Skip to content
Ochii, cele 5 modalități prin care puteți preveni tensiunea excesivă

Ochii, cele 5 modalități prin care puteți preveni tensiunea excesivă

Ochii, cele 5 modalități prin care puteți preveni tensiunea excesivă. Descoperă în acest articol de blog cum îți poți proteja vederea. Descoperiți ultimele noastre modele din ochelari de vedere la cele mai bune prețuri de pe piață.

Indiferent dacă lucrați, vă jucați sau transmiteți live, privirea exagerată a ecranului înseamnă mai multă „muncă” pentru ochii dvs. Uneori, le este destul de greu să țină pasul cu tot ce le „aruncați”.

Ochii noștri sunt expuși unor nenumărate surse de tensiune

Tensiunea oculară, denumită uneori sindromul vederii în computer, poate apărea atunci când ochii sunt expuși la prea multă lumină albastră emisă de ecranele digitale. Ore neîntrerupte privind telefoanele, computerele, tabletele și televizoarele nu ajută prea mult vederea.

Simptomele frecvente includ:

  • vedere încețoșată;
  • ochi uscați sau obosiți;
  • dureri de cap;
  • calitate redusă a somnului.

Lumina albastră nu numai că perturbă viața de zi cu zi, dar poate duce și la deteriorarea ochilor pe termen lung. Iată cinci moduri în care vă puteți face ochii puțin mai fericiți, reducându-le volumul de muncă.

1. Folosește o pereche de ochelari cu protecție împotriva luminii albastre

Termenul tehnic pentru lumină albastră este lumină vizibilă cu energie ridicată sau HEV. Aceasta este porțiunea albastru-violet de lumină vizibilă proiectată de pe ecranele digitale.

Ochelarii de filtrare a luminii albastre (ochelari de computer) sunt fabricați pentru a bloca majoritatea luminii HEV. Atunci când retinele sunt expuse la mai puțină lumină albastră, ochii se simt mai relaxați în timp ce se uită la ecrane.

În aceste condiții, șansele de deteriorare potențială a vederii sunt mult reduse.

Lentile speciale vă protejează ochii de razele UV și de lumina albastră dăunătoare. Acestea contribuie la reducerea oboselii ochilor pentru un plus de confort și filtrează lumina dăunătoare când sunteți afară.

Ochelarii de lectură pot fi, de asemenea, un instrument util atunci când orele lungi în fața unor texte fac parte din rutina zilnică.

Aceștia vă oferă o ușoară mărire și pot crește foarte mult confortul vizual, în funcție de utilizare. Pot fi echipați și cu lentile albastre de blocare a luminii.

2. Faceți mai multe pauze de la privirea cu ochii în ecran

Dacă nu ați auzit deja de regula 20-20-20, este ușor de învățat și greu de uitat. E o tehnică valoroasă de care trebuie să țineți cont în acele perioade lungi de timp petrecute cu ochii în ecran.

Iată ce trebuie făcut pentru a observa efectele benefice într-un termen cât mai scurt. Ori de câte ori vă surprindeți că folosiți un ecran timp de 20 de minute, faceți o pauză.

Priviți un obiect aflat la cel puțin 20 de metri distanță pentru cel puțin 20 de secunde. Practicarea acestui exercițiu în mod regulat poate însemna o reducere semnificativă a simptomelor tulburării digitale a ochilor.

Pe lângă aceste pauze rapide de 20 de secunde, încercați să adăugați câteva pauze mai lungi pe tot parcursul zilei. La fiecare oră sau două, încearcă să te ridici și să te miști.

Poate o gură de aer proaspăt sau o sesiune cardio ușoară improvizată va detensiona situația.

Orice efort pe care îl puteți face pentru a vă îndepărta temporar ochii și corpul de la ecran reprezintă pas în direcția corectă. E important să nu vă lăsați pentru prea mult timp „absorbiți” de ce se petrece pe ecranele dispozitivelor.

3. Reglați setările de afișare ale telefonului sau computerului

Aproape fiecare telefon, computer sau televizor are setări de afișare ale imaginilor care pot fi reglabile ușor. Câteva modificări minore pot duce la îmbunătățirea majoră a confortului vizual pentru dvs.

Scopul e de a menține luminozitatea ecranului la același nivel cu luminozitatea generală din cameră. Dacă ferestrele sunt deschise într-o zi însorită, creșteți puțin luminozitatea.

Dacă lucrați la un proiect noaptea târziu sau vă jucați când încă soarele nu a răsărit, diminuați luminozitatea ecranul pentru a se potrivi cu ceea ce este în cameră.

De asemenea, încercați să aprindeți o lampă într-un colț al camerei pentru a putea compensa întunericul. „Modul întunecat” al unui dispozitiv sau a unei aplicații vă poate ajuta atunci când petreceți ore lungi în condiții de lumină slabă.

Dimensiunea textului și fonturile variază atât de mult în spectrul textual. În aceste condiții nu vă fie teamă să ridicați puțin dimensiunea fontului. Creșterea textelor cu doar 10-25% poate face citirea mult mai confortabilă pentru dvs.

Multe dispozitive moderne oferă acum setări de afișare care schimbă automat ecranul într-o nuanță gălbuie. Apple le numește „schimb de noapte”, în timp ce Google și Microsoft le numesc „lumină de noapte”.

Această caracteristică reduce lumina albastră în perioadele în care lumina naturală este scăzută. Pe de altă parte, va putea fi utilizată și la cerere.

Este un substitut excelent dacă nu aveți ochelari de protecție pentru lumina albastră. Sau pur și simplu dacă doriți să reduceți expunerea cât mai mult posibil.

4. Mărește ritmul în care clipești pentru a-ți ajuta ochii

Când ai clipit ultima oară? Șansele sunt să nu vă puteți aminti.

Asta pentru că clipirea este de obicei un proces subconștient. Atunci când te uiți în ecrane, o faci doar aproximativ o treime la fel de des ca în mod normal.

În loc de 15-20 de clipiri „sănătoase” pe minut cobori până la aproximativ 5-7 clipiri. Introduci starea omniprezentă cunoscută sub numele de ochi uscați.

Situația deloc de dorit poate duce la roșeață, iritație și vedere neclară. În aceste condiții sarcinile dvs. obișnuite devin neplăcute sau chiar dureroase.

Acordarea atenției la rata de clipire și încercarea conștientă de a adăuga mai multe clipiri pe minut poate reduce efectele ochilor uscați. În același timp, se sporește confortul dvs. de vizionare pentru perioade mai lungi de timp.

5. Programați un examen ocular

Privirea prin ochelari speciali sau lentile de contact cu o rețetă precisă și actualizată este una dintre cele mai ușoare modalități prin care puteți evita tulburările oculare digitale inutile.

Când a fost ultimul examen de ochi la care ați luat parte? Luați legătura cu un specialist în domeniul ochilor pentru a răspunde oricăror preocupări pe care le aveți.

Concluzie

În acest articol de blog am văzut cum să preluăm câteva obiceiuri prietenoase cu ochii. E important să prevenim pe cât putem orice probleme de sănătate oculară.

Chiar dacă par acțiuni banale, toate împreună și aplicate în mod constant, ne pot scăpa de multe bătăi de cap. Dacă și dvs. aveți probleme cu servicii SEO sau campanii de marketing online care nu dau rezultate vă invităm să intrați în contact cu noi!

Back To Top