliile pentru servicii aduse statului tratează oasele rupte, nasurile sparte şi maxilarele fracturate.

     Reply
     1. cami (Post author)

      amesteci ideile. spune că el, personal, n-are nimic cu homosexualii. de ce și-ar asuma maxilarele sparte de alți?

     2. Nautilus

      Aşa se întreabă şi stăpânul cel rânjit al minerilor de la 1990 încoace.

     3. Claudiu

      Păi, atâta vreme cât doi adulţi au consimţit (au decis) legătura lor, de ce s-ar opune un preşedinte? Similar, dacă doi adulţi se despart, un preşedinte ar trebui să îşi dea cu părerea? Ar fi absurd. Chiar crede cineva că homosexualii or să-şi schimbe brusc orientarea dacă nu este de acord preşedintele şi etc? La fel de absurd. Vorba lui pax_vobiscum (şi asta e de ţinut minte), să nu ajungem în situaţia să avem legături impuse de guvern, după liste făcute de secte în parohiile de la ţară, evident. E mişto când pe ăia care se semnează cu degetul îi fecundează rău grija altora. S-a mai vâzut asta, minim la nivel local.
      Apropos, cred că e clar de unde provin şi ce-i de capul celor care au semnat. Nu toţi, dar minim 90%.

     4. cami (Post author)

      nautilus – iar amesteci. o părere personală e doar atât. mineriadele n-au fost exprimarea unei păreri personale a unei singure persoane.

 4. MU

  Terminați cu burta aia, ca abia mai respir aici! :))
  Recomand celor 3 milioane de fraieri să vad filmul “The Lobster”. Mă îndoiesc că or sa priceapă ceva dar poate se duc la popa și le explica. Dacă nu, poate îi face o recenzie deux_pax.

  Reply
 5. doni

  :)) avind in vedere ca eu am terminat cu burta si acuma am mult timp liber, nu mai bine ma uit eu la film?

  Reply
  1. doni

   apropos de Colin Farrell si de distopii, stiati ca in Irlanda divortul a fost interzis pina in 1995? O poveste cu alte milioane de fraieri.

   http://edition.cnn.com/WORLD/9511/ireland_vote/

   Reply
  2. MU

   Aha, deci ai văzut filmul!
   Irlanda? Ce să vezi, nu mai putin de 26 de ani în urmă în România era o lege a celibatului care te obliga să plătești taxa statului pt că ești single! Deci se poate! Hai cu homarul!

   Reply
   1. doni

    Vineri nu-l vazusem, m-am uitat doar pe imdb la distributie si rezumat. Ieri l-am vazut si chiar m-a dus cu gindul la legea celibatului :) Suma nu era foarte mare, dar ar fi suficient sa o modificam – 3/4 din salar? – si filmul ar deveni brusc foarte real, nu?

    Reply
    1. MU

     Ar deveni brusc film horror! :D

     Reply
 6. valentin

  De curând Radio Guerrilla și-a repornit emisia după ce CNA-ul le-a suspendat licența. Oamenii la prima transmisie au citit numele celor care au semnat o petiție în favoarea acestui radio. O petiție folositoare cât o hârtie igienică folosită. N-ar fi în regulă să știm și numele celor 3 milioane care au semnat? Nu de alta, dar s-ar putea să descoperim niște mari surprize.
  În altă ordine de idei, eu aștept momentul când se va inventa berea care nu face burtă. :))).

  Reply
  1. cami (Post author)

   n-ai nevoie să știi numele, e de ajuns să te uiți în jur și-i reperezi.

   asta chiar e o idee în folosul umanității!

   Reply
  2. MU

   Vrea și eu bere fără burtă! :P

   Reply
 7. valentin

  Nu trebuie să știi numele, că mai sunt tizi.
  Pentru MU, fund mare să n-ai. :)).

  Reply
 8. Pingback: Retrospectiva săptămânii 8-14 august 2016

 9. Pingback: 3 milioane de semnături pentru modificarea Constituției - p.2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *